ORTA AVRUPA TURU UÇAKLI 7 GECE 8 GÜN Tur Programı

PEGASUS HAVAYOLLARI İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
BUDAPEŞTE(2) & VİYANA(2) & PRAG(3)
BUDAPEŞTE GİDİŞ / PRAG DÖNÜŞ

 

PAKET 1: (6 TUR) VİYANA ORMANLARI, BRATİSLAVA, LOKET & KARLOVY VARY, MORİTZBURG SU SARAYI & DRESDEN, CESKY KRUMLOV, ESTERGON TURLARI 315 EURO YERİNE 280 EURO

PAKET 2: (9 TUR) VİYANA ORMANLARI, BRATİSLAVA, ORTACAG GECESİ, LOKET & KARLOVY VARY, MORİTZBURG SU SARAYI & DRESDEN, CESKY KRUMLOV, ESTERGON, TUNA TEKNE TURU, ÇİGAN GECESİ TURLARI 465 EURO YERİNE 420 EURO

PAKET 3: (10 TUR) VİYANA ORMANLARI, AVUSTURYA GRİNZİNG GECESİ, BRATİSLAVA, ORTACAĞ GECESİ, LOKET & KARLOVY VARY, MORİTZBURG SU SARAYI & DRESDEN, CESKY KRUMLOV, ESTERGON, TUNA TEKNE TURU, ÇİGAN GECESİ TURLARI 515 EURO YERİNE 450 EURO

PAKET 4: (11 TUR) VİYANA ORMANLARI, AVUSTURYA GRİNZİNG GECESİ, BRATİSLAVA, ORTACAĞ GECESİ, VLTAVA TEKNE TURU, LOKET & KARLOVY VARY, MORİTZBURG SU SARAYI & DRESDEN, CESKY KRUMLOV, ESTERGON, TUNA TEKNE TURU, ÇİGAN GECESİ 565 EURO YERİNE 490 EURO

PAKET 5: (12 TUR) VİYANA KONSER, VİYANA ORMANLARI, AVUSTURYA GRİNZİNG GECESİ, BRATİSLAVA, ORTAÇAĞ GECESİ, VLTAVA TEKNE TURU, LOKET & KARLOVY VARY, MORİTZBURG SU SARAYI & DRESDEN, CESKY KRUMLOV, ESTERGON, TUNA TEKNE TURU, CİGAN GECESİ TURLARI 610 EURO YERİNE 520 EURO

Kalkış Yerleri: PEGASUS HAVAYOLLARI İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - BUDAPEŞTE

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarı önünde siz değerli konuklarımızla 09.00’da buluşma. Bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Havayollarının PC331 tarifeli seferi ile 11.25’de Budapeşte’ye hareket. Yerel saat ile 12.40’da varışın ardından özel otobüsümüz ile Budapeşte şehir turu için alandan hareket ediyoruz. Budapeşte şehir turumuzda; yaklaşık 150 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan şehirde Osmanlı izlerini göreceksiniz. 17 Kasım 1873 yılında Budin ve Peşte’nin birleşmesi ile Macaristan’ın Başkenti olan Budapeşte şehir turu sırasında Kahramanlar Meydanı, Andrassy ve Rakoczi Caddeleri, Opera ve Sinagog Binaları, Budapeşte’nin simgesi sayılan 1884 -1904 yılları arasında yapılan 700 odalı Parlamento Binası, Tuna Nehri ve kıyıları, Erszebet Köprüsü, Balıkçılar Tabyası, Zincirli köprü, Kale ve Mathias Kilisesi, Citadella, Özgürlük heykeli panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Turumuzu takiben serbest zaman, rehberinizin bilgilendireceği saatte otele transfer ve yerleşme. Arzu eden misafirlerimiz için akşam rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan yemekli, içkili, müzikli eğlenceli Çigan Gecesi turumuza katılma imkânı. Bu turumuzda gideceğimiz şarap mahzeninde hem yerel şarapların ve yemeklerin hem de Macar dansı ve müziğinin keyfini çıkaracaksınız. Sizlerde şovun bir parçası olabilirsiniz. Geceleme otelimizde.

