BÜYÜK MEKSİKA KÜBA TURU Tur Programı

AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

MEXICO CITY – MEXICO CITY ŞEHİR TURU ve FRIDA KAHLO MUZESİ
TEOTIHUACAN – PUEBLA – OAXACA- TUXLA- SAN CRISTOBAL LAS CASAS
PALENQUE – ZONE BALAMKU ARKEOLOJİK MAYA KENTİ
LAGUNA BACALAR – TULUM – CHICHEN ITZA – CANCUN – HAVANA
VINALES VADİSİ – PINAR DEL RIO – CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTA CLARA

Kalkış Yerleri: AIR FRANCE İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL – PARIS – MEXICO CITY

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Ejder Turizm standında uçak saatimizin kalkışından 3 saat önce  buluşma. Pasaport ve bagaj işlemleri sonrasında Air France Havayolları ile Paris aktarmalı Mexico City uçuşumuz başlıyor. Yerel saat ile 16:55’de Mexico City’e varışımızın ardından havalimanında karşılanma ve konaklayacağımız otelimize transfer. Dileyen misaifrlerimiz bu akşam otelimzie yürüyüş mesafesinde olan Garibaldi Meydanına giderek dünyaca ünlü Mariacci müzisyenlerinin grup olarak Latin müzikleri çaldıkları ve söyledikleri yerde biraz vakit geçirebilirler. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : RAMADA REFORMA BY WYNDHAM 3* vb.



2 Gün: MEXICO CITY ŞEHİR TURU ve FRIDA KAHLO MUZESİ

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından şehir turumuzu yapmak üzere özel aracımız ile yola çıkıyoruz. Şehir turumuza ilk başlama noktamız dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun evi olacak. "LA CASA AZUL" yani Mavi ev olarak bilinen bu yer meşhur FRIDA’nın hayatında büyük bir öneme sahiptir. 1958’den bu yana müze olan Frida Kahlo'nun evi, Frida’nın hayatına ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmesi bakımından büyük önem taşıyor. Frida, büyük aşkı Diego ile evlendikten sonra bir süre bu evden ayrılmış olsa da yine Coyoacan’daki ailesinin yanına, yani bu eve dönmüş ve Dieogo ile birlikte 1929 – 1954 yılları arasında bu evde yaşamıştı. Frida’nın Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation, Portrait of My Father Wilhelm Kahlo gibi önemli eserlerinin yer aldığı müzede; ressamın kıyafetleri, koltuk değnekleri, korseleri ve ilaçları da bulunuyor. Troçki gibi önemli misafirlerini Diego’yla birlikte ağırladıkları mutfak da müzenin içinde bulunuyor. Müzedeki 22 bin belge, 6 bin 500 fotoğraf, dergi ve süreli yayınlar, kitaplar, düzinelerce çizim, kişisel eşyalar, kıyafetler, oyuncaklar, Frida ve Diego’nun hayatına dair ipuçları veriyor. La Casa Azul ziyaretimizin ardından aracımıza binerek şehir turumuza devam etmek üzere Antropoloji müzesinin bulunduğu Chapultepec parkına doğru gidiyoruz. Burası Chapultepec parkının devamında yer alan birinci sınıf bir müzedir. Azteklerin ve Mayaların tarihini en iyi anlayabileceğiniz muhteşem eserlerde dolu devasa bir müzedir. Yerel rehberimiz eşliğinde gerçekleştireceğimiz bu müze ziyaretimizde Azteklerin binlerce yıllık tarihine tanıklık edeceğiz. Müzeyi ziyaretimizin ardından hediyelik alışveriş yapabileceğiniz küçük bir dükkan da mevcuttur. Kısa bir serbest zamanımızın ardından Mexico City’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan tarihi merkezini tanımak üzere kentin içerisinde yürüyüş turu yapacağız. Zocalo olarak bilinen dev Anayasa Meydanı, bir Aztek tapınağının yerine inşa edilen Metropolitana Katedrali, ünlü sanatçı Diego Rivera’nın Meksika tarihini anlatan duvar resimlerinin bulunduğu Palacio Nacional (Hükümet Sarayı) göreceğimiz başlıca ziyaret noktalarımız olacak. Şehir turumuzun ardından otelimize dönüyoruz. Dileyen misafirlerimiz bu gece dünyaca ünlü Mariacci müzisyenlerinin grup olarak şarkı söyledikleri ve gitar çaldıkları Garibaldi meydanına yürüyüşe çıkabilirler. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : RAMADA REFORMA BY WYNDHAM 3* vb.



