BÜYÜK MEKSİKA TURU Tur Programı

AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

MEXICO CITY
 MEXICO CITY ŞEHİR TURU ve FRIDA KAHLO MUZESİ
TEOTIHUACAN – PUEBLA 
OAXACA – TUXLA
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – PALENQUE
 CAMPECHE
UXMAL – MERIDA 
CHICHENITZA – TULUM  CANCUN

Kalkış Yerleri: AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – PARIS – MEXICO CITY

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali İzci Turizm standında uçak saatimizin kalkışından 3 saat önce buluşma. Pasaport ve bagaj işlemleri sonrasında Air France Havayolları ile Paris aktarmalı Mexico City uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 16:55’de Mexico City’e varışımızın ardından havalimanında karşılanma ve konaklayacağımız otelimize transfer. Dileyen misaifrlerimiz bu akşam otelimzie yürüyüş mesafesinde olan Garibaldi Meydanına giderek dünyaca ünlü Mariacci müzisyenlerinin grup olarak Latin müzikleri çaldıkları ve söyledikleri yerde biraz vakit geçirebilirler. Geceleme otelimizde.                                                  

OTELİMİZ : RAMADA REFORMA BY WYNDHAM 3* vb.



2 Gün: MEXICO CITY ŞEHİR TURU ve FRIDA KAHLO MUZESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından şehir turumuzu yapmak üzere özel aracımız ile yola çıkıyoruz. Şehir turumuza ilk başlama noktamız  dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun evi olacak. "LA CASA AZUL" yani Mavi ev olarak bilinen bu yer meşhur FRIDA’nın hayatında büyük bir öneme sahiptir. 1958’den bu yana müze olan Frida Kahlo'nun evi, Frida’nın hayatına ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmesi bakımından büyük önem taşıyor. Frida, büyük aşkı Diego ile evlendikten sonra bir süre bu evden ayrılmış olsa da yine Coyoacan’daki ailesinin yanına, yani bu eve dönmüş ve Dieogo ile birlikte 1929 – 1954 yılları arasında bu evde yaşamıştı. Frida’nın Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation, Portrait of My Father Wilhelm Kahlo gibi önemli eserlerinin yer aldığı müzede; ressamın kıyafetleri, koltuk değnekleri, korseleri ve ilaçları da bulunuyor. Troçki gibi önemli misafirlerini Diego’yla birlikte ağırladıkları mutfak da müzenin içinde bulunuyor. Müzedeki 22 bin belge, 6 bin 500 fotoğraf, dergi ve süreli yayınlar, kitaplar, düzinelerce çizim, kişisel eşyalar, kıyafetler, oyuncaklar, Frida ve Diego’nun hayatına dair ipuçları veriyor. La Casa Azul ziyaretimizin ardından aracımıza binerek şehir turumuza devam etmek üzere Antropoloji müzesinin bulunduğu Chapultepec parkına doğru gidiyoruz. Burası Chapultepec parkının devamında yer alan birinci sınıf bir müzedir.  Azteklerin ve Mayaların tarihini en iyi anlayabileceğiniz muhteşem eserlerde dolu devasa bir müzedir. Yerel rehberimiz eşliğinde gerçekleştireceğimiz bu müze ziyaretimizde Azteklerin binlerce yıllık tarihine tanıklık edeceğiz. Müzeyi ziyaretimizin ardından hediyelik alışveriş yapabileceğiniz küçük bir dükkanda mevcuttur. Kısa bir serbest zamanımızın ardından  Mexico City’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan tarihi merkezini tanımak üzere kentin içerisinde yürüyüş turu yapacağız. Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı, bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali, ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional (Hükümet Sarayı) göreceğimiz başlıca ziyaret noktalarımız olacak. Şehir turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz bu gece dünyaca ünlü Mariacci müzisyenlerinin grup olarak şarkı söyledikleri ve gitar çaldıkları Garibaldi meydanına yürüyüşe çıkabilirler. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : RAMADA REFORMA BY WYNDHAM 3* vb.



