PATAGONYA PASKALYA ADASI TURU Tur Programı

AIR FRANCE & KLM İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ

SANTİAGO DE CHİLE ISLA DE PASCUA SANTİAGO PUNTA ARENAS
MAGDALENA ADASI
PUERTO NATALES TORRES DEL PAİNE
EL CALAFATE
PERİTO MORENO BUENOS AİRES

Kalkış Yerleri: AIR FRANCE & KLM İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – PARIS – SANTIAGO DE CHILE (ŞİLİ)

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali İzci Turizm kontuarında uçak kalkış saatimizden 3 saat önce yetkililer ve rehberimiz ile buluşuyoruz. Bagaj ve biniş kartı işlemlerimizin ardından pasaport kontrolünden geçerek Air France Havayolları ile Paris aktarmalı Santigo de Chile uçuşumuz başlıyor. Gecemiz uçakta geçiyor.



2 Gün: SANTIAGO – VALPARAISO & VIÑA DEL MAR

Sabah saatlerinde Santiago de Chile havalimanına varıyoruz. Ülkeye giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra bizleri bekleyen yerel rehberimiz ve tur aracımız ile gezimizi yapmak üzere yola koyuluyoruz. Santiago’nun batısına, Pasifik okyanusu kıyılarına doğru 115 km’lik bir kara yolculuğu yapacağız. Nobel ödüllü şair Pablo Neruda'nın yaşadığı, sanatçılar, bohemler ve romantikler için önemli bir şehir olan Valparaiso şehrine ulaşmadan önce yolda molalarımız olacak. Valparaiso şehrine varışımızda ilk olarak Pablo Neruda’nın evinde bir mola vereceğiz. Dileyen misafirlerimiz burada vereceğimiz serbest zamanımızda Pablo Neruda’nın müze olan evini ekstra ödeyerek gezebilirler. Buradaki serbest zamanımızın ardından kentin sokak sanatçıları tarafından yapılmış renkli ve sanat eseri değerinde grafitilerle dolu sokaklarında yürüyüş yapıyoruz. Adeta bir açık hava müzesi olan bu şehir 19. Yüzyılın sonlarına kadar çok önemli bir yere sahipti. Bunun sebebi ise Atlantik okyanusundan gelen gemiler pasifik okyanusuna geçişlerinde mola verdikleri önemli bir limandı. Aynı zamanda Şili’nin çok zengin bakır madenlerinden çıkartılan madenler buradan yola çıkardı. 1914 yılında Panama kanalının açılmasıyla beraber şehir önemini yitirdi. Fakat günümüzde turistlerin ve gençlerin mutlaka gelip yaşamak isteyeceği güzellikte bir şehirdir. Valparaiso aynı zamanda UNESCO tarafından Dünya kültür misarı listesinde yer almaktadır. Buradaki gezimizi ana meydanda Deniz kuvvetleri binasını ve adalet sarayını gördükten sonra bitiriyoruz ve sonraki durağımız olan Vina Del Mar şehrini görmek üzere tekrar aracımıza geçiyoruz. Yol güzergahımızda fotoğraf molalarımız da olacak.  Vina del Mar şehri Şarap üretimi için  yetiştirilen üzüm bağlarının kurulduğu ilk yerdir. Fakat Pasifik okyanusunun geceleri olan soğuğu dolayısıyla daha iç bölgelere taşınmıştır. Günümüzde yazlık evlere ve kumarhanelere ev sahipliği yapmaktadır. Vina del Mar ziyaretimizi tamamladıktan sonra tekrar aracımıza binerek Santiago şehrine döneceğiz. Zamanımız el verirse dönüş yolu güzergahımız üzerinde Vitacura veya Casa blanca vadilerinde yer alan bağlarda  Dünyaca ünlü Şili Şaraplarının yapıldığı üzüm bağlarını ziyaret edeceğimiz bir molamız olacak. Bu şarapları tatma imkanı da bulabileceğiz. Turumuzun sonunda Santiago’ya doğru yolumuza devam ediyoruz. Akşam saatlerinde Santiago’nun merkezine vardıktan sonra konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yaparak dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : NOVAPARK SANTIAGO CENTRO 3* vb.