Çigan Gecesi Turu: 50 Euro (Ulaşım, rehberlik, 4 çeşit yemek, sınırsız alkollü veya alkolsüz içecek dahildir)



2 Gün: BUDAPEŞTE

Sabah otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz, rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Budapeşte Şaheserleri - Estergon - Visegrad - Szentendre Turu'na katılabilirler. Budapeşte şaheserleri turumuzda şehirde görülmesi gereken tüm noktaları rehberinizin eşliğinde şehrin merkez caddelerinden, Tuna kıyılarından, tarihi köprülerinden ve meydanlarından geçerek Kale bölgesini, Balıkçılar Tabyasını, Matyas Kilisesini ve Budapeste resmini en iyi görebileceğiniz ve çekebileceğiniz Citadella tepesine çıkacağız. Ardından bir ortaçağ kalesi ve aynı zamanda av şatosu olan ihtişamlı Visegrad’ı ziyaret ediyoruz. Bu turumuzda Visegrad kalesi panoramik olarak görülecektir. Estergon Katedralini, Osmanlı’dan kalan kalenin kalıntılarını geziyoruz. Daha sonra alışveriş için ‘Szentendre’ isimli bir kasabaya gidiyoruz. Macarların sanatçılar ve artistler kasabası Szentendre’de el işi örtüler, kristal, porselen ürünler, hediyelik eşyalar, içkiler gibi pek çok şeyi bulabileceğiniz bu kasabada alışveriş yapabilir ve Tuna nehrine karşı kafelerinden birinde zaman geçirebilirsiniz. Rehberin bilgilendireceği saatte Budapeşte’ye transfer, Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü, Avrupa’nın incisi Budapeşte’yi nehirden izleme ve binaların tarihini dinlerken içeceklerini yudumlama fırsatı bulacakları Tuna Nehri gezisine katılabilirsiniz. Avrupa’nın en iyi ışıklandırılan şehrinde Tuna nehrinden müthiş fotoğraflar çekerek unutulmaz anlara tanıklık edeceğimiz turumuzu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tur sonrası özel otobüsümüz ile otele transfer. Geceleme otelinizde.

Budapeşte Şaheserleri - Estergon - Visegrad - Szentendre Turu : 50 Euro Ekstra Öğle yemeği: 25 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)
Tuna Nehri Tekne Gezisi : 35 Euro (Ulaşım, rehberlik, 1 alkollü veya alkolsüz içecek dahildir)



3 Gün: BUDAPEŞTE - VIYANA

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Viyana’ya hareket ediyoruz. Yol üzerinde ekstra Bratislava Turu rehberimiz tarafından düzenlenecektir. Bratislava, Slovakya Cumhuriyetinin başkenti ve en büyük şehridir. Tuna Nehri kıyısında yer alan şehrin hem Avusturya'da hem de Macaristan'da sınırı vardır. Dünyada bu şekilde iki devlete sınırı olan sadece iki tane başkent vardır. Şehir çok sayıda festivale ve ticari sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirde görülecek yerler arasında Bratislava nehir kıyıları,1529’da 1.Viyana Kuşatması öncesi Türk izleri, Bratislava Kalesi, St.Martin Katedrali, eski tarihi şehirde gezinti, Grassalkovich Sarayı, Parlamento Binası, Slovak Devlet Tiyatro Binası, Mozart’ın 6 yaşında Maria Theresa’ya ilk konserini verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Bratislava turumuzunda sonra Viyana yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımızın ardından Viyana panoramik şehir turu. Viyana şehir turunda görülecek yerler arasında; Hundertwasser House, Opera Binası, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Hofburg Sarayı ve Müzeler bölgesi bulunmaktadır. Turumuzu takiben serbest zaman. Rehberinizin bilgilendireceği saatte otele transfer ve yerleşme. Arzu eden misafirlerimiz ile akşam ekstra organize edilecek Avusturya Grinzing Gecesi Turu'na katılabilirler. Bu turumuzda Viyana merkezine 20 dakika uzaklıkta bulunan Grinzing kasabasının küçük ve şirin evlerinde, tipik Viyana heuriger tarzı müzikleri eşliğinde ünlü şnitzellerinin tadına bakıyoruz. Turumuz sonrası otelinize transfer ve geceleme otelimizde.