3 Gün: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – PUEBLA

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben sabah saatlerinde tur otobüsümüz ile yaklaşık 1 saatlik bir yolculuğa çıkacağız. Varış noktamız Teotihuacan piramitlerinin bulunduğu bölgeye yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk ile Vallejo, Colinas de San Jose, San Pedro, Sta Maria, Casas Coloniales, La Veleta, Xometla, San Lorenzo kasabalarından geçerek Piramitlerin bulunduğu alana ulaşıyoruz. Buradaki turumuza ilk olarak volkanik kökenli bir cam türü olan obsidyen taşı atölyesi ve galerisini ziyaret ile başlıyoruz.  Ardından, Meksika’nın başta gelen içkileri olan Tequila ve Pulque degüstasyonunu izleyeceğimiz bir alanda mola vereceğiz. Meksika’nın ulusal içkisi sayılan Tequila, bir kaktüs türü olan “agave”nin öz suyunun önce mayalandırılıp sonra iki kez damıtılması ile üretilmektedir. Pulque ise oldukça geleneksel bir içki. Biraya benzeyen pulque, agave meyvesinin fermente edilmesiyle elde edilmektedir.  Burada içki tadımlarımızın ardından UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi´ne alınan Teotihuacan antik şehrinin keşfetmek üzere girişlerimizi yapıyoruz. “Tanrıların Yeri” anlamına gelen Teotihuacan, yeni dünya’nın en eski şehri olup aynı zamanda Kolomb öncesi Mezo-Amerika’nın gelmiş geçmiş en büyük şehri ve din merkeziydi. Arkeolojik Park gezisinde Teotihuacan’ın en büyük yapısı Güneş Piramidi, Ay Piramidi, Ölüler Yolu ve  büyük Tanrı “Tüylü Yılan” a ithaf edilen Quetzalcoatl Tapınağı ile  Kelebekler Sarayı´nı göreceğiz. Öğle yemeği turumuz bitişinde yerel bir restoranda alınacaktır. Turumuzun ardından Napoltepec, Jaltepec, Amaxac, Sanctorum, San Martin, Santa Maria, San Migel ve San Francisco köylerinin bulunduğu yolu takip ederek Puebla kentine varıyoruz. Burada bir gece konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : SENORIAL PUEBLA HOTEL 3* vb.



4 Gün: PUEBLA – OAXACA

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Meksika’nın güneyindeki verimli bir vadide yer alan Oaxaca’ya hareket edeceğiz. Yaklaşık 4 saat sürecek olan yolculuğumuzda Tepeaca, Tecemachalco, Tehuacan, San Gabriel, San Juan, Asuncion kasabalrını geride bırakarak UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan ve Meksika’nın en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Oaxaca’nın tarihi merkezini görmeye gidiyoruz. Yerel halkın önemli bir kısmı Mikstek ve Zapotek yerlilerinden olduğu için şehirde yerlilerin etkisi daha fazla hissedilmektedir ve 1521’de İspanyollar tarafından ele geçirilen şehirde Santo Domingo Kilisesi ve manastırıyla Meksika’daki barok sanatının en güzel örneklerini barındırmaktadır. Şehre varışımızı takiben şehrin 40 km dışındaki Mitla antik kentini ziyaret için yolumuza devam ediyoruz. Antik duvar boyaları ve kırmızı renkli eski saray binası ile dikkat çeken, çok ilginç bir tarihi şehir olan Mitla ziyaretmiz sonrası kent merkezine geri dönüyoruz. Otelimize giriş işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Geceleme otelimizde olacak.

OTELİMİZ : ONE OAXACA HOTEL 3* vb.



