MEKSİKA GUADALAJARA TURU Tur Programı

AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

MEXICO CITY – FRIDA KAHLO MUZESİ – SAN MIGUEL DE ALLENDE
GUANAJUATO – ANTİK AZTEK MUMYA MÜZESİ – TAMASOPO ŞELALESİ
SAN LUIS DE POTOSI – LEON – TEQUILA TOWN
JOSE CUERVO TEQUILA TRENİ TURU – GUADALAJARA
ENTRE CHARROS TURU – PRUPECHA ANTİK KENTİ – MORELIA

Kalkış Yerleri: AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – PARIS – MEXICO CITY

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali İzci Turizm standında uçak saatimizin kalkışından 3 saat önce buluşma. Pasaport ve bagaj işlemleri sonrasında Air France Havayolları ile Paris aktarmalı Mexico City uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 16:55’de Mexico City’e varışımızın ardından havalimanında karşılanma ve konaklayacağımız otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte bu akşam otelimize yürüyüş mesafesinde olan Garibaldi Meydanına giderek dünyaca ünlü Mariacci müzisyenlerinin grup olarak Latin müzikleri çaldıkları ve söyledikleri yerde akşam yemeğimizi alacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL MX GARIBALDI 3* vb.



2 Gün: FRIDA KAHLO MUZESİ – SAN MIGUEL DE ALLENDE – GUANAJUATO

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından şehir turumuzu yapmak üzere özel aracımız ile yola çıkıyoruz. Şehir turumuza ilk başlama noktamız dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun evi olacak. "La Casa Azul" yani Mavi ev olarak bilinen bu yer meşhur Frida’nın hayatında büyük bir öneme sahiptir. 1958’den bu yana müze olan Frida Kahlo'nun evi, Frida’nın hayatına ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmesi bakımından büyük önem taşıyor. Frida, büyük aşkı Diego ile evlendikten sonra bir süre bu evden ayrılmış olsa da yine Coyoacan’daki ailesinin yanına, yani bu eve dönmüş ve Diego ile birlikte 1929–1954 yılları arasında bu evde yaşamıştı. Frida’nın Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation, Portrait of My Father Wilhelm Kahlo gibi önemli eserlerinin yer aldığı müzede; ressamın kıyafetleri, koltuk değnekleri, korseleri ve ilaçları da bulunuyor. Troçki gibi önemli misafirlerini Diego’yla birlikte ağırladıkları mutfak da müzenin içinde bulunuyor. Müzedeki 22 bin belge, 6 bin 500 fotoğraf, dergi ve süreli yayınlar, kitaplar, düzinelerce çizim, kişisel eşyalar, kıyafetler, oyuncaklar, Frida ve Diego’nun hayatına dair ipuçları veriyor. La Casa Azul ziyaretimizin ardından aracımıza binerek Kuzey’e doğru yola çıkıyoruz. İstikametimiz Guanajuato şehri. Yolculuğumuz yaklaşık olarak 4 saat sürecek. Güzergahımız üzerinde San Miguel de Allende’de fotoğraf ve ihtiyaç molası vererek çevreye kısa bir göz atıyoruz. Akşam hava kararmadan Guanajuato şehrine varışımızla birlikte tarihi merkezini ve kolonyal sokaklarını göreceğimiz panoramik şehir turu yapıyoruz. Daha sonra burada konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yaparak dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeğimiz yerel restoranda olacak. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL SAN DIEGO 4* vb.



