ABD ROUTE 66 TURU Tur Programı

THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

CHICAGO 141 - SPRINGFIELD (ILLINOIS) - ST. LOUIS - MISSOURI
CUBA - TULSA (OKLAHOMA) - SHAMROCK (TEXAS)
SANTA FE (NEW MEXICO) - PAINTED DESERT INN - SUN VALLEY (ARIZONA)
OATMAN - NEEDLES (ARIZONA) - LOS ANGELES - SANTA MONICA (CALIFORNIA)

Kalkış Yerleri: THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - CHICAGO 141

Bugün saat 11:30‘da İstanbul Havalimanında izci Turizm yetkilisi ve tur rehberimiz ile buluşma, check-in işlemlerimizi takiben saat 14:10 Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Chicago uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile saat 17:35’de alana varıyoruz. Alanda özel otobüsümüz ile transferimiz yapılacaktır. Geceleme otelimizde.

Will Rogers Otoyolu, Amerika'nın Ana Caddesi veya Ana Yol olarak da bilinen U.S. Route 66 veya U.S. Highway 66 (US 66 veya Route 66), ABD Karayolu Sistemindeki orijinal otoyollardan biriydi. US 66, 11 Kasım 1926'da kuruldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü yollarından biri haline gelen karayolu, aslen Chicago, Illinois'den Missouri, Kansas, Oklahoma, Teksas üzerinden geçiyordu. New Mexico ve Arizona, toplam 2.448 mil (3.940 km) yol alan Los Angeles County, California'daki Santa Monica'da sona ermeden önce. Popüler kültürde hem "(Get Your Kicks on) Route 66" hem de 1960'dan 1964'e kadar CBS'de yayınlanan Route 66 televizyon dizisi tarafından tanındı. John Steinbeck'in klasik Amerikan romanı The Grapes of Wrath'da (1939), "Highway 66" yolu, kaçış ve kaybı simgeliyordu. US 66, özellikle 1930'ların Dust Bowl'u sırasında batıya göç edenler için birincil rota olarak hizmet etti ve yol geçtiği toplulukların ekonomilerini destekledi. Güzergah boyunca iş yapan insanlar, otoyolun artan popülaritesi nedeniyle zenginleşti ve aynı kişiler daha sonra, yeni Eyaletler arası Karayolu Sistemi tarafından atlanmanın artan tehdidi karşısında otobanı canlı tutmak için savaştı. US 66, ömrü boyunca pek çok iyileştirme ve yeniden düzenlemeye tabi tutuldu, ancak 1985 yılında Birleşik Devletler Karayolu Sisteminden, Eyaletler arası Karayolu Sisteminin bölümleri ile tamamen değiştirildikten sonra resmi olarak kaldırıldı. Illinois, Missouri, New Mexico ve Arizona'dan geçen yol kısımları, "Tarihi Rota 66" adıyla ortaklaşa bir Ulusal Manzaralı Yan Yol olarak belirlendi ve adını bazı haritalara geri verdi. Birkaç eyalet, eski US 66'nın önemli baypas edilmiş bölümlerini Eyalet Yolu 66 olarak eyalet yol ağlarına kabul etti. Koridor 2010'larda geliştirilen Birleşik Devletler Bisiklet Yolu Sisteminin bir parçası olan ABD Bisiklet Yolu 66 olarak yeniden geliştiriliyor.



2 Gün: CHICAGO - SPRINGFIELD (ILLINOIS)

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Yarım Günlük Chicago turu yapacağız, turumuzda Chicago's Grant Park ve Buckingham Fountain (çeşmesi) görülecektir. Turumuzun sonunda şehirden özel otobüsümüz ile ayrılıyoruz. Route66 tarihi rotasını takip ederek Springfield‘e doğru yolcuğumuza devam ediyoruz. Dell Rhea's Chicken Basket  mola vereceğiz. Yine Tarihi Route66 nın güzergâhında Ambler's Texaco Gas Station'da mola vereceğiz, akşam saatlerinde springfield’e ulaşıyoruz. Geceleme otelimizde.

Illinois, Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucu devleti. Kuzeyde Wisconsin sınırından güneyde Kahire'ye kadar güneye doğru 385 mil (620 km) uzanır. Wisconsin'e ek olarak, eyalet kuzeydoğuda Michigan Gölü, doğuda Indiana, güneydoğuda Kentucky, batıda Missouri ve kuzeybatıda Iowa ile sınır komşusudur. Illinois, Illinois Kızılderilileri için seçildi. Başkent, eyaletin batı-orta kısmındaki Springfield'dır.



3 Gün: SPRINGFIELD - ST. LOUIS - WAGON WHEEL MOTEL (MISSOURI)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Rotamızı takibe devam ediyoruz. Mola ziyaret noktalarımız Soulsby Service Station, Chain of Rocks Bridge, St.Louis kentini gördükten sonra güzergahımıza devam ediyoruz. Geceleme Wagon Wheel Motel, Cafe and Station burası tarihi rota üzerinde konaklama yapılan bir moteldir.