5 Gün: OAXACA – TUXLA

Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılarak Meksika ülkesini keşif için yolumuza devam ediyoruz. Virajlı dağ yollarından ilerliyoruz. Bugün araç ile uzun bir seyahat  günümüz olacak, mesafe her ne kadar uzun olmasa da, yollar virajlı olduğu için ve alternatif  başka yol olmadığı için ulaşımda hayli yavaş ilerliyoruz. Dağ manzaralarını izleyerek Santiago Matatlan, San Pedro Totolapa, Nejapa de Madero, San Carlos Yautepec, Magdelena, Jalapa, Tehuntepec, Ixtepec, Santo Domingo, Cintalapa köylerinin bulunduğu rotayı takip ederek Tuxla’ya varıyoruz. İlk olarak otelimize eşyalarımızı bırakıp kısa bir molanın ardından şehir turumuzu yapmak üzere otelden ayrılıyoruz. Şehir merkezinde katherdal meydanı ve ana meydanı gördükten sonra keyifli bir yürüyüşle şehri keşfediyoruz. Sonrasında tekrar otelimize giderek yorucu günün ardından dinlenmeye başlıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOLIDAY INN TUXLA 4* vb.



6 Gün: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – PALENQUE

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından San Cristobal De Las Casas şehrine doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Nueva Carmen, Nucatili, Paste kasabalarını geçerek Jovel Vadisi'nde 2100 metrede bulunan San Cristobal de las Casas’a doğru yola devam ediyoruz. 1528’de erken sömürge döneminde kurulan ve Chiapas eyaletinin eski başkenti olan San Cristobal, tek katlı evleri, parke taşlı sokakları, kiliseleri, kemer altılarıyla kolonyal mimarinin en güzel örneklerindendir. Şirin şehir, ismini yerli haklarını ilk savunan “Indios” ların babası piskopos Bartolome de la Casas’a borçlu. Bu küçük şehrin kent meydanını ziyaret ediyoruz. Cenro Historico’da yürüyüş yapacağız. Sonrasında turumuza devam etmek üzere Palanque şehrine devam ediyoruz. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmış harikulade bir Maya antik kenti olan Palenque gezimiz için hareket ediyoruz. Yol güzergahımız Huixtan, Cuxulja, Ocosingo Chis köyleri yakınlarından devam edecek. Nahuatl yerli dilinde Quetzal Dağı olarak bilinen Tumbala Dağları'nın eteklerindeki ve tropikal ormanlar arasından fışkıran Palenque harabeleri şüphesiz dünyanın en etkileyici ören yerlerinden biri ve aynı zamanda Meksika’da ve Orta Amerika’da Maya klasik döneminin en zarif mimari, heykeltıraş  ve kabartma örneklerini oluşturmakta. Palenque, VII. yüzyılda 68 sene hüküm süren kent devletinin en büyük hükümdarı Pacal döneminde altın çağını yaşamıştır. Çok sayıdaki yapının arasında Büyük Saray, Kral Pakal’ın mezarının çıkarıldığı Yazıtlı Tapınak-Piramit, Güneş Tapınağı en görkemli olanlardır. Palanque  ziyaretimiz sonrası burada konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL TULIJA EXPRESS PALANQUE 4* vb.



7 Gün: PALENQUE – CAMPECHE – UXMAL – MERIDA

Sabah erken saatlerde kahvaltımızı otelimizde yaptıktan sonra 07:30’da yola çıkıyoruz. Kara yolculuğumuz özel aracımızla birlikte kuzeye doğru devam edecek. İlk durağımız Campeche. Yaklaşık 4 saat sürecek olan yolculuğumuz Chable, La Fortuna, El Tauro, Mamantel, Escorsega ve Champoton kasabaları yakınlarından geçerek bizleri Campeche’ye ulaştıracak. Varışta UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan sokak ve caddelerini geziyoruz. Campeche sömürge  döneminde 19. yy’ın ortalarına kadar Yukatan yarımadasının en önemli limanıydı. Buradaki turumuzun ardından yolculuğumuza devam ederek Campeche’nin daha kuzeyinden yer alan puuc bölgesinde 5. Yüzyıla kadar tarihi dayanan Uxmal şehrine ulaşıyoruz. Burada bir mola verdikten sonra Merida şehrine devam ediyoruz. Yukatan eyaletinin başkenti olan bu şehirde Plaza Mayor meydanı ve sömürge döneminden kalan kolonyal binaları göreceğimiz panoramik turumuzu yapacağız. Öğle yemeğimiz turumuz esnasında Uxmal Antik kentinin çıkışında yerel bir Meksika restoranında alınacaktır. Eski bir piramidin taşları kullanılarak İspanyollar tarafından inşa edilen ilk katedral San Idelfonso’yu görüp fotoğraflarımızı çekeceğiz. Casa De Montejo’nun cephesinin müthiş taş işçiliği, mağrip tarzı çan kulesi ile rahibeler kilisesi ve San Cristobal kiliselerine de ziyaretimizi tamamladıktan sonra konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : IBIS HOTEL MERIDA 3* vb.



