SİBİRYA MOĞOLİSTAN TURU Tur Programı

THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

KAZAN EKATERİNBURG NEVYANSK OMSK
NOVASİBİRSK 
 IRKUTSK – LİSTVYANKA ULAN UDE
ULAN BATUR 
– KARAKORUM ORHUN YAZITLARI

RUSYA DEMİRYOLLARI İLE TREN YOLCULUKLARI

Kalkış Yerleri: THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL KAZAN

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde saat 18:30’da İzci Turizm ekibi ile buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerini takiben pasaport kontrolünden geçerek Türk Havayolları tarifeli seferi ile saat 21:15’de Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyetinin başkenti Kazan yolculuğumuza başlıyoruz. Yerel saat ile gece 01:00’de Kazan’a ulaşıyoruz. Havalimanında karşılanma ve konaklayacağımız otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Giriş işlemlerimizin ardından dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : RAYMOND HOTEL 4* vb



2 Gün: KAZAN EKATERINBURG

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından vakit kaybetmeden şehir gezimize başlıyoruz. Rusya’da bulunan Tataristan Cumhuriyetinin başkenti Kazan şehri 2004 yılında Rusya’nın en güzel şehri seçilmiştir. Eşsiz kültürel mirası sayesinde UNESCO örgütü tarafından da koruma altında olan bu kentte; Peter ve Paul Katedralleri, Mardzhani Camisi, Kazan Şehir Üniversitesi, Özgürlük Meydanı başlıca ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Muhteşem Kazanka nehri manzarasıyla Sultan Galeev Meydanı, Milenyum Köprüsü manastırı’da ziyaret noktalarımız arasında yer alacak. Kalan vakitlerimizde; tarihi caddelerde ve sokaklarda yürüyüş imkanı bulacağız. Akşam saatlerinde şehrin tren istasyonuna giderek kayıt işlemlerimizi yaptıktan sonra Ekaterinburg yolculuğumuza başlıyoruz. Gecemiz trende geçecek. Ertesi gün varış noktasında olacağız.



3 Gün: EKATERINBURG

Öğle saatlerinde Ekaterinburg’a varışımızın ardından tren istasyonunda karşılanıyoruz ve burada konaklayacağımız otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Eşyalarımızı otelimize bırakacağız ve kısa bir dinlenmenin ardından şehir turumuza başlayacağız. Ekaterinburg; Asya ve Avrupa kıtaları sınırında Ural sıradağlarının orta kısmında yer alır. Şehir turumuz boyunca, tarihi merkezi Ural’ın çeşitli bölgelerinden getirilmiş kayalar ve taşları görebileceğimiz jeolojik alanı ziyaret edeceğiz. Ural Zanaatkarlar Bölgesi, birçok turistin el yapımı hediyelik eşyalar satın alabildiği bir çekim merkezidir. Afgan ve Çeçen savaşlarında hayatını kaybetmiş askerlerin anısına dikilen Siyah Lale Anıtı da göreceğimiz yerler arasındadır. Rehberimiz Rastorguev - Haritanovların Evi olarak bilinen mimari açıdan muhteşem binayı ve onun eşsiz ve hatta korkuç efsanesini anlatacak. Turumuzun devamında son Rus Çarı’nın vurulduğu yeri ziyaret edeceğiz. Kan Tapınağı burada bulunmaktadır. Çevre gezilerimizi tamamladıktan sonra tekrar aracımıza binerek otelimize geri dönüyoruz. Dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : NOVOTEL 4* vb.