3 Gün: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – PUEBLA

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben sabah saatlerinde tur otobüsümüz ile yaklaşık 1 saatlik bir yolculuğa çıkacağız. Varış noktamız Teotihuacan piramitlerinin bulunduğu bölgeye yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk ile Vallejo, Colinas de San Jose, San Pedro, Sta Maria, Casas Coloniales, La Veleta, Xometla, San Lorenzo kasabalarından geçerek Piramitlerin bulunduğu alana ulaşıyoruz. Buradaki turumuza ilk olarak volkanik kökenli bir cam türü olan obsidyen taşı atölyesi ve galerisini ziyaret ile başlıyoruz. Ardından, Meksika’nın başta gelen içkileri olan Tequila ve Pulque degüstasyonunu izleyeceğimiz bir alanda mola vereceğiz. Meksika’nın ulusal içkisi sayılan Tequila, bir kaktüs türü olan “agave”nin öz suyunun önce mayalandırılıp sonra iki kez damıtılması ile üretilmektedir. Pulque ise oldukça geleneksel bir içki. Biraya benzeyen pulque, agave meyvesinin fermente edilmesiyle elde edilmektedir. Burada içki tadımlarımızın ardından UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi´ne alınan Teotihuacan antik şehrinin keşfetmek üzere girişlerimizi yapıyoruz. "Tanrıların Yeri" anlamına gelen Teotihuacan, yeni dünya’nın en eski şehri olup aynı zamanda Kolomb öncesi Mezo-Amerika’nın gelmiş geçmiş en büyük şehri ve din merkeziydi. Arkeolojik Park gezisinde Teotihuacan’ın en büyük yapısı Güneş Piramidi, Ay Piramidi, Ölüler Yolu ve büyük Tanrı “Tüylü Yılan” a ithaf edilen Quetzalcoatl Tapınağı ile Kelebekler Sarayı´nı göreceğiz. Öğle yemeği turumuz bitişinde yerel bir restoranda alınacaktır. Turumuzun ardından Napoltepec, Jaltepec, Amaxac, Sanctorum, San Martin, Santa Maria, San Migel ve San Francisco köylerinin bulunduğu yolu takip ederek Puebla kentine varıyoruz. Burada bir gece konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : SENORIAL PUEBLA HOTEL 3* vb.



4 Gün: PUEBLA – OAXACA

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Meksika’nın güneyindeki verimli bir vadide yer alan Oaxaca’ya hareket edeceğiz. Yaklaşık 4 saat sürecek olan yolculuğumuzda Tepeaca, Tecemachalco, Tehuacan, San Gabriel, San Juan, Asuncion kasabalrını geride bırakarak UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan ve Meksika’nın en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Oaxaca’nın tarihi merkezini görmeye gidiyoruz. Yerel halkın önemli bir kısmı Mikstek ve Zapotek yerlilerinden olduğu için şehirde yerlilerin etkisi daha fazla hissedilmektedir ve 1521’de İspanyollar tarafından ele geçirilen şehirde Santo Domingo Kilisesi ve manastırıyla Meksika’daki barok sanatının en güzel örneklerini barındırmaktadır. Şehre varışımızı takiben şehrin 40 km dışındaki Mitla antik kentini ziyaret için yolumuza devam ediyoruz. Antik duvar boyaları ve kırmızı renkli eski saray binası ile dikkat çeken, çok ilginç bir  tarihi şehir olan Mitla ziyaretmiz sonrası kent merkezine geri dönüyoruz. Otelimize giriş işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Geceleme otelimizde olacak.

OTELİMİZ : ONE OAXACA HOTEL 3* vb.