Avusturya Grinzing Gecesi Turu : 50 Euro (Ulaşım, rehberlik, 3 çeşit yemek, sınırlı alkollü veya alkolsüz içecek dahildir)
Bratislava Turu : 30 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)



4 Gün: VIYANA

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak organize edilecek tam günlük edilecek Viyana Şaheserleri Liechtenstein Şatosu, Seegrotte yer altı gölü, Mayerling av köşkü, Heilingenkreuz Manastırı, Baden kaplıca şehri, Schönbrunn Sarayı bahçeleri Turu'na katılabilirler. Bu turda, önce Liechtenstein Şatosunu daha sonra maden ocağı iken bir patlama neticesinde icine su dolarak, yeraltı gölü olan ve II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin gizli savaş ucağı ürettikleri Seegrote yer altı gölünü geziyoruz. Turumuzda yeraltı gölünde tekne ile gezinti de yapılacaktır. Ardından bir ortaçağ keşişhanesi olan Heiligenkreuz’u geziyoruz. Daha sonra “Mayerling Faciası”na konu olan ve bugün Carmelita rahibelerinin yaşadığı manastır konumunda bulunan Mayerling av köşkünü panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra küçük ve şirin bir kaplıca şehri Baden’e geçiyoruz. Dünyaca ünlü Alman bestekar Bethoveen 1821 - 1823 yılları arasında yaşadığı, birçok eserine ilhan vermiş evini panaromik olarak görüp, burada verdiğimiz fotoğraf molasından ardından en son durağımız Kraliçe Sisi’nin Sarayı olan Schönbrunn Sarayının muhteşem bahçelerinde serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz sarayın içini ziyaret edebilirler. Burada serbest zamanımızdan sonra Viyana merkezde transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile klasik müziğin başkenti Viyana’da ekstra Viyana’nın ünlü klasik müzik konserlerinden birini izleme imkânı. Geceleme otelimizde.

Liechtenstein Şatosu - Seegrotte yer altı gölü - Mayerling av köşkü - Heilingenkreuz Manastırı - Baden termal şehri - Schönbrunn Sarayı bahçeleri Turu : 55 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)
Viyana Konser Turu : 55 Euro (Ulaşım, rehberlik, üst kategori konser bileti dahildir)



5 Gün: VIYANA - PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından Prag’a hareket, yol üstü turumuzda arzu eden misafirlerimiz ile ekstra Cesky Krumlov Turu. Müthiş bir Orta Çağ Kasabası olan Cesky Kurumlov, Çekya ‘nın değerli bir mücevheri olmakla beraber aynı zamanda UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesinde yer alan bir kasabadır. Kominizm’in en koyu dönemlerini yaşamış Cesky Kurumlov 1990’lardan itibaren tekrar yeniden doğuşunu yaşamış ve güzelliklerini ziyarete gelen tüm misafirlerine yansıtmıştır. Cesky Krumlov`a hayran kalacaksınız. Tur sonrası Prag yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımzın ardından Prag şehir turumuzda Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yapımının 600 yıl süren neo-gotik Rönesans ve Barok özellikleri bünyesinde barındıran St. Vitüs Katedrali, Franz Kafka’nın evi, 13. yüzyılda Baş Mimar Peter Parler tarafından yaptırılan üzerinde 31 Aziz Heykelinin bulunduğu Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, 15. yüzyılda inşa edilen üzerinde 12 Havari bulunan tarihi Astronomik saat kulesi ve TYN Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası serbest zaman. Akşam rehberiniz tarafından organize edilecek Ekstra Vltava Nehrinde açık büfe yemekli Tekne Turu. Prag’ın muhteşem gece manzarasını müzikli açık büfe yemek eşliğinde izliyoruz. Mühendislik harikası müthiş kanal geçişleri ile sizleri hayran bırakacak turumuzu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tur sonrası özel otobüsümüz ile otele transfer. Geceleme otelimizde.