4 Gün: NEVYANSK TURU – EKATERINBURG OMSK

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından çevre gezilerimize devam ediyoruz (Gece Tren yolculuğumuz olacak). Bugünkü gezimizde Nevyansk Şehrini göreceğiz ve Eğik Kule ziyaretimiz olacak. Nevyansk; Orta Uralların doğu yamacında Ekaterinburg’un 97 km kuzeyinde Sverdlovsk Oblast bölgesindedir. Kasaba 18 yy’ın başlarında bir demir fabrikası olarak inşa edilmiştir. Eğik kulenin yüksekliği 57,5 metredir. Gariptir ama kulenin tam olarak inşa edildiği tarihi tespit etmek imkansızdır. Birkaç rivayetle birlikte, bazı tarihçilerin yapılış amacıyla alakalı düşünceleri vardır; Rus üretici, metalurji ve maden fabrikası sahibi Akinfiy Demidov burayı banka kasası olarak kullanmış, hapishane yada sahte paralar üreten bir kimya laboratuvarı olarak kullanıldığı düşüncesi de vardır. Kulenin 7. ve 8. katlarında İngiliz Richard Phelps tarafından yapılan saat bulunmaktadır. Saat hala çalışmaktadır. Akustik oda diye adlandırılan mistik bir oda bulunmaktadır. Odanın özgünlüğü ilginç bir fenomene dayanıyor. Eğer odanın bir köşesinde ayakta duran biri karşı köşedeki kişiye fısıltı ile bir şey söylerse bu fısıltı rahatlıkla duyulabiliyor. Nevyansk eğik kulesi bilim adamları için hala bir gizem. Bu kule Ural’da üreticilerin gücünün bir sembolüdür. Ural madencilik sektörünün tarihi hakkında bilgiler alacağız. Kule Rusya İmparatorluğu hakkında birçok karanlık sırrı barındırıyor. Bunları keşfetme fırsatını kaçırmayın. Öğle yemeğimizi Tavolgi köyünü ziyaret ederken alacağız. Köy çanak çömlekçilik ile meşhurdur. Köyde yaşlı inançlı halk hakimdir. Geleneksel Rus çiftlik yemeği yiyeceğiz. Tur bitiminde Ekaterinburg’a geri dönüyoruz. Ve akşam saatlerinde tren istasyonuna giderek bilet giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Tren ile Omsk şehrine yolculuğumuz başlıyor. Geceleme trende olacak. Varış bir sonraki gün öğle saatlerine denk geliyor.



5 Gün: OMSK

Öğleye doğru Omsk şehrine ulaşıyoruz. Tren istasyonunda karşılandıktan sonra konaklayacağımız otelimize geçiyoruz. Eşyalarımızı otelimize bıraktıktan sonra şehir turumuzu yapacağız. Omsk Drama Tiyatrosu; Assumption Cathedral (Uspenskij sobor) başlıca ziyaret noktalarımız olacak. Akşam yemeği yerel restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : MAYAK HOTEL 4* vb.



6 Gün: OMSK NOVASIBIRSK

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası tren istasyonuna transferimiz yapılacaktır. Tren saatimiz sabah saatlerinde olacak. İstasyona vardıktan sonra bilet işlemlerimizi yaparak trendeki yerlerimize yerleşiyoruz ve istikametimiz Novasibirsk kenti olacak. Akşam saatlerinde şehre varışımızın ardından tren istasyonunda karşılanıyor ve konaklayacağımız otelimize transfer oluyoruz. Giriş işlemlerimizi yaparak dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Bu akşam biraz dinlendikten sonra otel lobisinde buluşarak akşam yemeği almak üzere otelden ayrılıyoruz. Yemeğimiz yerel restoranda alınacaktır. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : PARK INN HOTEL 4* vb.



7 Gün: NOVASIBIRSK IRKUTSK

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından şehir turumuzu yapmak üzere yola koyuluyoruz. İlk olarak açık hava tren müzesini ziyaret edeceğiz (Eski Trans Sibirya trenleri koleksiyonunu barındırmaktadır). Ünlü Jeoloji müzesi ve Yapay Deniz Rezervuarı göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzu gerçekleştirdikten sonra akşam yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Daha sonra havalimanına geçiyoruz ve Irkutsk uçuşumuzu yapmak üzere işlemlerimizi tamamlıyoruz. Uçuş saatimiz 21:20. Irkutsk‘a varışımızın ardından havalimanında karşılanarak otelimize transferimiz yapılıyor. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BAIKAL BUSINESS CENTER HOTEL 4* vb.