5 Gün: OAXACA – TUXLA – SAN CRISTOBAL LAS CASAS

Sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılarak Meksika ülkesini keşif için yolumuza devam ediyoruz. Virajlı dağ yollarından ilerliyoruz. Bugün turumuzun en uzun araç ile seyahat  günümüz olacak, mesafe her ne kadar uzun olmasa da, yollar virajlı olduğu için ve alternatif  başka yol olmadığı için ulaşımda hayli yavaş ilerliyoruz. Dağ manzaralarını izleyerek Santiago Matatlan, San Pedro Totolapa, Nejapa de Madero, San Carlos Yautepec, Magdelena, Jalapa, Tehuntepec, Ixtepec, Santo Domingo, Cintalapa ve Tuxla Gutierrez köylerinin bulunduğu yolu takip ederek ilerliyoruz. Yolumuz üzerinde molalar vereceğiz. Jovel Vadisi'nde 2100 metrede bulunan San Cristobal de las Casas’a doğru yola devam ediyoruz. 1528’de erken sömürge döneminde kurulan ve Chiapas eyaletinin eski başkenti olan San Cristobal, tek katlı evleri, parke taşlı sokakları, kiliseleri, kemer altılarıyla kolonyal mimarinin en güzel örneklerindendir. Şirin şehir, ismini yerli haklarını ilk savunan “Indios” ların babası piskopos Bartolome de la Casas’a borçlu. Bu küçük şehrin kent meydanını ziyaret ediyoruz. Cenro Historico’da yürüyüş yapacağız. Sonrasında burada konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

OTELİMİZ : LAS CASAS HOTEL 3* BUTİK vb.



6 Gün: PALENQUE – ZONE BALAMKU ARKEOLOJİK MAYA KENTİ

Sabah erken saatlerde kahvaltımızı otelimizde yaptıktan sonra 07:30’da yola çıkıyoruz. İlk durağımız UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmış harikulade bir Maya antik kenti olan Palenque gezimiz için hareket ediyoruz. Yol güzergahımız Huixtan, Cuxulja, Ocosingo Chis köyleri yakınlarından devam edecek. Nahuatl yerli dilinde Quetzal Dağı olarak bilinen Tumbala Dağları'nın eteklerindeki ve tropikal ormanlar arasından fışkıran Palenque harabeleri şüphesiz dünyanın en etkileyici ören yerlerinden biri ve aynı zamanda Meksika’da ve Orta Amerika’da Maya klasik döneminin en zarif mimari, heykeltıraş ve kabartma örneklerini oluşturmakta. Palenque, VII. yüzyılda 68 sene hüküm süren kent devletinin en büyük hükümdarı Pacal döneminde altın çağını yaşamıştır. Çok sayıdaki yapının arasında Büyük Saray, Kral Pakal’ın mezarının çıkarıldığı Yazıtlı Tapınak-Piramit, Güneş Tapınağı en görkemli olanlardır. Palanque ziyaretimiz sonrası turumuza devam edeceğiz. İstikametimiz Archaeological Zone Balamku Maya antik kenti olacaktır. Mayaların yine gür ormanlık alanlar arasında kurduğu tarihi kenti ve tapınağını ziyaret edeceğiz. Turumuzun sonunda bu bölgede otelimize geçiyoruz. Öğle yemeği turumuz esnasında güzergahımız üzerinde alınacaktır. Turumuzun bitirdikten sonra yorucu bir günün ardından konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Geceleme Otelimizde.

OTELİMİZ : SERVICIOS TURISTICOS GARRA DE JAGUAR CALAKMUL 3* vb.



7 Gün: LAGUNA BACALAR – TULUM

Sabah erken saatlerde kahvaltımızı otelimizde yaptıktan sonra 07:30’da yola çıkıyoruz. Tarih ve doğa dola bir rota bizi bekliyor. İstikametimiz Bacalar Lagun bölgesi olacak. Göller bölgesi yolunu takip ederek Chicanna, Xpujil, Blasillo, Nicolas Bravo, Ucum, Xhul Ha kasabalarından geçerek göller bölgesine ulaşıyoruz. Muhteşem manzaralarla dolu bu yerde birbirinden güzel ve renkli gölleri göreceğiz. Yolculuğumuza Pedro Antonio Santes, Noh-Bec, Xhazil Sur, Chumpon, köylerini geçerek devam ediyoruz. Yolda fotoğraf molalarımız olacak. Öğle yemeği molasını güzergahımız üzerinde vereceğiz. Bir başka Maya antik şehri olan ve deniz kıyısında kurulu Tulum‘a yöneliyoruz. Tulum, Maya yerlilerinin deniz kıyısında bir liman şehri gibi kurdukları ve günümüzde hala tapınaklarıyla korunmuş bir şehirdir. Burada Tulum antik kentini ziyaret edeceğiz. Ardından konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

 OTELİMİZ : NIIK TULUM HOTEL 3* vb.



