HURGHADA MISIR TURU Tur Programı

THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

ÖĞLE YEMEKLİ TAM GÜN PANORAMİK ŞEHİR TURU
4x4 ÇÖL SAFARİ – BUGGY TURU – DEVE GEZİSİ
ÖĞLE YEMEKLİ TAM GÜN LUXOR – KRALLAR VADİSİ – HATSHEPSUT
KARNAK TAPINAĞI – MEMNON HEYKELLERİ – DEIR EL BAHARI TAPINAĞI TURU
ÖĞLE YEMEKLİ KIZILDENİZ TEKNE TURU

Kalkış Yerleri: THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HURGHADA

Bu akşam saat 18:00’de İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde İzci Turizm yetkilileri ile buluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Pegasus Havayolları tarifeli seferi ile Mısır’ın Hurgada kentine yolculuğumuz başlıyor. Gece sularında havalimanına varışımızın ardından yerel rehberimiz tarafından karşılanıyoruz ve konaklayacağımız otelimize transferimiz yapılıyor. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTELUX MARINA BEACH 4* vb.



2 Gün: HURGHADA

Sabah otelimizde kahvaltımızı alıyoruz ve serbest zamanımız olacak. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Hurghada panoramik şehir turu ve çöl safarisi turuna katılabilirler (öğle yemekli tam gün tur : panoramik şehir turu – 4x4 çöl safari – buggy turu – deve gezisi 440 TL). Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından şehri keşfetmeye çıkıyoruz. İlk durağımız Hurgada’nın en eski alanı olan ve pazarları ile meşhur El Dahar. El Dahar ziyaretimiz sonrasında Eski Kiliseyi (Orthodox Coptic Church) ziyaret ediyoruz. Devamında Hurghada'da çöl gezisi yapmak üzere 4x4 araçlarımıza binerek safari turumuza başlayacağız. Örümcek araba olarak da adlandırılan Buggy araçlara da binerek eğlenceli bir tur gerçekleştireceğiz. Deve gezisi de turumuza dahil olacak. Bir Bedevi köyünü turlayarak yılan koleksiyonu göreceğiz. Öğle Yemeği turumuz esnasında alınacaktır. Turumuzun bitiminde gün batımını izleyerek otelimize geri döneceğiz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTELUX MARINA BEACH 4* vb.



3 Gün: HURGHADA

Sabah otelimizde alacağımız  kahvaltımızın ardından serbest saatlerimiz olacak. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan öğle yemekli tam gün Luxor – Krallar Vadisi – Hatshepsut – Karnak Tapınağı – Memnon Heykelleri – Deir El Bahari Tapınağı turuna katılabilirler (tam gün öğle yemekli tur : luxor – krallar vadisi – hatshepsut – karnak tapınağı – memnon heykelleri – deir el bahari tapınağı turu 790 TL). Sabah çok erken saatlerde kahvaltımızı alarak otelden ayrılıyoruz. Kara yolculuğu ile Luxor kentine doğru 3-4 saat sürecek bir yolculuğa çıkacağız. Luxor’a varışımızda yerel Mısır Bilimci rehberimiz tarafından karşılanacağız ve turumuza başlayacağız. Eski Mısır uygarlığında çöl kayalarının içlerinin oyularak yapıldığı muhteşem mezarların ve firavunların öbür dünyadaki hayatları için hazinelerle doldurduğu Krallar Vadisi ilk ziyaret noktamız olacak. Ayrıca burada Kral Tutankamon’un mezarını da ziyaret edeceğiz. Daha sonra Mısır'daki en çarpıcı anıtlardan biri olan Hatshepsut Tapınağı'nı ziyaret edeceğiz. Burada tapınağın büyük avlularında dolaşırken ve karmaşık hiyeroglif süslemelere hayran kalırken, aynı zamanda tahtı kazanmak için erkek olarak poz veren Mısır'ın ünlü kadın hükümdarı Kraliçe Hatshepsut hakkındaki tarihi öğreneceğiz. Öğle yemeğimizi turumuz esnasında alacağız. Turumuzun devamında bugüne kadar yapılmış en büyük ibadet yeri olan Karnak Tapınağı. Eski adı “Ipet-isut” en kutsal yerler anlamına gelir. Tapınak ya da daha doğrusu tapınak kompleksi, firavunlarca nesilden nesile 2000 yıldan fazla bir sürede inşa edilmiştir. Kompleks içinde adeta sütun ormanlarından oluşan ‘’Hipostil Salonu’’nu göreceğiz. Daha sonra Mısır'ın 18. Hanedanı III.Amenotep (MÖ 1386-1353) temsil eden iki anıtsal heykel olan Menon heykellerini ziyaret edeceğiz. Bu heykeller modern Luxsor şehrinin batısında yer alırlar ve doğuya Nil Nehri'ne doğru bakarlar. Heykeller, oturan kralı, annesi, karısı, tanrı Hapy ve diğer sembolik gravürlerin tasvirleriyle süslenmiş bir tahtta tasvir etmektedir. 18 metre yükseklikte ve her biri 720 ton ağırlığında; her ikisi de tek kumtaşı bloklarından oyulmuştur. Bu gezimizin ardından aracımıza binerek tekrar Hurghada otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTELUX MARINA BEACH 4* vb.