3 Gün: ANTİK AZTEK MUMYA MÜZESİ – TAMASOPO ŞELALESİ – SAN LUIS DE POTOSİ

Bu sabah otelimizde alacağımız erken kahvaltımızın ardından Guanajuato otelimizden ayrılarak dopdolu bir güne başlıyoruz. ilk olarak bu şehirde yer alan Dünya’daki en büyük doğal mumya koleksiyonunu göreceğimiz esrarengiz bir müze turu yapacağız. Burada 1870 ila 1984 yılları arasında bulunmuş Antik çağlara ait birçok mumya görebileceğiz. Bu mumyalar gerçekten de çok iyi korunmuş durumdalardır. Museo De Las Momias De Guanajuato müzesini ziyaret etmemizin ardından özel aracımızla daha kuzeye seyahat edeceğiz. Yemyeşil bitki örtüsü ve kaya oluşumları ile çevrili muhteşem mavi su Puente de Dios havuzuna ve doğal olarak aydınlatan büyük bir mağaraya ulaşana kadar 280 basamak ineceğimiz ilk bölgeye varacağız. Daha maceraperestler için ideal olan 3, 6 ve 9 metre yükseklikten şelale atlamaları yapabiliriz. Daha sonra zanaatkar bir şekilde kamış suyunu çıkarma sürecini ve onunla yapılan farklı ürünler hakkında yerel rehberimizden bilgiler alacağız. 30 metre uzunluğundaki büyüleyici şelaleleri ile yemyeşil bitki örtüsüne sahip ünlü Tamasopo Şelalesini göreceğiz. Yüzmek, atlamak için mükemmel bir fırsat olacak. Bu eğlenceli günümüzün ardından San Luis de Potosi kentine dönerek konaklamak üzere otelimize giriş işlemlerimizi yapacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL REAL PLAZA 4* vb.



4 Gün: SAN LUIS DE POTOSİ – LEON – TEQUILA TOWN

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra çevre gezilerimize devam etmek üzere eşyalarımızla birlikte otelden ayrılıyoruz. Ciudad Valles'i Tamasopo'ya doğru terk edeceğiz. Yol güzergahımız üzerinden ilk olarak Leon ‘’Aslan’’ şehrinde mola vererek şehirde kısa bir gezi yapmamızın ardından özel aracımızla yolumzula devam ederek Tequila şehrine doğru ilerliyoruz. Varışta bu eğlenceli şehri tanımak üzere keyifli bir yürüyüş turu yapacağız. Daha sonra dinlenmek üzere burada konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL LA RIENDA MISION TEQUILLAN 3* vb.



5 Gün: JOSE CUERVO TEQUILA TRENİ TURU – GUADALAJARA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından gezimizin belki de en can alıcı turunu yapmak üzere erken saatlerde yola koyuluyoruz. Tam günlük Öğle Yemekli bir tur bizleri bekliyor. Sabah 09:00’da başlayacak turumuzun bir kısmını Jose Cuervo Tequila firması tarafından 2012 yılında hizmete giren, yedi vagonunda 375 yolcu kapasiteli bir trende yapacağız. Biz bu trenin express kompartımanında yolculuk ederek turumuzu gerçekleştireceğiz. Yılın her Cumartesi günü Meksika Demiryolu İstasyonu'ndan Magic Town of Tequila, Jalisco'ya hareket eden bu trendeki yerlerimizi alıyoruz. Jima gösterisi ile agave tarlalarını ziyaret edeceğiz. Tekila yapımında kullanılan agaveler hakkında bilgiler aldıktan sonra tekila’nın üretim aşamalarını göreceğimiz bir tura katılacağız. Tabi bu muhteşem ünlü Mexica tekilalarını tatma imkanı bulacağız. Hatta geleneksek kadeh kaldırma ile yerel hayata ayak uydurarak bir Meksikalı gibi tekila içeceğiz. Juan Beckmannn Gallardo Kültür merkezi ziyaretimizi de yapacağız. Tam gün süren bu eğlenceli tren gezimizin ve Tekila tadımlarımızın ardından Guadalajara kasabasına ulaşıyoruz. Şehirde akşam yürüyüşüne çıkarak serbest zamanımızı değerlendiriyoruz. Daha sonra burada konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BEST WESTERN PLUS GRAN HOTEL CENTRO HISTORICO 3* vb.