8 Gün: CHICHEN ITZA – CANCUN

Sabah kahvaltının ardından erken saatlerde otelimizden ayrılıyoruz. Artık Meksika’da son günümüze girmiş oluyoruz. Meksika’daki son durağımız Cancun şehri olacak. Yol güzergahımız üzerinde UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınan ve 300 hektarlık bir alanı kaplayan Chichen Itza antik kentini keşfetmek üzere yola çıkıyoruz. Burada 700-900 yıllar arasında büyük bir Maya topluluğu gelişerek alanın güney bölgesi yapılarının çoğunu inşa etmiş. Ancak, orta bölgede yer alan ve toplam 365 basamak ile Maya takvimini simgeleyen ve Tüylü Yılan Tanrısına ithaf edilen Kukulkan Piramidi, Jaguar ve Kartal motifleriyle süslenmiş Savaşçılar Tapınağı, Maya dünyasının en büyük örneği olan “Juego de Pelota” top oyun sahası gibi ana yapıların tasarımı açıkça bir Toltek etkisi taşımaktadır. Chichen Itza keşfinin ardından öğle yemeği yerel restoranda alınacaktır. Yolumuza Puerto Aventuras, Playa del Carmen, Punta Maroma, Puerto Morales kasabalarını geçerek CANCUN şehrine doğru devam edeceğiz. Varışta konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Otelimizde.

OTELİMİZ : LA QUINTA BY WYNDHAM 4* vb.



9 Gün: CANCUN – HAVANA

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası rehberimizin belirleyeceği saatte otelimizden hareket ederek havalimanına transfer olacağız. Meksika havayolları ile Havana’ya uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere bagaj ve pasaport işlemlerimizi hallediyoruz. Havana’ya varışımızı takiben şehir turu yapacağız (öğle yemekli tur). Havana‘nın etkileyici tarihinin yanında dünya savaşlarından çok az zararla çıkmış ve ilk inşaa edildiği haliyle kendini korumuş, 50li ve 60lı yılların Amerikan arabalarının sıkça görülebildiği, İspanyol mimarisinin etkileyici örneklerine sahip Havana’yı tanıtmaya yönelik Havana Şehir Turu’nu gerçekleştiriyoruz. San Cristobal de la Habana'dan ismini alan Havana, İspanyollar tarafından kurulmuştur. Şehir turumuz modern Havana’dan başlıyor, artdeko ve modern mimarisi ile karışık Vedado Bölgesi'nden geçilerek dünyaca ünlü Devrim Meydanı'na doğru ilerliyoruz. Modern Havana’dan Eski Havana’ya 15 dakika uzaklıkta zaman durmuş gibi kolonyal tarzı meydanları ve binaları karşımıza çıkıyor. Ünlü Capitol binasına uğryarak tarihi merkezine devam edeceğiz. Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja ve Plaza de San Francisco de Asiz adım adım yürünerek eski sokakları gezecek ve çamaşır asılmış kırık dökük balkonlardan bizi izleyen ağzı purolu yaşlılar bizlere el sallayacak. Bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. En değerli fotoğraflarınız siyah beyazlar olacak, kendinizi zamanında yolculuk yapmış gibi hissedecekseniz. La Bodeguita del Medio ve Floridita Bar’ı ünlü Ernest Hemingway'i hatırlatacak. Bolero, Chachalar, Maraka ritmi içimizden doğacak. UNESCO’nun sit alanları listesinde yer alan başkentin eski şehrini kolaylıkla bir müzik cenneti denilebilmektedir. Bir turistin Havana’da hemen hemen gideceği her kafede, sokakta, barda, otelde ve restoranda, canlı müzik gruplarına rastlaması mümkündür. Öyle ki, insan bazen kendi ülkesinde dinleme olanağını bulduğu kaliteli Latin grupların çokluğu karşısında şaşırmakta ve o zaman müziğin bir Kübalı için hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu daha iyi anlamaktadır. Yağlı boya tablolar ve el işleri pazardan satın alabilirsiniz. Turumuzun ardından Casa Particular - Küba pansiyon tipi özel evlere yerleşiyoruz. Geceleme evlerde.