8 Gün: IRKUTSK – LISTVYANKA TURU

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Baykal gölü kenarında olan Listvyanka turumuzu yapmak üzere aracımız ile yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık olarak 1,5 saat sürecek. Varışımızın ardından Baykal gölünün etrafını her yönüyle görmeden olmaz. Baykal gölünün o eşsiz güzelliğini mutlaka görmelisiniz. Gerçek Bir Macera! Eşsiz Güzellikte manzarasıyla birlikte Baykal Gölünü göreceğiz. Varışta Taltsy müzesi, ve bütün göl faunasını görebileceğimiz 11 büyük akvaryum bulunan Baykal müzesini ziyaret ettikten sonra bu efsane gölün lezzetli balıklarıyla bir öğle yemeği alacağız. Daha sonra Chersky bölgesi üzerinde keyifli bir teleferik yolculuğu  yaparak açık alanda fotoğraf çekme imkanımız olacak. Turumuza Krestovaya vadisi ve Aziz Nicolas katedralini görerek devam edeceğiz. Ardından tekrar aracımıza binerek Listvyanka’ya geri dönüyoruz. Dinlenmek üzere otel odalarımıza çıkıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BAIKAL BUSINESS CENTER HOTEL   4* vb.



9 Gün: IRKUTSK ULAN UDE ULAN BATUR

Sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra tren istasyonuna transferimiz yapılıyor. Buradan Ulan Ude şehrine tren yolculuğumuzu yapıyoruz. Varışta istasyonda karşılanıp panoramik şehir turumuzu yaptıktan sonra havalimanına geçerek Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’a yapacağımız uçuşumuz için bagaj ve pasaport kontrol işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ulan Batur’a varışta karşılanarak konaklayacağımız otelimize yerleşmek üzere yola çıkıyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BAYANGOL HOTEL 4* vb.



10 Gün: ULAN BATUR – KARAKORUM

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Büyük Moğol İmparatorluğunun eski başkenti Karakorum’a doğru yola koyuluyoruz. Yolculuğumuz Lun, Erdenesant, Ulaan Shiveet ve Elsen Tasarkhai düzlüklerinden geçerek yaklaşık olarak 5 saatlik bir süre içerisinde bizleri Karakorum’a ulaştırıyor. Karakorum müzesini ziyaret ettikten sonra bölgede konaklayacağımız geleneksek Moğol ger çadırlarının bulunduğu kamp tesisimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi burada aldıktan sonra dinlenmek üzere çadırlarımıza yerleşiyoruz. Geceleme Ger Çadırlarımızda.



11 Gün: KARAKORUM – ORHUN YAZITLARI

Çadırlarımızda doğa içerisinde keyifli bir sabaha uyandıktan sonra kahvaltımızı yapıyor ve efsanevi Orhun yazıtlarını görmek üzere yola koyuluyoruz. 100km lik bir yolculuk ile kitabelerin bulunduğu bölgeye ulaşıyoruz. Kitabeler; 8.yy’ın başlarında eski Türk alfabesi ile yazılmıştır. Karakorum’un 50 km Kuzeyindedir. Öğle yemeğimizi paket olarak yolda alacağız. Akşam üzeri Karakorum’a dönüyoruz. Karakorum’u geziyoruz ve akşam yemeğimizi kampımızda alıyoruz. Geceleme çadır kampımızda.



12 Gün: KARAKORUM – ULAN BATUR

Kahvaltımızın ardından çadırlarımızdan ayrılarak başkent Ulan Batur’a doğru yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık 4,5 saat sürecektir. Öğleden sonra şehre vardıktan sonra panoramik şehir turumuzu yapacağız. Turumuz esnasından Sukhbataar meydanı ve Moğolistan milli müzesini de ziyaret edeceğiz. Ardından ise konaklayacağımız otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BAYANGOL HOTEL 4* vb.



13 Gün: ULAN BATUR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından çevre gezilerimize devam ediyoruz. Turumuz esnasında öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Alışveriş için serbest zamanımız olacak. Turumuzu bitirdikten sonra otelimize geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : BAYANGOL HOTEL 4* vb.