6 Gün: ENTRE CHARROS TURU – GUADALAJARA

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından bugünkü turumuzu yapmak üzere otelimizden ayrılıyoruz. Eğlenceli bir tur bizleri bekliyor olacak. Öğle Yemekli turumuzda ilk olarak Lienzo Charro'da, Charros'un Meksika'daki en geleneksel spor festivalinde görevleri sırasında gerçekleştirdiği farklı hareketleri kişisel bir şekilde bilecek ve deneyimleyeceksiniz, ayrıca bunlardan bazılarını öğrenme, uygulama ve hatta güzel ve asil atlardan birine binme şansı yakalayacağız. Turumuza Lienzo Charro'dan kısa tur ile başlayacağız. Burada size Meksika'daki en eski Charros Association'ın "Charros de Jalisco" site müzesini göstereceğiz. Bu derneği tüm zamanların en büyük şampiyonu yapan, farklı Ulusal Charros Kongrelerinden 12 Birincilik ödüllerinin sergilendiği kupa salonunu ziyaret edeceğiz. Ardından Charros olmaya başlıyoruz. Charros ekibimiz size ana Charra lotlarının bir indüksiyonunu verecek ve katılımcıların her biri, charreria'nın adrenalini hissedebilmeleri için bu lotları gerçekleştirmeyi deneyebilecekler. Charro turumuzun ardından güzel atlarla keyifli bir biniş tecrübesi yaşayarak turumuzu tamamlıyoruz. Ardından tekrar şehir merkezine dönerek Guadalajara şehir merkezinde eski meydanı ve tarihi sokakları ziyaret edeceğiz. Keyifli bir günün ardından dinlenmek üzere otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeğimiz yerel bir restoranda Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BEST WESTERN PLUS GRAN HOTEL CENTRO HISTORICO 3* vb.



7 Gün: GUADALAJARA – PRUPECHA ANTİK KENTİ – MORELIA

Bu sabah erken saatlerde kahvaltımızı aldıktan sonra eşyalarımızla birlikte otelimizden ayrılarak tam gün sürecek harika bir Arkeolojik alan turu yapmak üzere yola çıkıyor olacağız. Antik Michoacan'da Purepecha krallığı ana şehirlerini ziyaret ederek harika bir macera yaşayacağız. Bu krallık şehirleri Meksika’nın en önemli tarihi antik kentlerinden biridir. Tam gün sürecek gezimizde Purepecha döneminden önce kurulmuş Teotihuacan etkisine sahip Tingambato Arkeolojik Sit Alanı, Purepecha Krallığı'nın askeri merkezi olan Ihuatzio Arkeolojik Bölgesi, Purepecha Krallığı'nın başkenti ve aynı zamanda Siyasi ve dini merkezi olan "Las Yacatas" Arkeolojik alanı ziyaret edeceğimiz başlıca ziyaret noktalarımız olacak. Bu keyifli ve tarih dolu gezimizin ardından bölgeye yakın bir başka kolonyal şehir olan Morelia kentine gidiyoruz. Şehir merkezindeki otelimize yerleştikten sonra çevreyi keşfetmek için dışarı çıkacağız. Yürüyüş turumuzda serbest vakitlerimiz olacak. Daha sonra tekrar dinlenmek üzere odalarımıza dönüyoruz. Akşam yemeğimiz yerel restoranda. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL MISION CATEDRAL MORELIA 3* vb.



8 Gün: MORELIA – MEXICO CITY – PARIS

Bu sabah otelimizde alacağımız erken kahvaltımızın ardından eşyalarımızla birlikte özel aracımıza binerek yola koyuluyoruz. İstikametimiz tekrar başkent Mexico City olacak. Öğle saatlerinde şehre varışımızla birlikte Mexico City’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan tarihi merkezini tanımak üzere kentin içerisinde yürüyüş turu yapacağız. Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı, bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali göreceğimiz başlıca ziyaret noktalarımız olacak. Şehir turumuzdan sonra İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına gidiyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerimizin ardından pasaport kontrolünden geçerek Air France Havayolları tarifeli seferi ile Paris aktarmalı olarak İstanbul yolculuğumuza başlıyoruz. Gecemiz uçakta geçiyor



9 Gün: PARIS – ISTANBUL

Paris’e olan uçuşumuzun ardından yerel saat ile öğle vakitlerinde varıyoruz. İstanbul uçağımıza binmek üzere terminal değiştiriyoruz. Kalkış saatimiz 22:50 olacak. 3,5 saatlik yolculuğumuzun ardından İstanbul havalimanına varıyoruz. Anılarla dolu gezimizin sona ermesi.