3 Gün: SANTIAGO – ISLA DE PASCUA (PASKALYA ADASI)

Bu sabah çok erken saatlerde otelimizden çıkış işlemlerimizi yapmak üzere uyanacağız. Kahvaltımızı paket olarak aldıktan sonra özel aracımız ile Santiago havalimanına transferimiz gerçekleştiriyoruz. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile Pasifik okyanusunun ortasında bulunan ve toprak bölgesi olarak Şili’ye bağlı olan Paskalya adasına uçuşumuzu yapmak üzere işlemlerimizi tamamlıyoruz. Bu uçuşumuz yaklaşık olarak 5,5 saat sürecek. Yerel saat ile 09:55’de Paskalya adası havalimanına varışımızın ardından yerel rehberimiz ve özel aracımız bizleri karşılıyor olacak. Hiç vakit kaybetmeden bölgedeki turlarımıza başlıyoruz. İlk olarak Rano Kau Volkanının bulunduğu kısma doğru gidiyoruz. Burada Rano Kau volkanını ziyaret ederek fotoğraflar çekerken aynı zamanda  yerel rehberimizden volkan ve bölge hakkında bilgiler alacağız. Ziyaretimizi tamamladıktan sonra Orongo bölgesine devam edeceğiz. Burada mistik görünümleri ile adada birçok bölgede yer alan Moai heykellerinden yedi adamlar olarak bilinen seriyi göreceğiz. Fotoğraflarımızı çekip rehberimizin anlatımlarını dinledikten sonra tekrar aracımıza geçerek konaklayacağımız otelimize gitmek üzere yola koyuluyoruz. Giriş işlemlerimizi gerçekleştirerek akşam yemeğimizi alacağız. Ardından dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL THAI THAI 3* vb.



4 Gün: ISLA DE PASCUA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızı takiben çevre gezilerimize devam etmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Mistik tarihi geçmişini daha detaylı tanıyabileceğimiz gezimizde Moai heykellerinin ilk inşa edildiği yer olarak bilinen Ahu Akahanga bölgesine gideceğiz. Bu taşlık alanda yerel rehberimiz bizlere devasa Moai heykellerinin yapımları hakkında bilgiler veriyor. Daha sonra bölgeden ayrılarak doğa içerisinde piknik tarzında öğle yemeğimizi almak üzere mola vereceğiz. Yemeğimizi aldıktan sonra turumuza devam etmek üzere adanın sahil bölgelerinden Anakena plajının bulunduğu kısma geçiyoruz. Burada sıra halinde dizilmiş moai heykellerini görüp fotoğraflarımızı çektikten sonra turumuzu bitirerek otelimize döneceğiz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL THAI THAI 3* vb.



5 Gün: ISLA DE PASCUA – SANTIAGO DE CHILE

Bu sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra kısa serbest saatlerimiz olacak. Öğle saatlerine doğru havalimanına giderek ana karaya dönmek üzere uçuş işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile 14:55’de uçağımız hareket edecek. Yerel saat ile 21:25’de Santiago de Chile havalimanına varışımızın ardından özel aracımız ve yerel rehberimiz bizleri karşılayacak. Şehir merkezindeki otelimize giderek giriş işlemlerimizi yapacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : NOVAPARK SANTIAGO CENTRO 3* vb.