14 Gün: ULAN BATUR İSTANBUL

Sabah erken kahvaltı sonrası otelimizden çıkış işlemlerimizi yaparak havalimanına transfer oluyoruz. Pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayollarının tarifeli seferi ile saat 09:15’de İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. İstanbul yerel saati ile 12:55’de havalimanına varıyoruz. Anılarla dolu turumuz sona eriyor.

TUR KODU : YDIŞIET015



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul–Kazan / Ulan Batur–İstanbul arasında Türk Havayolları ile yapılacak olan ekonomi sınıfı yolculukların uçak biletleri, uçuş vergileri ve bagaj taşıma hakkı
  • Kazan’da 1, Ekaterinburg’da 1, Omsk’da 1, Novasibirsk’de 1, Irkutsk’da 2, Ulan Batur’da 3 ve Karakurum’da 2 gece olmak üzere toplam 11 gece 4* otellerde ve çadır kamplarda oda&kahvaltı konaklama
  • 2 gece Sibirya treni yolculuğunda 4 kişilik kompartımanlarda konaklama
  • Tur programında belirtilen tüm turlar, geziler ve havalimanı transferleri
  • Tur programında açıkça belirtilen yerlerde müze, park ve ören yeri giriş ücretleri
  • Kazan Şehir Turu, Aziz Paul ve Peter Katedralleri, Mardzhani ve Kul-Sharif Camileri
  • Ekaterinburg Şehir Turu
  • Nevyansk Turu
  • Omsk Şehir Turu, Drama Tiyatrosu ve Assumption Katedrali Turu
  • Novasibirsk Şehir Turu, Tren Müzesi, Jeoloji Müzesi Turu
  • Listvyanka Şehir Turu,Taltsy Müzesi, Baykal Müzesi ve Gölü Turu
  • Ulan Ude Şehir Turu
  • Ulan Batur Şehir Turu
  • Karakorum Müzesi Turu
  • Orhun Abideleri Gezisi ve ziyareti
  • Programda belirtilen yerlerde alınacak 4 öğle yemeği ve 4 akşam yemeği
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sağlık Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Kişisel harcamalar
  • Yurt dışı çıkış harcı 50 TL
  • Programda belirtilmeyen yerlerdeki öğle ve akşam yemekleri
  • Dahil edilen yemeklerde alınan alkollü alkolsüz içecekler
  • Tüm yabancı bölgesel yerel servis personelleri tipleri kişi başı tavsiye edilen min. tutar 100 USD (yabancı yerel rehberler, şoförler, garsonlar ve diğer servis sağlayan çalışanlar için havalimanında toplanır ve sizler adına takdim edilmek üzere tur liderine teslim edilir)
  • Vizeler / Rusya Vizesi Çok Girişli Vize Ücreti, Vergiler ve Konsolosluk Hizmet Bedeli Dahil 200 USD
  • Gidilecek ülkelerde memurları tarafından tahsil edilebilecek ayak bastı ücretleri


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (23:30)
Notlar

Tren saatleri Rusya Demir Yolları Müdürlüğü tarafından yıllık olarak planlama takvimine uygun olarak programa dahil edilmiştir. Değişiklik olması durumunda yolcularımıza bilgilendirme yapılır. Sabah kahvaltıları tüm otellerde mevcuttur. Öğle ve Akşam yemekleri programda belirtilen yerlerde güzergaha ve tur akışına göre pakete dahil edilmiştir. Dahil olmayan bölgelerde serbest zaman verilir.

Tur programında geçen tren yolculukları Second Class Cupe olarak fiyatlandırılmıştır. Kompartımanlar 2 ayrı ranzadan oluşur ve 4’er kişiliktir. 1 kompartımanı sadece 2 kişi olarak kullanmak isteyen yada tek bir kompartımanda tek başına kalmayı tercih eden misafirlerimiz diğer yatakların ücret farkını ödeyerek satın alabilirler. Bu gibi isteklerinizi turun çıkış tarihinden en az 1 ay önce acentemize bildirmeniz gerekmektedir.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-277-sibirya-mogolistan-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 25.04.2024 09:18 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.