4 Gün: CUBA - TULSA (OKLAHOMA)

Bu sabah kahvaltı sonrası yolculuğumuza devam edeceğiz. İlk mola yerimiz Pulaski County Courthouse eski mahkeme binası müzesi, bir sonraki kent Springfield, Missouri, burada Gillioz Theatre ESKİ TİYATRO sahnesini Galena kasabasını göreceğiz. Ed Galloway's Totem Pole Park ziyareti sonrası, günümüzü tamamlıyoruz. Geceleme otelimizde.



5 Gün: TULSA - OKLAHOMA CITY - SHAMROCK (TEXAS)

Bu sabah Tulsa‘dan ayrılıyoruz. Route66 rotamızı takip ediyoruz, güzergahımızda mola ve ziyaretlerimiz şöyle olacaktır. Seaba Station Warwick, Oklahoma, Milk Bottle Grocery, Lake Overholser Bridge Oklahoma City, Fort Reno, Y Service Station and Café, Tower Station and U-Drop Inn Cafe Shamrock, Texas, olarak günümüzü tamamlıyoruz.



6 Gün: SHAMROCK - SANTA FE (NEW MEXICO)

Bu sabah otelimizdeki kahvaltımız sonrası güzergahımıza devam ediyoruz, U.S. Route 66-Sixth Street Historic District, Amarillo, Blue Swallow Motel Tucumcari, New Mexico, Pueblo of Santo Domingo Sante Fe, Luna Lodge güzergahlarından devam edip tarihi dokuyu hissediyoruz. Bu günün sonunda geceleme SANTA FE’de yapılacaktır.                                                                            



7 Gün: SANTA FE - PAINTED DESERT INN - SUN VALLEY (ARIZONA)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası rotamıza devam ediyoruz. Rio Puerco Bridge, Pueblo of Laguna, T. Herman's Garage and Service Station, Querino Canyon Bridge Houck, Arizona ve son olarak muhteşem bir doğa ve tarihi bina, Painted Desert Inn MİLLİ PARKI ziyaretimizi yapacağız, tarihi rotada her durak ve her seyir anılarımıza yer edecektir. Geceleme için yolumuza devam ediyoruz.



8 Gün: SUN VALLEY – OATMAN - NEEDLES (ARIZONA)

Bu sabah kahvaltı sonrası turumuza güzergahımıza devam ediyoruz. Göreceğimiz mekanlar şunlar olacaktır; La Posada Historic District, Walnut Canyon Bridge, Railroad Addition Historic District and Boundary Increase, Flagstaff, Schoolhouse at Truxton Canyon, Cool Springs Station, Durlin Hotel Oatman, Oatman gezimizi tamamladıktan sonra otelimiz için Needle‘a geçiyoruz.



9 Gün: NEEDLES - LOS ANGELES - SANTA MONICA (CALIFORNIA)

Bu sabah kahvaltı sonrası yolculuğumuza devam ediyoruz. Rotamız KALİFORNİYA eyaleti ve artık son eyaletteyiz. Harvey House Railroad Depot, Wigwam Village San Bernadino Colorado Street Bridge, Broadway Theater Los Angeles son durağımız Santa Monica rotamız tamamlanmış oluyor.



10 Gün: SANTA MONICA (CALIFORNIA)

Bugün oteldeki kahvaltımız sonrası serbest günümüz olacak. Arzu ederseniz rehberimiz sizler için alternatif geziler tavsiye edecektir. Geceleme Santa Monica’da otelimizde.



11 Gün: LOS ANGELES - İSTANBUL

Bugün son günümüz uçak saatimize kadar serbest saatlerimiz olacaktır. Daha sonra saat 15:00 gibi havalimanında olacağız. Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Los Angeles - İstanbul uçuş saatimiz 18:30, geceleme uçakta olacaktır.



12 Gün: İSTANBUL - VARIŞ

17:30'da İstanbul Havalimanına varışımız ve turumuzun sona ermesi.

TUR KODU : YDIŞIET028



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul/Chicago - Los Angeles/İstanbul Türk Hava Yolları Uçak Bileti
  • Özel Otobüs İle Chicago’dan Santa Monica Los Angeles’e Kadar Yolculuk
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Tüm Giriş Biletleri
  • Tüm Kahvaltılar
  • Toplam 10 Gece Konaklama (3/4 Yıldızlı Otel ve Motellerde)
  • ​Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • 50 TL Yurtdışı Çıkış Pulu
  • Abd Vizesi ve İşlemleri (Bireysel Başvuru Yapılmaktadır)
  • Minibar Harcamaları
  • Bölgede Yabancı Personellere Dağıtılmak Üzere Toplanacak Tur Tipleri Kişi Başı Min. Tavsiye Edilen Rakam 150 Usd İlk Gün Havalimanında Toplanır Bölgede Yabancı Personellere Misafirlerimiz Adına Bahşiş Olarak Dağıtılmak Üzere Tur Liderine Teslim Edilir


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (01:30)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-290-abd-route-66-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 23.04.2024 12:16 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.