TUR KODU : YDIŞIET031



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Air France Havayolları tarifeli seferi ile Paris aktarmalı Mexico City gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti, vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • Mexico City’de 1 gece, Guanojuato’da 1 gece, San Luis de Potosi’de 1 gece, Tequila Town’da 1 gece, Guadalajara’da 2 gece ve Morelia’da 1 gece olmak üzere toplam 7 gece 3 veya 4 yıldızlı otellerde kahvaltı dahil konaklama
  • Frida Kahlo’nun müze evi LA CASA AZUL turu ve giriş biletleri
  • Guanajuato panoramik şehir turu, Antik Aztek Mumya Müzesi turu ve giriş biletleri
  • Tamasopo şelalesi gezisi ve San Luis de Potosi panoramik şehir turu
  • Leon ve Tequila Town şehirleri panoramik gezileri
  • Mundo Cuervo (Jose Cuervo) Treni ile Tequila turu ve tadımı
  • Entre Charros turu ve Guadalajara panoramik şehir turu
  • Prupecha Antik Kenti turu ve Morelia panoramik şehir gezisi
  • Mexico City Panoramik şehir turu
  • Programda belirtilen yerlerde alınacak olan 2 Öğle ve 4 Akşam yemeği
  • Programda belirtilen tüm turlar, geziler ve havalimanı-otel transferleri
  • İzci Turizm Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Zorunlu sağlık seyahat sigortası (COVID-19 Kapsamlı)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harcı Pulu (50 TL)
  • Kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Tur programında belirtilmeyen turlar, geziler ve ören yeri giriş ücretleri
  • Belirtilmeyen öğünlerde alınacak yemekler
  • Dahil olan yemeklerde alınan alkollü ve alkolsüz içecekler
  • Bahşişler (Bu turumuzun tamamında konaklanacak otellerde çalışan personeller, yerel rehberler, şoförler, garsonlar ve diğer personellere takdim edilmek üzere kişi başı tavsiye edilen min. tutar 75 USD’dir. Havalimanında ilk gün toplanır ve tur liderine teslim edilir)
  • Meksika Vizesi 40 USD Şahsi Başvuru ile İstanbul veya Ankara büyükelçiliklerinden temin edilir. Bordo (Normal) pasaport hamilleri bu vizeden muaftır.


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (01:30)
Notlar

Uçak Saatleri Hakkında Bilgilendirme :
Turumuzun farklı tarihlerinde Air France Havayollarının tarife saatlerine göre gidiş ve dönüş uçağının İstanbul’dan çıkış ve varış ulaşım saatleri değişiklik gösterebilir. Takvim gününe göre havayolları tarafından belirlenir. Bu turumuza kayıtlı misafirlerimiz turu satın aldıkları günden itibaren ‘’Tur Tarihleri – Uçak Saatleri ’’ kısmından tur tarihini bularak uçuş saatlerinin detaylı bilgilerine ulaşabilir. Dilerseniz satış temsilciniz de sizlere memnuniyetle yardımcı olur. Diğer detaylar hakkında turun kalkışından 10 gün önce konfirme otel isimlerinin yazılı olduğu güncel bir program ve son hatırlatma notları ile tüm misafirlerimiz bilgilendirilir. İstanbul çıkışlı bu turumuza yurtiçi farklı bir şehirden katılacak olan misafirlerimizin İstanbul’a geliş – gidiş biletlerini almadan önce mutlaka paket turun uçuş saatlerini teyit ettirmelerini önemle rica ederiz.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-293-meksika-guadalajara-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 26.04.2024 20:51 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.