10 Gün: VINALES VADİSİ – PINAR DEL RIO

Sabah kahvaltının ardından çevre gezilerimize devam etmek üzere Havana’dan batıya doğru yola koyuluyoruz. Bugün karayoluyla yeşilin en güzel tonlarıyla dolu şehirlerarası yolu üzerinde Rosa Marina, Cayajabos, Cuatro Caminos, Candeleria, San Cristobal köylerini geçerek Vinales vadisine ulaşıyoruz. Pinar Del Rio gezisi yapacağız. Küba’nın en güzel bölgelerinden biri olan ve meşhur Küba purolarının yapıldığı Pinar del Río şehrini, ünlü Küba tütününü, yetiştirildiği tütün tarlasını ve çiftlik evini göreceğiz. El yapımı Küba purosunun yapım aşamalarını canlı göreceğimiz Puro fabrikasını gezeceğiz. Beyaz adamın adaya geldikten sonra zulümden kaçan yerlilerin yaşamak için sığındıkları mağaralardan biri olan içinden nehir geçen “La Cueva de Los indios“ mağrasının içinde küçük bir tekne ile gezeceğiz. Tekne turumuz yaklaşık 15 dakika sürecek. Girişte yerlilerin yaşantılarını gözlemleyebileceğimiz birkaç kabile ferdi ile karşılaşabiliriz. Tekneden çıktığımız noktada alışveriş yapabileceğimiz küçük dükkanlarda serbest zaman vereceğiz. Burada lezzetli taze hindistan cevizi suyu içme imkanı bulabilirsiniz. Hatta bu cevizlerin suyuyla yapılan Piña Colada kokteyli de içmek isteyen misafirlerimiz olacaktır. Burada satılmaktadır. Buradaki gezimizin ve molamızın ardından öğle yemeğimizi almak üzere tekrar özel aracımızla Viñales vadisine gidiyoruz. Tipik Küba köylerinin bulunduğu bu vadide bir yerel restoranda yemeğimizi yedikten sonraki durağımız devasa bir kaya üzerine yapılmış 120 metre yüksekliğindeki The Mural de la Pre historia tablosunun bulunduğu park olacak. Evrim teorisinin anlatıldığı bu tablonun ilginç yanı 18 kişi sadece resim fırçası kullanarak 4 yılda boyamışlar. Buradadki serbest zamanımız da bol bol fotoğraflar çekiliyoruz. Müziğe eşlik edip doğayı yaşamaya devam ediyoruz. Turumuzun bitiminde aracımız ile Las Ovas, Puerta de golpe, Herradura, Rosa Real de san Diego, Cubanacan Los Palacios, Lopez Pena, Piramet, köylerinin bulunduğu yollardan geçerek Havana şehrine geri dönüyoruz. Yorucu bir günün ardından turumuzu bugünlük bitiriyoruz. Geceleme evlerimizde.



11 Gün: HAVANA – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Bu sabah kahvaltımızın ardından valizlerimizle birlikte evlerimizden ayrılıyoruz. İlk istikametimiz Cienfuegos kenti olacaktır. Burası Fidel Castro’nun çok önemli konuşmalar yaptığı önemli bir kenttir. Devlet karayolları üzerinden San Jose de las lajas, güines, Vegas, nueva paz, Jaguey grande, Aguada de pasajeros, real campina, guayabales, yaguaramos köylerinin bulunduğu rotayı takip ederek şehre varışımızı takiben, ziyaretlerimiz olacak. İlk olarak  UNESCO dünya mirası listesindeki Cienfuegos kentini ve meydanı ve eski tiyatroyu ziyaret edeceğiz. Cienfuegos Tarihi Merkezi, Valle Sarayı, Jose Marti Parkı, Prado Promenade, Tom Terry Tiyatrosu ziyaret edeceğimiz başlıca merkez noktalar olacak. Öğle yemeği yerel restoranda alınacak. Cienfuegos, Küba'da yer alan aynı zamanda da Cienfuegos ili'nin başkenti olan şehirdir ve 1819 yılında bölgeye ilk gelen ispanyollar tarafından kurulmuştur. Karayip sahillerine çok yakın bir bölgede bulunan ve doğal bir liman olarak önemli bir kent haline gelmiştir. Bölgedeki ilk yerleşim İspanyollar tarafından olsada şehir daha çok Fransızlar tarafından kurulmuştur ve fransızlara ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda şeker kamışı yetiştiriciliğinin en yaygın yapıldığı şehirlerden biri olarak yüzyıllardır önemini korumuştur. Turumuzu burada bitirdikten sonra yolculuğumuza devam ediyoruz. Küba’nın daha doğusuna ve güneyine doğru yapacağımız yolculuğumuzda Pepito tey, San Anton, Arimao, Gordo, Guajimoco, Camilo Cienfuagos, Yaguanabo,  Caleta de munoz, Rio Cana, Piti fajardo köylerinin ve kasabalarının bulunduğu yollardan geçi Trinidad’a doğru yola çıkıyoruz. Varışımızı takiben evlerimize yerleşiyoruz. Ayrıca sokaklar dar, parke taşlı ve çok renklidir. Tabi taştan olan bu sokaklarda valizlerimizi taşımak biraz zor olacağı için konaklayacağımız evlerimize yerleşmek beklenenden daha fazla vakit alabilir. Casa Particular evlerde konaklayacağız.



