ENDONEZYA TURU Tur Programı

SINGAPORE AIRLINES İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

JAKARTA BANDUNG BATURADEN YOGYAKARTA
SURABAYA TOSARI BROMO KALIBARU BALI

Kalkış Yerleri: SINGAPORE AIRLINES İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – JAKARTA

Bugün saat 11:00’de İstanbul havalimanı Dış Hatlar terminali İzci Turizm kontuarında buluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Singapur Havayolları ile Singapur aktarmalı olarak Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya doğru yola çıkıyoruz. Jakarta kelimesi zafer anlamındadır ve Sanskritçe’den gelir. Bu gece uçakta uyuyacağız. Varışımız ertesi sabah olacak.



2 Gün: JAKARTA

Bu sabah erken saatlerde Jakarta’ya ulaşıyoruz. Havalimanında gümrük işlemlerimizi bitirdikten sonra bagajlarımızla dışarı çıkacağız. Güney Asya’nın en büyük şehirleri arasında yer alan ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra bağımsızlığını ilan eden Endonezya’nın başkenti olan Jakarta’yı şehir turu yaparak gezeceğiz. Müslüman ağırlıklı bir nüfusa  sahip ve ticari hayatı çok gelişkin olan bu şehirde ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, geceyi geçirmek üzere otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği yerel restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : SANTIKA JAKARTA vb.



3 Gün: JAKARTA – BANDUNG YOLCULUĞU

Bu sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra saat 07:30 gibi otelimizden ayrılacağız, yeni yapılan otoyolu kullanarak Bandung şehrine doğru yola çıkacağız. Şehre varışımızı takiben, önemli ziyaretimiz olacak Perahu Volkanı, Bandung kent merkezine 20 km mesafede yer alan ve halen kükürt çıkışı devam eden bir volkandır. Turumuzu takiben otelimize yerleşiyoruz, Bandung aynı zamanda büyük alışveriş merkezleri ve Fabrika satış mağazalarının olduğu birçok markanın da üretildiği bir merkezdir. Bu akşam alışveriş merkezlerine bir göz atmaya ne dersiniz? Çok hesaplı ürünleri bulabilirsiniz.

OTELİMİZ : ARION SWISSBELL VB.



4 Gün: BANDUNG – BATURADEN YOLCULUĞU

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Baturaden yolculuğumuza başlıyoruz. Yolculuğumuz esnasında kısa beklemeler ile duracağımız noktalar olacaktır. İlk durağımız Sunda Adalar topluluğundan gelen etnik bir grubun kurduğu geleneksel bir yaşamın olduğu Naga Köyü’dür. Burada Sudanlı yerlilerin geleneksel yaşam tarzlarını görerek tecrübe edineceğiz. Sonrasında yolcuğumuz Baturadan’e varışımızla bugünlük son buluyor. Mt. Slamet dağında yer alan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : ASTON IMPERIUM PURWOKERTO VB.



5 Gün: BATURADEN – YOGYAKARTA

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Jogyakarta yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde Antik Hindu Tapınakları kompleksini görmek üzere Dieng yaylasında mola vereceğiz. Tapınağın bulunduğu yer renkli bir gölün kenarında köpüren çamur yakınındadır. Ardından Borobudur tapınağını ziyaret edeceğiz. Borobudur Tapınağı Dünya’daki en büyük budist tapınağıdır. Yolculuğumuzun sonunda 2 gece konaklayacağımız Yogyakarta’ya varıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : GRAND TJOKRO HOTEL VB.



6 Gün: YOGYAKARTA

Sabah kahvaltımızın ardından ilk ziyaretimiz Endonezya’nın Orta Cava ilinde bulunan 9. yüzyıldan kalan Prambanan Tapınağı olacak. Prambanan Endonezya da yer alan en büyük Hindu tapınağı olarak ünvanını korumaktadır. Ardından Sultan Sarayı olarak adlandırılan Kraton bölgesi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Son olarak Gümüş sektörünün merkezi Kotagede denilen yerde eski bir Batik fabrikasını ziyaret edeceğiz. Tur bitimi otelimize dönüyoruz ve geceleme otelimizde. Öğle yemeği yerel restoranda alınacaktır.



7 Gün: YOGYAKARTA – (UÇUŞ) SURABAYA – TOSARİ BROMO

Sabah kahvaltımızın ardından havalimanına geçiyoruz, Endonezya yerel havayolları ile Surabaya iline uçuşumuzu yapacağız. Uçuşumuz 1 saat sürecektir. Buradan aracımızla Tosari-Bromo bölgesine transfer için yola koyuluyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık 4 saat sürecektir. Güzergâhımızda molalarımız olacak, öğleden sonra Bromo bölgesine varıyoruz. Tosari’de otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde. Akşam yemeği otelimizde.