Vltava Nehrinde açık büfe yemekli tekne Turu : 45 Euro (Ulaşım, rehberlik, 2 içecek, açık büfe yemek dahildir)
Cesky Krumlov Turu : 30 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)



6 Gün: PRAG

 Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için Ekstra Loket - Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş Turu. Bu turumuzda Batı Bohemia Karlovy Vary bölgesinin en önemli turistik noktalarından biri olan Loket Kasabasını ziyaret edeceğiz. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan Loket kalesi ve şehrini panoramik olarak göreceğiz. Ayrıca James Bond köyü olarak da bilinen Loket Kasabası ünlü Casino Royal filminin bazı sahnelerinin çekildiği meşhur bir kasabadır. Loket gezimizin ardından 15 km sonra Çek Cumhuriyeti'nin kaplıcalarıyla ünlü şehri Karlovy Vary yolculuğumuza rehberinizin keyifli anlatımlarıyla devam ediyoruz. Kentte sıcaklıkları 30 - 72 derece arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Atatürk’ün 1918’de kaldığı oteli, Dovorak`ın, Mozart`ın, Göthe`nin, Beethoven`ın, Puşkin`in evlerini görecek,12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Ayrıca kristal, porselen, granit, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. İçilebilir termal özelliği olan doğa harikası Karlovy Vary’de birbirinden şifalı ürünlerin, kremlerin satıldığı mağazaları rehberiniz eşliğinde gezebilirsiniz. Tur bitiminde Prag’a transfer. Yolumuzun üzerinde bulunan ünlü Çek Bira fabrikası Krusovice durarak arzu eden misafirlerimiz bira tadımı yapabilirler. Prag’a varışımızın ardından serbest zaman, Akşam rehberiniz tarafından düzenlenecek Ekstra Ortaçağ eğlencesi ve yemeği. Bu turumuzda 600 yıllık bir handa yer alan ortaçağ restoranında, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, dansçılar ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda Çek mutfağının yerel tatlarını deneyerek Çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı yemeklerinden tatma fırsatı yakalayacaksınız. Gecenin sonunda otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Loket - Karlovy Vary Kültür ve Alışveriş Turu : 60 Euro Yemekli: 75 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)
Ortaçağ eğlencesi ve yemeği : 65 Euro (Ulaşım, rehberlik, 3 çeşit yemek, sınırlı alkollü veya alkolsüz içecek dahildir)
 



7 Gün: PRAG

Sabah otelde alınacak kahvaltının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz tam gün Ekstra Moritzburg Su Sarayı - Dresden (Almanya) Kültür ve Alışveriş Turu'na katılabilirler. Bu turumuzda Prag’a 150 km mesafedeki Dünya’nın en önemli su saraylarından biri olan Moritzburg Su Sarayı göreceğiz. Sakson Krallarının yazlık sarayı ve Av köşkü olarak kullandığı bu saray barok mimarinin en görkemli örneklerinden biridir. Buradaki serbest zamanımız ardından Elbe’nin Floransa’sı olarak adlandırılan muhteşem tarihi yapılarıyla Dresden şehir merkezini, Fraunkirche’yi, Zwinger Sarayını, Brulshl terası, Kral yolu, Elbe Nehri, Martin Luther heykeli, Hof Kilisesi, Semper Operası, eski şehir meydanı görülecek yerler arasındadır. Ardından Doğu Almanya’nın en güzel şehirlerinden olan ve UNESCO tarafından dünya mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman. Dünyaca ünlü elektronik, giyim, çikolata vb markaların en kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerini gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Rehberinizin bilgilendireceği saatte Prag’a otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Moritzburg Su Sarayı - Dresden (Almanya) Kültür ve Alışveriş Turu : 90 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)
Moritzburg Su Sarayı - Terezin kampı - Dresden (Almanya) Kültür ve Alışveriş Turu : 110 Euro (Ulaşım, rehberlik, şehir turu dahildir)



8 Gün: PRAG - İSTANBUL

Sabah otelde alınacak kahvaltısının ardından rehberinizin bilgilendireceği saatte Prag Havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve uçuş işlemlerinin ardından Pegasus Havayolları tarifeli seferi PC302 seferi ile 13.30’da İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından İstanbul’a 17.05’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