8 Gün: MERIDA – CHICHENITZA – TULUM

Sabah kahvaltımızı otelimizde yaptıktan sonra bugünkü ilk ziyaret noktamız olan Chichen itza antik kenti ziyaretimizi yapmak üzere otelden ayrılıyoruz. Kanasin, Tahmek, Xocchel, Holca, ve Yaxche kasabalarından geçerek Dünyanın 7 harikalarından biri olan Chichen itza piramitlerinin bulunduğu bölgeye ulaşıyoruz. UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan ve 300 hektarlık bir alanı kaplayan Chichen Itza antik kentini keşfetmek üzere bölgeye giriş yapıyoruz. Burada 700-900 yıllar arasında büyük bir Maya topluluğu gelişerek alanın güney bölgesi yapılarının çoğunu inşa etmiş. Ancak, orta bölgede yer alan ve toplam 365 basamak ile Maya takvimini simgeleyen ve Tüylü Yılan Tanrısına ithaf edilen Kukulkan Piramidi, Jaguar ve Kartal motifleriyle süslenmiş Savaşçılar Tapınağı, Maya dünyasının en büyük örneği olan “Juego de Pelota” top oyun sahası gibi ana yapıların tasarımı açıkça bir Toltek etkisi taşımaktadır. Turumuzun ardından bir başka MAYA antik şehri olan lakin deniz kıyısında kurulu TULUM ‘a yöneliyoruz. Tulum, Maya yerlilerinin deniz kıyısında bir liman şehri gibi kurdukları ve günümüzde hala tapınaklarıyla korunmuş bir şehirdir. Burada Tulum antik kentini ziyaret edeceğiz. Ardından konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : NIIK TULUM HOTEL 3* vb.



9 Gün: TULUM – CANCUN

Sabah kahvaltının ardından erken saatlerde otelimizden ayrılıyoruz. Artık Meksika’da son şehrimiz olan Cancun’a doğru yola çkıyoruz. Meksika’daki son durağımız Cancun şehri olacak. Yol güzergahımız üzerinde Akumal, Xpu-Ha, Playa Del Carmen, Punta Maroma, Puerto Morales ve Alfredo Bonfil köylerini geçerek sahilden keyifli bir yolculuk ile Meksikanın en kuzeyinde Yukatan yarımadasının en ucunda yer alan ve karayip sahillerinin en keyifli şehirlerinden olan Cancun’a varışımızın ardından konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : LA QUINTA BY WYNDHAM 4* vb.



10 Gün: CANCUN

Bugün otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra karayip sahillerinde uzun yolculuğa çıkmadan önce keyifli vakit geçirmek ve dinlenmek üzere serbest zamanımız olacak. Hatta dileyen misafirlerimiz bölgeden kalkan katamaranlar ile Isla De Las Mujeres adasına günü birlik bir tur düzenleyebilirler. Rehberimiz sizlere yardımcı oalcaktır. Pakete dahil bir tur değildir. Geceleme Cancun otelimizde.

OTELİMİZ : LA QUINTA BY WYNDHAM 4* vb.



11 Gün: CANCUN – PARIS

Bu sabah kahvaltımızın ardından valizlerimizi hazırlayarak havalimanına gitmek üzere rehberimizin belirttiği saatte toplanıyoruz. Uçak kalkış saatimiz akşam saatlerinde olacağı için 11 de odalarımızı boşalttıktan sonra kısa serbest zamanımız olacak. Belirtilen saatte otel lobisinde buluştuktan sonra havalimanına gidiyoruz ve bagaj ve pasaport işlemlerimizi tamamlayarak Air France Havayolları ile dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Cancun’dan ilk olarak uçağımız Paris aktarma yaparak İstanbul’a devam uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Gecemiz uçakta geçiyor.



