GRAND AFRİKA MADAGASKAR TURU Tur Programı

THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

LUSAKA (ZAMBIYA)  LIVINGSTONE  VIKTORYA ŞELALESİ ZİMBABWE
BOTSWANA TURU
 CAPE TOWN (GÜNEY AFRİKA)  HOUTBAY
ÜMİT BURNU TURU
 MASA DAĞI  STELLENBOSH VADİSİ
JOHANNESBURG
SUN CITY BÖLGESİ  LESEDİ KÖYÜ TURU
ANTANANARIVO (MADAGASKAR)
 ANDASİBE MİLLİ PARKI
MAROMIZAHA
 VOHIMANA KORUMA ALANI DOĞA TURU

Kalkış Yerleri: THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – LUSAKA (ZAMBIYA )

Bugün saat 17.00‘de İstanbul Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminali’nde İzci Turizm yetkilisi ve tur rehberi ile buluşuyoruz. İşlemlerimizi tamamladıktan sonra Türk Havayolları TK 609 seferi ile saat 19.55’te Zambiya’nın başkenti Lusaka şehrine yolculuğumuz başlıyor. Geceleme uçakta.



2 Gün: LUSAKA – LIVINGSTONE

Sabah saat 03.25’te Lusaka’ya ulaşıyoruz, varışta havalimanında özel aracımız ile kahvaltı yapacağımız otelimize giriş yapıyoruz, kahvaltıyı takiben Livingstone bölgesine doğru yola çıkacağız. Karayolu ile 7 Saat sürecek yolculuğumuzda Zambezi Nehri bölgesinde Livingstone şehrine ulaşacağız. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : GREEN TREE LODGE 3* VB.



3 Gün: VIKTORYA ŞELALESİ – ZİMBABWE

Bu sabah kahvaltıyı takiben otelimizden ayrılacağız. Zambiya – Zimbabwe sınırında yer alan Zambezi nehrindeki Viktorya Şelalesi Turu (Zambiya tarafını) yapacağız. Şelale, Zambiya – Zimbabwe sınırında arada yer alıyor. Viktorya Milli Parkı ziyaretimizde Zambiya tarafında  turumuzu tamamladıktan sonra, Zimbabwe sınır geçişini yapacağız. Bugün öğleden sonra Viktorya Şelalesinin Zimbabwe tarafını ziyaret edeceğiz (Çok ıslanacağız, yanınıza extra T-shirt alınız). Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : DZIMBAHWE GUEST LODGE VB.



4 Gün: BOTSWANA TURU

Bu sabah kahvaltı sonrası, bu bölgeye gelmişken komşu bir başka ülkeye de geçmeye ne dersiniz. Sınır komşusu BOTSWANA TURU yapalım.

CHOBE MİLLİ PARKI - SAFARI SÜRÜŞ - BOTSWANA TURU  

Bu turumuzda sabah çok erken saatlerde otelimizden ayrılıyoruz. Yaklaşık bir buçuk saat kara yolculuğundan sonra Botswana sınırına varıyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından 4x4 jeepler ile turumuz başlıyor. Chobe Milli parkında önce kara safarisi yapacağız. Öğle yemeğimizi nehir kenarında alacağız. Yemek sonrası tekne ile nehir safarisine devam edeceğiz. Safari esnasında bölgede bulunan hayvanların yakından resimlerini çekme imkânımız olacak. Turumuz sonrasında Zimbabwe’ye geri dönüş yapacağız. Geceleme Viktorya bölgesindeki otelimizde.

OTELİMİZ : DZIMBAHWE GUEST LODGE VB.



5 Gün: VIKTORYA FALLS / CAPE TOWN (GÜNEY AFRİKA)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Havalimanına geçiyoruz, 13.30’da yerel havayolları ile Güney Afrika, Cape Town uçuşumuzu yapacağız. Akşam saatlerinde Cape Town‘a ulaşıyoruz. Özel aracımız ile otelimize transferimiz yapılacaktır. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : THE NEW TULBAGH 3* VB.



6 Gün: CAPE TOWN

Sabah kahvaltının ardından Şehir turumuzu yapacağız. Bugün panoramik şehir turunda Parlamento Binası, Company Gardens, Ümit Kalesi, Reibeck Heykeli, Adderly Caddesi ve renklilerin ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu BoKaap bölgesi keşif duraklarımız. Turumuzun son durak Cape Town Water Front, Burası Cape Town Marinasıdır, hem alış veriş hem de Restoranların bulunduğu bir mekândır. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : THE NEW TULBAGH 3* VB.