TUR KODU : YDIŞIAN010



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Pegasus Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul - Budapeşte / Prag - İstanbul arası uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3* & 4* Otellerde 7 gece konaklama
  • Sabah kahvaltıları
  • Alan - Otel- Alan transferleri
  • Tüm şehirlerarası transferler
  • Budapeşte - Viyana - Prag panoramik şehir turları
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize Ücreti
  • Seyahat sağlık ve vize sigortası
  • Yurtdışı Çıkış Harcı
  • Tüm otel ekstraları
  • Ekstra Turlar
  • Söfor ve rehber bahşişleri (isteğe bağlıdır)
  • Şehir ve turist vergileri, şoför servis ve yerel hizmet ücretlerini kapsayan 10 Euro'luk zorunlu tutar rehber tarafından tur hareket etmeden önce toplanacaktır


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (08:30)
Notlar
1. Şehir ve turist vergileri, yerel hizmet ücretlerini kapsayan 10 Euro'luk zorunlu tutar rehber tarafından tur hareket etmeden önce toplanacaktır.
2. Bu turumuzu satın alan misafirlerimizin Schengen vizesi olması gerekmektedir. 
3. Sivil Havacılık kanunları (Lahey kanunları) çerçevesinde havayolları uçuş saatlerinde ve kullanacağı havalimanında güncelleme yapabilir. Uçuş saatlerinin 48 saat önce misafirlerimiz tarafından teyit edilmesi gerekmektedir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat ve havalimanı değişiklikleri ve olası rötarlardan acentemiz sorumlu tutulamaz. 
4. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden ve aksamalardan acentemiz sorumlu değildir. 
5. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz ve kullanılmayan bacak için iade yapılamaz. 
6. Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20Kg’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık/ fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, acentemiz sorumluluğunda değildir. 
7. Rezervasyon için kişilerin isim ve soyisim, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve Pasaport numarası detaylarının seyahate çıkacağı pasaporttaki şekliyle acentemize yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Tüm rezervasyonlar, bu detaylar doğrultusunda yapıldığından olası herhangi bir iptal yâda değişiklikte karşılaşılabilecek cezai tutar kişilere yansıtılacaktır.
8. 4 Gece 5 günlük bu turumuzun otel kategorileri 3* & 4* otellerdir. Otellerin merkeze uzaklık mesafesi maksimum 5 - 25 km'dir.
9. Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan daha uzak mesafede olabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
10. Ekstra turlarda gidilen müze ve ören yerleri giriş ücretleri fiyatlara dâhil değildir.
11. Otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak servis edilmektedir ve genelde kontinental olarak servis edilen kahvaltı; tereyağı, reçel (marmelat), ekmek, çay, kahve ve meşrubattan oluşan bir menüyü kapsamaktadır. Otellerin yoğunluk durumlarına göre grup kahvaltıları ayrı salonlarda verilebilir.
12. 10 Kişi ve üzeri grup rezervasyonlarında ekstra paket turlarının rezervasyon esnasında acenteden alımı zorunludur.
13. Tur boyunca araçta sıcak - soğuk içecek ve ikram bulunmamaktadır. Ancak araç içinde kaptan ve yardımcısı tarafından satışı yapılmaktadır.
14. 12 Yaş altı çocuk fiyatı; 2 yetişkinle aynı odada kalındığı takdirde geçerlidir. Üç kişilik odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir. Diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
15. Ekstra turlarda 0 - 4 yaş çocuk ücretsizdir. 4 - 12 yaş arası çocuk %50 indirimlidir.
16. 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar açılır - kapanır yataklar olduğundan tur katılımcısı 3. kişi ve / veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
17. Acentemiz gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını, içerik aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
18. Otel isimleri "ve benzeri" şeklinde verilmektedir. Konaklamanın yapılacağı otel bilgisi tur hareketinden 2 - 3 gün önce verilmektedir.
19. Panoramik şehir turları; şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen rehber anlatımı ile araçtan inmeden veya şehrin yapısına göre yürüyerek yapılan müze ve ören yeri girişlerinin dâhil olmadığı turlardır.
20. Turların, acentemiz dışında kalan sebeplerden (yolların kapalı olması, hava koşulları, yerel otoriteler tarafından girişe ve gezilmeye izin verilmemesi, sınır geçişlerindeki yoğunluk vb.) ötürü aynı gün ve saatte gerçekleşmemesinden acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
21. Ekstra tür ücretleri minimum 10 kişinin katılımı göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Bu nedenle; Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir
22. Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlıdır. Yol üzeri düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, rehberin belirleyeceği bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
23. Avantajlı ekstra tur paketlerinden birini satın almış olan misafirlerimiz, içerisinden her hangi bir tura katılmayıp (özel sebep dâhilinde olsa bile) iade talebinde bulunması durumunda, tur iadesi indirimsiz fiyat üzerinden hesaplanacak olup, rezervasyon gerektiren tekne, yemekli, gece showları ve giriş ücreti ödenen turlarda ise iade alma hakkı bulunmayacaktır.
24. Avantajlı ekstra tur paketlerimizden Paket 1 seçeneğinde öğle yemeği, müze ve ören yeri giriş ücretleri dâhil değildir. Renaissance Restaurant’ta (https://renvisegrad.hu/) alınacak olan öğle yemeğini restoran görevlisine veya rehbere ödeme yaparak ayrıca satın alabilirsiniz.
25. Panoramik şehir turları ve ülkeler arası transferler haricinde otobüs kullanım hakkı ekstra tur satın alan misafirlerimize aittir.
26. Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
27. Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup, vizenin herhangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. İptal durumunda zaman fark etmeksizin vize ve sigorta ücretleri iade edilmemektedir.
28. Vizenin en çok konaklama yapılan ülkenin konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
29. Ziyaret edilecek ülkeye sorunsuz giriş yapılabilmesi için vize alınan pasaportun veya çıkış yapılacak olan pasaportun yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribatlara uğramamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde pasaport polisinin sizi ülkeye almama hakkı mevcuttur ve bundan acentemiz sorumlu değildir.
30. Seyahatiniz süresince kullandığınız taşıtlar ve konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınızdan emin olunuz, aksi takdirde kaybolan eşyalardan acentemiz ya da diğer servis sağlayıcılar (yerel acente, otel, otobüs firması vb.) sorumlu değildir.
31. Reşit olmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurması zorunludur.
32. Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda Acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.
33. Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 
COVİD-19 ve ALINAN TEDBİRLER HAKKINDA
 