12 Gün: PARIS – ISTANBUL

Paris’e olan uçuşumuzun ardından yerel saat ile öğle vakitlerinde varıyoruz. İstanbul uçağımıza binmek üzere terminal değiştiriyoruz. Kalkış saatimiz 22:50. 3,5 saatlik yolculuğumuzun ardından İstanbul havalimanına varıyoruz. Anılarla dolu gezimizin sona ermesi…

Not : Varış saatimiz yerel saat ile sabaha karşı İstanbul’a iner. Bu da takvimde yeni bir güne denk gelir.

TUR KODU : YDIŞIET033

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Istanbul – Mexico City / Cancun – Istanbul arasında Air France Havayolları ile yapılacak olan ekonomi sınıfı yolculukların uçak biletleri, uçuş vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • Mexico City’de 2, Puebla’da 1, Oaxaca’da 1, Tuxla’da 1, Palanque’de 1, Merida’da 1, Tulum’da 1, Cancun’da 2 gece olmak üzere MEKSİKA’da Toplam 10 gece 3 ve 4 yıldızlı otellerde ve butiklerde oda&kahvaltı konaklama
  • Tur programında belirtilen tüm turlar, geziler ve havalimanı transferleri
  • Tur programında belirtilen yerlerde müze, park  ve ören yeri giriş ücretleri
  • Mexico City, şehir turu, Teotihuacan Piramitleri Turu ve Frida Kahlo müze evi gezisi
  • Puebla Şehir Turu
  • Oaxaca Şehir turu
  • Palanque Şehir Turu
  • Mitla Antik Kenti Turu
  • Tulum Antik Kent Turu
  • Merida Şehir Turu
  • San Cristobal De Las Casas Şehri Turu
  • Chichen itza Antik kenti ve piramitleri turu
  • Programda belirtilen yerlerde alınacak 2 öğle yemeği ve 2 akşam yemeği
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sağlık Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel harcamalar
  • Yurt dışı çıkış harcı 50 TL
  • Programda belirtilmeyen yerlerdeki öğle ve akşam yemekleri
  • Dahil edilen yemeklerde alınan alkollü alkolsüz içecekler
  • Tüm Yabancı Bölgesel yerel servis Personelleri tipleri kişi başı tavsiye edilen min. tutar 90 USD (yabancı yerel rehberler, şoförler, garsonlar ve diğer servis sağlayan çalışanlar için havalimanında toplanır ve sizler adına takdim edilmek üzere tur liderine teslim edilir)
  • Meksika Vizesi 40 USD Şahsi Başvuru ile İstanbul veya Ankara büyükelçiliklerinden temin edilir. Bordo (Normal) pasaport hamilleri bu vizeden muaftır.


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (11:00)
Notlar

Uçak Saatleri Hakkında Bilgilendirme :
 

Turumuzun farklı tarihlerinde Air France Havayollarının tarife saatlerine göre gidiş ve dönüş uçağının İstanbul’dan çıkış ve varış ulaşım saatleri değişiklik gösterebilir. Takvim gününe göre havayolları tarafından belirlenir. Bu turumuza kayıtlı misafirlerimiz turu satın aldıkları günden itibaren "ulaşım" kısmından tur tarihini bularak uçuş saatlerinin detaylı bilgilerine ulaşabilir. Dilerseniz satış temsilciniz de sizlere memnuniyetle yardımcı olur. Diğer detaylar hakkında  turun kalkışından 10 gün önce konfirme otel isimlerinin yazılı olduğu güncel bir program ve son hatırlatma notları ile tüm misafirlerimiz bilgilendirilir.  İstanbul çıkışlı bu turumuza yurtiçi farklı bir şehirden katılacak olan misafirlerimizin İstanbul’a geliş – gidiş biletlerini almadan önce mutlaka paket turun uçuş saatlerini teyit ettirmelerini önemle rica ederiz.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-295-buyuk-meksika-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 29.03.2024 02:22 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.