6 Gün: SANTIAGO DE CHILE – PUNTA ARENAS

Magdalena Adası & Macellan Boğazı Turumuzu gerçekleştireceğiz. Sabah erkan saatlerde otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra (bugün kahvaltımız paket şeklinde olabilir) ayrılıyoruz. Santiago havalimanından Şili Patagonyasında Punta Arenas şehrine uçuşumuzu gerçekleştirmek için bagaj ve biniş kartı işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yerel havayolları ile yapacağımız uçuşumuz yaklaşık olarak 3,5 saat sürecek. Öğlene doğru Punta Arenas havalimanına varışımızın ardından hiç vakit kaybetmeden turumuza başlıyoruz. Ziyaret noktamız Magdalena Adası bir diğer adıyla Penguenler Adası olacak. Burası Macellan boğazında yer alan bir milli parktır. Yılın belirli zamanlarında adaya gelen penguenlere ev sahipliği yapar. Turumuz yaklaşık olarak 4 saat sürecek. Karadan tekne ile adaya ulaştıktan sonra burada bulunan güney patagonya  penguenleri  ile fotoğraflar çekeceğiz. Milli parkta penguenler kolonisi hakkında yerel rehberimiz tarafından bilgiler aldıktan sonra tekrar tekne ile karaya döneceğiz. Aracımız ile konaklayacağımız otelimize giderek giriş işlemlerimizi yapıyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde alacağız. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL LOS NAVEGANTES 4* vb.



7 Gün: PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES

 

Torres Del Paine Milli Parkı turumuzu gerçekleştireceğiz. Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben dolu dolu bir gün geçirmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Bugünkü durağımız Şili Patagonyasının başka bir şehri olan Puerto Natales oalcak. Otelimizden eşyalarımızla birlikte erken saatlerde ayrıldıktan sonra özel aracımız ile yaklaşık olarak 3,5 saat sürecek kara yolculuğumuz başlıyor. Puerto Natales kentine ulaşmamızın ardından vakit kaybetmeden gezilerimize başlıyoruz. Ziyaret noktalarımız bir hayli fazla olduğu için vaktimizi iyi kullanmamız gerekiyor. Torres Del Paine Milli parkına giriş yapmadan önce  bu muhteşem doğa harikasını izlemek üzere serbest zamanımız olacak. Fotoğraflar çekip manzaranın tadını çıkardıktan sonra ilk ziyaret noktamıza doğru devam ediyoruz. 24 km uzunluğundaki Sarmiento Gölüne bakan güzel bir seyir noktasında mola vererek buradan Paine dağlarını ve Paine kulesini görmek üzere aracımızdan ineceğiz. Hava şartlarına bağlı olarak güzel fotoğraflar çekme imkanımız olacak. Ardından sonraki durağımız ‘Laguna Amarga’ (Bitter Lagoon) da devam ediyor. Yeraltı suları ve yağmurlarla beslenen, mineral ve tuz oranı açısından çok zengin olan bu gölün ismi çok tuzlu suyundan gelmektedir. Ayrıca yaz zamanı flamingolara geçici bir süre ev sahipliği yapar. Ardından turumuza 1961’de yapılan ve şu an 242,242 hektar arazisi bulunan Torres del Paine National Park’ın içine giriyoruz. Parkın içerisinde, buzulların erimesiyle oluşmuş olan, Nordenskjöld Gölünü görebileceğiniz bir manzara noktasında mola veriyoruz. Bu gölün oluşum şekli ona mükemmel turkuaz rengini vermektedir. Burada, aynı sıra dağlarda bulunan, Paine Hornsgranitini görüyoruz. Yaklaşık 12 milyon yıllık olduğu düşünülen bu granit, bölgedeki dev bir magmatik hareketle meydana gelmiştir. Sonrasında, parkın içerisindeki turumuza devam ediyoruz. Parktan çıkışımızı kayıt altına alabilmek için Weber köprüsünden geçiş yapacağız. Buradaki ziyaret noktalarımızı bitirdikten sonra öğle yemeğimizi almak yerel bir restoranda mola vereceğiz. Yemeğimizin ardından günün son durağı olan Milodon Mağarasına varmak üzere yolculuğumuza devam ediyoruz. 1895 yılında Alman Hermann Eberhard’ın, mağaranın içerisinde 5000 yıl önce soyu tükenmiş bir hayvanın deri parçasını bulması üzerine, burası tarihi ve turistik önem kazanmıştır. Mağaradaki gezimize de tamamladıktan sonra artık konaklayacağımız otelimize geçebiliriz. Giriş işlemlerimizi yaptıktan sonra dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL COSTAUSTRALIS 3* vb.