12 Gün: TRINIDAD

Sabah kahvaltımızın ardından şehir turumuza devam ediyoruz. Trinidad turumuza başlıyoruz. Bu şehir 1514 yılında kurulmuş ve UNESCO tarafından 1988 yılında Dünya Mirası olarak tescil edilmiştir. Sömürge zamanında inşa edilen bir çok bölgesi vardır ve tarihi merkez pitoresk, otantik ve pastel renklerine sahiptir. Merkezi yayalaştırılmış ve engebeli taş caddeler ile Plaza Mayor'a (büyük meydan) kadar girmektedir. Trinidad'ın kendisi açık hava müzesi gibi olmasına rağmen tur sırasında dileyen konuklarımızla kamuya açık birkaç eski müze ziyaret edebiliriz. Bu gezi çalışma saatlerine bağlı olarak Belediye Tarihi veya Romantik Müze olabilir. Sonraki durağımız Bar La Canchánchara. Sadece güzel bir isme değil aynı zamanda çok popüler bir mekan olarak hizmet vermektedir. Aslında 1723 yılından kalma bir köşkte yer alan, bir evde ünlü kokteyli Cancancaradan ismini alır. Limon suyu, bal ve romdan yapılan, seramik kaplarda servis edilen alkollü bir karışım olan bu içecek 18. Yüzyılda yerliler tarafından serinlemek ve enerji depolamak için sıkça tüketilirdi. Trinidad; 1819 yılında Fransız yerleşimciler tarafından kurulmuştur. Bu nedenle, özellikle mimarisinde vitray cam ve pencereler başta olmak üzere birçok yapıda Fransız etkisi görülmektedir. Dileyen misafirlerimiz eğer vakit kalırsa rehberimizden bilgi alarak Ancon plajına gidebilirler. Akşam dışarı çıkmak isteyen misafirlerimize burada ıstakozun çok ünlü olduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca gece hayatı bir hayli renklidir. Dileyen misafirler evlerimize yakın bir bölgede yer alan Plaza Mayor’un karşısında merdivenlerde canlı müzik ve salsanın tadına doyasıya varabilirler. Daha geç saatlere kadar eğlenmek isteyenler ise yakın bir noktada bulunan Ayala Cueva adında bir mağaranın içinde yer alan eğlenceli bir gece mekanında vakit geçirebilirler. Geceleme Casa Particular evlerimizde.



13 Gün: SANTA CLARA – HAVANA – ISTANBUL

Sabah kahvaltının ardından tur otobüsümüzle Trinidad’dan ayrılacağız. Bugünkü durağımız Santa Clara şehri olacak. Varışımızla birlikte şehir turu yapacağız. Che Guavera Müzesi ve Mezar Anıtı'nı ziyaret edeceğiz. Ernesto Che Guevara anıtı kompleksi, 2011 yılında ulusal bir anıt ilan edilmiştir. Ekim 1997'den günümüze kadar Che'nin özel eşyalarının ve mezarının yanı sıra Bolivya’da onunla birlikte hayatını kaybeden yoldaşlarının da eşyalarının ve mezarlarının bulunduğu anıt müzedir. Akabinde yine Santa Clara şehrinde yer alan ve devrimde büyük etkisi olan, Che Guavera ve 300 arkadaşının gerçekleştirdiği bir olaya tanıklık etmek üzere eski trenin bulunduğu bölgeyi gezeceğiz. Turumuzun ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Güzergahımız daha sonrasında Havana’ya doğru devam edecek. Şehre varışımızın ardından havalimanına ulaşıyoruz. Bagaj ve pasaport  işlemlerimizi tamamlayarak Air France / KLM Havayolları ile dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Havana’dan ilk olarak uçağımızın detayına göre Paris veya Amsterdam şehirlerinden aktarma yaparak İstanbul’a devam uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Gecemiz uçakta geçiyor.