4 Gün: HURGHADA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından serbest saatlerimiz olacak. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan öğle yemekli Kızıldeniz Tekne Turu'na katılabilirler (öğle yemekli kızıldeniz tekne turu 420 TL). Bu turumuzda otelimizden yola çıkarak iskeleye ulaşıyoruz. Buradan tekne ile Kızıldenize açılarak turumuza başlıyoruz. Turumuz esnasında kızıl denizde mercanlar, resifler ve kaplumbağaları göreceğimiz keyifli bir yüzme turu bizleri bekliyor olacak. Snorkel ile dalışların da yapılabildiği eğlenceli turumuzda Öğle yemeğimizi teknede alacağız. Turumuzda Kızıl denizde farklı koyları gezerek güzel bir gün geçireceğiz. Gezimizin ardından tekrar iskeleye ulaştıktan sonra aracımızla otelimize döneceğiz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTELUX MARINA BEACH 4* vb.



5 Gün: HURGHADA – ÇIKIŞ HAVALİMANI

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından serbest saatlerimiz olacak. Öğleden sonra otelimizden çıkış işlemlerimizi yaparak akşam saatlerinde havalimanına gideceğiz. Dileyen misafirlerimiz ekstra ücret karşılığında otelimizin müsaitliğine göre oda çıkış saatlerini uzatabilirler. Uçuşumuz gece geç saatlerde olacak. İstanbul uçuşumuzu yapmak üzere işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.



6 Gün: HURGHADA – İSTANBUL

Türk havayolları tarifeli seferi ile Hurghada – İstanbul uçuşumuzu yapıyoruz. Hurgada havalimanından 00:30’da kalkan uçağımız sabah 04:30’da İstanbul havalimanına iniş yapacaktır. Anılarla dolu turumuz sona eriyor.

TUR KODU : YDIŞIET041



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul – Hurgada – İstanbul arasında Türk Havayolları ile ekonomi sınıfı uçuş biletleri, vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • 4 gece Hurghada’da 4* otelde bahçe manzaralı odada kahvaltı ve akşam yemeği dahil konaklama
  • Tur programında belirtilen havalimanı transferleri
  • 4 akşam yemeği
  • Türkçe rehberlik hizmeti
  • Zorunlu seyahat sağlık sigortası (Covid-19 kapsamlı)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel Harcamalar
  • Yurtdışı çıkış harcı (50 TL)
  • Mısır Vizesi (55 USD) Yeşil Pasaporta vize gerekmez
  • Programda belirtilmeyen turlar, geziler ve yemekler
  • Alkollü ve alkolsüz içecekler
  • Tüm yabancı bölgesel yerel servis bahşişleri. Yabancı garson, şoför, yerel rehber ve diğer yabancı personeller için sizler adına verilmek üzere havalimanında kişi başı tavsiye edilen min. 50 USD toplanarak tur liderine teslim edilir. Bölgede çalışan personellere grup adına takdim edilir.


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (01:30)
Notlar

PCR TESTİ :

Bu gezimizde PCR testi gereklidir. Yolculuğa 72 saat kala PCR testi yaptırılmalıdır. İngilizce olarak düzenlenmiş negatif COVID-19 PCR testi sonucu ibraz edilmelidir. (Testi pozitif çıkan misafirlerimiz tura katılamazlar. Tur katılım hakları yanmaz. Bir sonraki aynı geziye katılma imkanları olacaktır) PCR testi alınırken seyahat için olduğu belirtilmelidir.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-303-hurghada-misir-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 20.04.2024 14:25 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.