OTELİMİZ : BROMO COTTAGES



8 Gün: TOSARİ BROMO

Sabah çok erken saatlerde 04.00 sularında Penanjakan adı verilen gün doğumunu seyredebileceğiniz Bromo Dağı için jiplerle çıkış yapacağız. Zirve bölgesine ulaşıp, bölge hakkında bilgi alıyoruz. Daha güneş doğmadan yollardayız. Maceraya hazır olun! (Hava  soğuk sıkı  giyinin). Dünyanın sayılı yerlerinden bir cennet. Tropikal bitki ve baharat koleksiyonu bulabileceğiniz Doğu Java köyüdür. Tipik köy biberleri, kahve, kakao, hardal ve diğerleri de yetişir. Geceleme otelimizde. Akşam yemeği ve konaklama Kalibaru bölgesinde.

OTELİMİZ : KALIBARU COTTAGE VB.



9 Gün: KALİBARU – BALİ

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından uzun bir yolculuk bizleri bekliyor. Yaklaşık 6,5 saat sürecek bir yolumuz var. Önce feribot ile Bali adasında geçeceğiz. Herkesin düşündüğünün aksine Bali büyük bir adadır. Feribottan indiğimiz yerden, gezeceğimiz ve konaklayacağımız yerler arası mesafe 3 saat mesafededir. Yorucu bir yolculuk sonrasında kara turumuzun son noktasına Bali adasına ulaşıyoruz. Otelimizdeyiz. Akşam keyifli gezmeler için Bali sokakları sizleri bekliyor.

OTELİMİZ : BEST WESTERN RESORT KUTA VB.



10 Gün: BALİ

Dünyanın en gözde tatil cennetlerinden Bali’deyiz ve bugün Bali Adası’nda deniz kenarındaki kaya oluşumu olan Bali Deniz Tapınağı’nı ziyaret edeceğiz. Bu tapınak mimari olarak Bali’nin sembolü durumundadır. Bu tapınak on altıncı yüzyılda, seyyah ve Şiva dini sembolü olan Dang Hyang Nirartha tarafından yapılan istek üzerine buradaki balıkçılar tarafından yapılmıştır. Tapınağın ziyareti sonrası El Sanatları Atölyesini ziyaret edeceğiz. Tahta oymacılığı, Batik tekstil ürünlerini ve kültürel sanat öğelerini görme şansımız olacak. Geceleme otelimizde.



11 Gün: BALİ

Bu güzel cennet adada serbest günümüz. Arzu edenler tekne turlarımıza katılabilirler (Rehberimiz bilgi verecektir). Geceleme otelimizde.



12 Gün: BALİ – SINGAPUR – ISTANBUL

Bali’de son günümüz. Öğle saatlerinde odalarımızı boşaltacağız. Daha sonra serbest saatlerimiz devam edecek. Uçağımız gece kalkacaktır (21.45). Otelin lobisinde buluşuyoruz ve saat 18:30 gibi havalimanına geçiyoruz. Dönüş yolculuğumuz başlıyor.



13 Gün: ISTANBUL

İstanbul Havalimanı'na varış ve turumuzun sona ermesi.

TUR KODU : YDIŞIET022



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul Havalimanı/Jakarta – Bali/İstanbul arası aktarmalı ekonomi sınıfı uluslararası uçuşlar
  • Yogyakarta/Surabaya arası ekonomi sınıfı tek yön uçak bileti
  • Toplamda 10 gece 3* & 4* & 5* otellerde konaklama
  • Programda belirtilen 5 adet akşam ve 1adet öğle yemeği
  • Jakarta – Bali arası otobüs yolculuğu
  • Kalibaru Limanı – Bali arası feribot bileti
  • Bromo Yanardağı’nda sabah Jip Safari
  • Borabodur Tapınağı Turu
  • Prambanan Tapınağı Turu
  • Tüm havaalanı – otel transferleri
  • İzci Turizm Türkçe Rehberlik Hizmetleri
  • Yerel rehberlik
  • Giriş biletleri
  • Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kapıda vize (Kişi başı 50 USD)
  • Ülkeye girişte ayakbastı ücret uygulamaları oluyor, Kişi başı toplam 25 USD Bali çıkışta ödenir
  • Türkiye Yurtdışı çıkış harcı (50 TL Havalimanında vezneye ödeniyor)
  • Bu turda şoförler ve kaptanlar için bahşişler toplamı kişi başı min. 100 USD’dir. Bu meblağ havalimanında toplanarak bölgede misafirlerimiz adına yerel çalışanlara bahşiş olarak verilmek üzere tur liderine teslim edilir


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (11:00)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-284-endonezya-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 19.04.2024 08:01 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.