14 Gün: ISTANBUL

Havana’dan aktarma şehrine olan uçuşumuzun ardından İstanbul uçağımıza binmek üzere terminal değiştiriyoruz. 3,5 saatlik yolculuğumuzun ardından İstanbul havalimanına varıyoruz. Anılarla dolu gezimizin sona ermesi.

TUR KODU : YDIŞIET019



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Istanbul – Mexico City / Havana – Istanbul arasında Air France Havayolları ile yapılacak olan ekonomi sınıfı yolculukların uçak biletleri, uçuş vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • Cancun – Havana arası yerel havayolları ile yapılacak olan ekonomi sınıfı uçuşların biletleri, vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • Mexico City’de 2, Puebla’da 1, Oaxaca’da 1, San Cristobal’de 1, Calakmul’da 1, Tulum’da 1, Cancun’da 1 gece olmak üzere Meksika’da toplam 8 gece 3 ve 4 yıldızlı otellerde oda&kahvaltı konaklama
  • Havana’da 2, Trinidad’da 2 gece olmak üzere Küba’da toplam 4 gece Casa Particular evlerde oda&kahvaltı konaklama
  • Tur programında belirtilen tüm turlar, geziler ve havalimanı transferleri
  • Tur programında belirtilen yerlerde müze, park ve ören yeri giriş ücretleri
  • Mexico City, şehir turu, Teotihuacan Piramitleri Turu ve Frida Kahlo müze evi gezisi
  • Puebla Şehir Turu
  • Oaxaca Şehir turu
  • San Cristobal De Las Casas Şehir Turu
  • Tulum Antik Kent Turu
  • Laguna Bacalar turu
  • Balamku Antik Kent Turu
  • Chichen itza Antik kenti ve piramitleri turu
  • Havana Şehir turu, Pinar Del Rio & Vinales vadisi Turu
  • Cienfuegos Şehir Turu
  • Trinidad Şehir Turu
  • Santa Clara Che Guavera Anıt Müzesi Turu
  • Programda belirtilen yerlerde alınacak 8 öğle yemeği ve 1 akşam yemeği
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sağlık Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel harcamalar
  • Yurt dışı çıkış harcı 50 TL
  • Programda belirtilmeyen yerlerdeki öğle ve akşam yemekleri
  • Dahil edilen yemeklerde alınan alkollü alkolsüz içecekler
  • Tüm Yabancı Bölgesel yerel servis personelleri tipleri kişi başı tavsiye edilen min. Tutar 950 TL (yabancı yerel rehberler, şoförler, garsonlar ve diğer servis sağlayan çalışanlar için havalimanında toplanır ve sizler adına takdim edilmek üzere tur liderine teslim edilir)
  • Küba Vizesi 350 TL! Yeşil Pasaport Hamilleri bu vizeden muaftır
  • Meksika Vizesi 40 USD Şahsi Başvuru ile İstanbul veya Ankara büyükelçiliklerinden temin edilir. Bordo (Normal) pasaport hamilleri bu vizeden muaftır.


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (11:00)
Notlar

Uçuşlar Hakkında Bilgilendirme :
 

Turumuzun tarihlerine göre dönüş uçağında İstanbul’a ulaşma saatimiz değişiklik gösterir. Eğer dönüş uçağımız Air France Havayolları ileyse Paris’ten aktarma yapılarak İstanbul’a varış saatimiz sabaha karşı 03:15’te olur ve takvimde 15. güne denk gelir. Eğer Havana’dan dönüş uçağımız KLM Havayolları ile ileyse aktarma Amsterdam’dan yapılır ve 14. gün 16:45’te İstanbul’a ulaşır. Air France ve KLM Havayolları ortak hizmet vermektedir. Uçuşlar takvim gününe göre havayolları tarafından belirlenir. Bu turumuza kayıtlı misafirlerimiz detaylar hakkında turun kalkışından 10 gün önce tüm uçak kalkış, varış saatleri ve konfirme otel isimlerinin yazılı olduğu güncel bir programla bilgilendirilir.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-281-buyuk-meksika-kuba-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 08.05.2024 02:51 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.