8 Gün: PUERTO NATALES – EL CALAFATE (ARJANTIN)

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından eşyalarımız ile birlikte yola koyuluyoruz. İstikametimiz Arjantin Patagonyasında yer alan El Calafate şehri olacak. Kara yolculuğumuzla yaklaşık 40 dakikalık bir mesafeyi kat ettikten sonra Doretea bölgesinde Şili – Arjantin sınırına ulaşıyoruz. Burada sınır geçiş işlemlerimizi gerçekleştirecek ve aracımızı değiştireceğiz. Kara yolculuğumuza yaklaşık 3 saat daha devam ettikten sonra El Calafate merkezine ulaşıyoruz. Burada konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yaparak dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL LAS DUNAS 3* vb.



9 Gün: PERITO MORENO BUZULU TURU

Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası keyifli bir gün geçirmek üzere  turumuza başlıyoruz. Bugünkü turumuzda her yıl binlerce turistin gelip ziyaret ettikleri, etkileyici ve muhteşem görünümüyle ünlü Perito Moreno Buzulu olacak. Dünyanın en önemli buzulları arasında yer alan bu doğa harikası Milli Parkı ziyaret ediyoruz. Yürüme parkurunda fotoğraflar çekerek bu muhteşem manzaraya tanıklık ettikten sonra buzulu daha yakından görebilmek için yaklaşık 1 saat sürecek bir tekne turuna katılacağız. Turumuz esnasında bol bol fotoğraflar çekerek yerel rehberimizden buzul ve bölge hakkında bilgiler alıyoruz. Turumuzu bitirdikten sonra tekrar özel aracımızla otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL LAS DUNAS 3* vb.



10 Gün: EL CALAFATE – BUENOS AIRES
Bu sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben Patagonya bölgesinde son saatlerimizi geçirdikten sonra öğle saatlerinde otelimizden ayrılarak havalimanına gideceğiz. Yerel havayolları ile başkent  Buenos Aires’e uçuşumuzu yapmak üzere bagaj ve bilet işlemlerimizi yaparak uçağa geçiyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek olan uçuşumuzun ardından başkent Buenos Aires’e varıyoruz. Havalimanında yerel rehberimiz ve özel aracımız tarafından karşılandıktan sonra konaklayacağımız otelimize transferimiz yapılıyor. Otele giriş işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra odalarımıza çıkarak kısa bir dinlenmenin ardından Tango Dans gösteri eşliğinde akşam yemeğimizi almak üzere dışarı çıkacağız. Bu turumuz yaklaşık olarak 2,5 saat sürecek. Geç saatlerde otelimize döneceğiz. Geceleme otelimizde.

OTELİMİZ : HOTEL PARK SILVER OBELISCO 4* vb.


11 Gün: BUENOS AIRES – AMSTERDAM

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından eşyalarımız ile birlikte çıkış işlemlerimizi yapıyoruz. Panoramik Buenos Aires şehir turumuzu yapmak üzere özel aracımız ve yerel rehberimiz bizleri otel lobisinden alacaklar. Ardından aracımızla panoramik şehir turumuzu yapmak üzere şehirde turluyoruz. Ünlü La Boca mahallesinde aracımızdan ineceğiz. Burada ünlü futbolcu Maradona’nın büyüdüğü sokaklarda yürüyerek vakit geçireceğiz ve İtalyan kökenli mahallelerde vakit geçirerek sokakta Tango yapan yerel halkı izliyoruz. Hediyelik eşya alışverişi de yapabileceğiz bu bölgeden öğle saatlerinde aracımızla ayrılarak havalimanına gideceğiz. Bagaj ve biniş kartı işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra pasaport kontrolünden geçerek KLM Havayolları tarifeli seferi ile Amsterdam aktarmalı İstanbul yolculuğumuza başlıyoruz. Gecemiz uçakta geçiyor.