7 Gün: CAPE TOWN – HOUTBAY – ÜMİT BURNU TURU

Bugün kahvaltı sonrası turumuz var. Rehberimiz eşliğinde turlarımıza devam ediyoruz, sabah hareket ile Bantry Bay, Camps Bay ve Clifton Bölgelerinden geçip Balıkçı kasabası olan Atlantik sahilinde bir vadide bulunan Hout Bay’a varılacak. Kısa bir  fotoğraf molası verdikten sonra turumuza devam edeceğiz.. Daha sonra otobüsümüz ile granit kayalar üzerine yapılmış olan ChapmansPeak yolundan geçerek, Bartholemeo Diaz’ın keşfettiği denizden yaklaşık 245 metre yüksekte bulunan Ümit Burnu görülecek ve füniküler ile dünyanın en yüksek fenerini görme imkanımız olacak. Bugün sevimli Afrika penguenlerini görüyoruz. Daha sonra adını şehrin ilk valisi Simon Van Der Stel’den alan ve Güney Afrika’nın 200 yıldır tek donanma üssünün bulunduğu Simon’s Town’dan geçerek Cape Town’a geri dönüyoruz. Turumuzun sonunda akşam saatlerinde otelimize ulaşıyoruz, geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : THE NEW TULBAGH 3* VB.



8 Gün: CAPE TOWN – MASA DAĞI – STELLENBOSH VADİSİ

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası turumuz var. Masa Dağı, Stellenbosh Vadisi turumuz olacak, rehberimiz eşliğinde, turlarımıza devam ediyoruz. Adını, zirvesinin düz olmasından alan Masa Dağı, doğal koşulların etkisiyle birlikte günümüzdeki şeklini almıştır. Dünyanın en modern teleferiklerinden biri ile Masa Dağı'nın 1087 metre yükseklikteki tepesine çıkıp bu doyumsuz manzaranın büyüsüne kendinizi bırakabilirsiniz. Daha sonra Erste Nehri kıyısında bulunan, Cape Town’dan sonra ikinci en eski Avrupa yerleşim yeri olan Stellenbosch bölgesinde verilecek olan molada, tarihi dükkânlarda alışveriş imkânımız olacak. Turumuzun sonunda, akşam saatlerinde otelimize dönüş yapıyoruz. Geceleme Otelimizde. Akşam yemeği için yerel restorana gideceğiz.

OTELİMİZ : THE NEW TULBAGH 3* VB.



9 Gün: CAPE TOWN / JOHANNESBURG – SUN CITY BÖLGESİ

Sabah çok erken saatlerde  havalimanına geçiyoruz. Johannesburg varışımızı takiben Sun City ziyareti yapacağız. Sun Oteller grubuna ait bir özel tesiste keyifli bir vakit geçireceğiz. Yüzme havuzları, Safari görünümlü havuzlar, casino ve daha birçok aktivite bizleri bekliyor. Gezimizi tamamladıktan sonra bölgedeki otelimize geçiyoruz.

OTELİMİZ : KINGDOM HOTEL 4* VB.



10 Gün: SUN CITY – JOHANNESBURG

Sabah kahvaltıyı takiben Pilanesberg bölgesine geçiyoruz. Safari turumuzu yapacağız. Pilanesberg Milli Parkına gideceğiz, Afrika denilince genellikle akla vahşi doğa, burada yaşayan hayvanlar ve safari gelmektedir. 4x4 safari aracımız ile yapılacak olan bu gezimizde doğal tabiatın içinde unutulmaz anılarla dolu, eşsiz saatler geçirme fırsatına sahip olacağız. Pilanesberg Milli Parkında, volkanik oluşumlu dağların arasında, doğal bir tabiat ortamında yaşayan çeşitli vahşi hayvanların günlük yaşantısına konuk olacağız. Gezimiz süresince "BigFive" olarak tanımlanan; aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedanın yanı sıra zürafa, impala, zebra, antilop gibi hayvan türlerini görme şansı, 350 kuş türü, 65 sürüngeni doğal ortamında ziyaret ederek görme şansı yakalayacağız. Bu gezimizin sonunda Johannesburg otelimize geçiyoruz. Geceleme otelde.

OTELİMİZ : HOLIDAY INN EXPRESS SANDTON - WOODMEAD 3* VB.



11 Gün: JOHANNESBURG – LESEDİ KÖYÜ TURU

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Johannesburg çevre gezilerimize başlayacağız. Şehir turu ve Lesedi Köyü ziyaretini yapacağız. Güzergâhımızı Lesedi Köyünden geçireceğiz. Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah ırkın kabile yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz kültürel bir köy. Gezimizde Zulu-Xhosa-Basotho ve Pedi kabilelerinin ev ve günlük yaşamlarını sergileyen alanlara giriliyor. Bu bölgede yaşayan kabilelerin evlerini, kullandıkları aletleri yakından göreceğiz. Bu gezimizin en hareketli bölümü olan kültürel Afrika dansları hoş bir alternatif olmakla beraber danslara iştirak etme şansınız da bulunmaktadır. Johannesburg şehir turumuzu yaptıktan sonra otelimize dönüyoruz.

OTELİMİZ : HOLIDAY INN EXPRESS SANDTON - WOODMEAD 3* VB.