34. Ülkemizde ve tüm dünya da yaşanan COVID-19 salgınına bağlı olarak ilan edilen Pandemi kapsamında turumuzu gerçekleştirdiğimiz araçlarımız, konaklama sağladığımız otellerimiz ve restoranlarımız hijyen kuralları çerçevesinde dezenfekte edilmektedir. Bu konu da tüm önlemler hassasiyetle alınmıştır.
35. Rehber buluşmasından itibaren her gün düzenli olarak misafirlerin ateşleri ölçümlenerek kayıt altına alınacaktır.
36. Tur araçlarında giriş ve çıkışlarda kullanmak üzere Antiseptik el dezenfektanı bulunmaktadır.
37. Turumuz esnasında, rehber anlatımları dâhil tüm gezilerde ''Sosyal Mesafe Kuralları'' uygulanacaktır.
38. Tur araçları her gün düzenli olarak dezenfekte edilecek, hijyen kuralları çerçevesinde şoförler ve rehberler hareket edecektir.
39. Turumuza kayıt yaptıran tüm misafirlerimiz PCR testi ve HES kodu bildirmek zorundadır.
40. Seyahat edebilmek için zorunlu olan HES koduna T.C. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasından veya HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve ihtiyacınız olan gün sayısını 2023'e göndererek ulaşabilirsiniz.
41. Seyahate çıkacak misafirler için önerimiz, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yolculuğa çıkmadan önce dikkat edilmesi ve uyulması gereken önerileri mutlaka okumalarını öneririz. (https://www.seyahatsagligi.gov.tr/SeyahatOneriler)

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-261-orta-avrupa-turu-ucakli-7-gece-8-gun.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 28.03.2024 15:36 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.