12 Gün: AMSTERDAM – İSTANBUL

Sabah saatlerinde Amsterdam havalimanına varışımızın ardından İstanbul uçağımıza geçiş yapmak üzere çok kısa bir vaktimiz olacak. Rehberimiz eşliğinde İstanbul uçağımıza binerek 3,5 saat yolculuğumuza devam ediyoruz. Öğleden sonraki saatlerde İstanbul havalimanına varıyoruz. Anılarla dolu turumuzun sona ermesi.

TUR KODU : YDIŞIET002



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul-Santiago De Chile / Buenos Aires-İstanbul arası Air France & Klm Havayoları ile ekonomi sınıfı uçak biletleri, bu uçuşun vergileri, 23 kg tek bagaj ve 7kg kabin bagajı taşıma hakkı
  • Santiago – Isla De Pascua – Santiago arasında yapılacak olan iç hat uçuşun, yerel havayollarından alınan biletleri, vergileri ve 20kg bagaj hakkı
  • Santiago – Punta Arenas arasında yapılacak olan iç hat uçuşun, yerel havayollarından alınan biletleri, vergileri ve 20kg bagaj hakkı
  • El Calafate – Buenos Aires arasında yapılacak olan iç hat uçuşun, yerel havayollarından alınan biletleri, vergileri ve 20kg bagaj hakkı
  • Santiago De Chile’de 2, Isla De Pascua’da 2, Punta Arenas’da 1, Puerto Natales’de 1, El Calafate’de 2, Buenos Aires’de 1 gece olmak üzere toplam 9 Gece Oda & Kahvaltı şeklinde 3 & 4 yıldızlı otellerde ve butiklerde konaklama
  • Valparaiso, Viña Del Mar Şehirleri Turu ve Şarap Bağları Gezisi
  • Isla De Pascua (Paskalya Adası) Turu ve çevre gezileri
  • Punta Arenas, Macellan Boğazı Tekne Turu ve Magdalena Adası (Penguenler Adası) Turu
  • Puerto Natales Torres Del Paine Gezisi ve Milli Park Girişi
  • El Calafate Perito Moreno Buzulu Turu ve Tekne Turu
  • Panoramik Buenos Aires yarım günlük tur
  • Programda dahil olarak belirtilmiş yerlerde 2 öğle yemeği ve 3 akşam yemeği
  • Tur programı içerisinde yer alan tüm havalimanı ve tur transferleri
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sağlık Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı Çıkış Harcı (50 TL)
  • Kişisel Harcamalar
  • Programda belirtilmeyen turlar, transferler, ören yeri ve müze giriş biletleri
  • Programda açıkça belirtilmeyen yemekler ve diğer ekstralar
  • Dahil olan yemeklerde alınan alkollü ve alkolsüz içecekler
  • Tüm yabancı servis tipleri (Bölgelerde hizmet veren tüm yabancı yerel rehberler, soförler, garsonlar, otel çalışanları ve sınır geçişlerinde hizmet veren valiz taşıyıcıları için tavsiye edilen min. ücret kişi başı 150 USD’dir. Havalimanında toplanır ve bölgede misafirlerimiz adına yabancı personellere takdim edilmek üzere tur liderine teslim edilir)
  • Isla De Pascua (Paskalya) adası ayak bastı ücreti


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (23:30)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-264-patagonya-paskalya-adasi-turu.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 29.03.2024 03:06 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.