12 Gün: JOHANNESBURG – (MADAGASKAR)

Bu sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz, Johannesburg’un  havalimanına transferimiz gerçekleşiyor, varışımızı takiben South Africa Airlines tarifeli seferi ile saat 10.00’da Madagaskar’ın başkenti Tana’ya yolculuğumuz  başlıyor, yerel saat ile 14:10 Tana havalimanına ulaşıyoruz, alanda karşılanma. Kent merkezinde şehir turu yapacağız. Turumun içerisinde yerel pazarları da ziyaret edeceğiz. Akşam Yemeği ve geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : LE COMBAVA HOTEL LODGE VB.



13 Gün: ANTANANARIVO – ANDASIBE MİLLİ PARKI

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Andasibe‘ye doğru yola çıkıyoruz. Tana şehir merkezinden 75 km sonra Marozevo Köyünde mola vereceğiz, Köy ziyaretimiz olacak. Burada Özel bir çiftlik arazisi  üzerince Madagaskar ‘da var olan vahşi yaşam, küçük büyü hayvanlardan görme ve bunlar hakkında yerel rehberimizden bilgiler alma imkânımız olacak. Öğleden sonra Andasibe Milli Parkı bölgesine ulaşıyoruz, otelimize yerleştikten sonra, Akşam orman da kısa bir yürüyüş yapacağız, Kırımızı Kurbağa, Madagaskar’ın Fare maymunları olan anılan lemurlardan göreceğiz. Akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : GRACE LODGE 3* VB.



14 Gün: MAROMIZAHA VE VOHIMANA KORUMA ALANI DOĞA TURU

Sabah kahvaltıdan sonra, Andasibe'ye 12 km mesafede bulunan Maromizaha rezervini ziyaret edeceğiz (6 saat yürüyüşümüz var, orta zorluk, dağlarda yukarı ve aşağı). Diademed sifakalar, ünlü Indri (hepsinin en büyük lemuru), orkideler ve kuşlar da dahil olmak üzere birçok vahşi lemuru görmek için patikalarda yürüyeceksiniz. El değmemiş Ormanlar içindeyiz. Yürüyüşümüz doğa içinde olacak öğleden sonra, bu bölgede yerel bukalemunları görmek üzere Vohimana adlı başka bir rezervi ziyaret edeceğiz. Tüm dünya üzerinde sadece burada yaşayan hayvanları göreceğiz. Turumuzun sonunda otelimize döneceğiz.

OTELİMİZ : GRACE LODGE 3* VB.



15 Gün: ANTANANARİVO – İSTANBUL

Bugün Madagaskar‘da son günümüz. Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bölgeden ayrılıyoruz. Havalimanına geçeceğiz. Geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Türk Hava Yolları ile saat 16.30‘da İstanbul uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Geceleme uçakta.



16 Gün: İSTANBUL

İstanbul Havalimanı’na varış saatimiz 04:15’tir.

TUR KODU : YDIŞIET004



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Lusaka(Zambiya) / Antananarivo – İstanbul arası ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti
  • Victoria Falls / Cape Town tek yön ekonomi sınıfı ara uçuş bileti
  • Cape Town / Johannesburg tek yön ekonomi sınıfı ara uçuş bileti
  • Johannesburg / Madagaskar tek yön ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Livingstone (1), Viktorya Falls (2), Cape Town (4), Sun City (1), Johannesburg(2), Antananarivo(1), Andasibe (2) gece olmak üzere 13 gece 3*&4* otellerde konaklama
  • Tüm sabah kahvaltıları
  • Programda belirtilen 4 akşam, 1 öğle yemeği
  • Yılbaşı özel akşam yemeği
  • Programda belirtilen tüm müze ören yeri giriş ücretleri
  • Programda belirtilen tüm transferler ve şehir turları
  • Viktorya şelalesi turu
  • Viktorya Milli Park Ziyareti
  • Chobe Milli Parkı Safari sürüş & Botswana Turu
  • Ümit Burnu turu
  • Masa Dağı & Stellenbosh Vadisi Ziyareti
  • Pilanesberg Milli Parkı Safari Turu
  • Lesedi Köyü Ziyareti
  • Andasibe Milli Parkı Ziyareti
  • Türkiye çıkışlı Türkçe rehberlik hizmeti
  • Türsab zorunlu seyahat sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış pulu (50 TL)
  • Programda belirtilmeyen tüm öğle ve akşam yemekleri
  • Programda belirtilmeyen isteğe bağlı düzenlenecek ekstra turlar
  • Tüm yabancı servis tipleri (Bölgelerde hizmet veren tüm yabancı yerel rehberler, şoförler, garsonlar, otel çalışanları ve sınır geçişlerinde hizmet veren valiz taşıyıcıları için tavsiye edilen minimum ücret kişi başı 90 USD’dir. Havalimanında toplanır ve bölgede misafirlerimiz adına yabancı personellere takdim edilmek üzere tur liderine teslim edilir)


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (02:00)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-266-grand-afrika-madagaskar-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 18.04.2024 15:48 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.