KÜBA & MEKSİKA TURU 7 GECE 9 GÜN Tur Programı

THY TARİFELİ SEFERLERİ İLE
HAVANA GİDİŞ - CANCUN DÖNÜŞ

KAYIT ESNASINDA 6 EKSTRA TUR %30 İNDİRİMLİ
605 € YERİNE 415 €

ERNEST HEMINGWAY TURU 60 €
BUENA VISTA SOCIAL CLUB SHOW TURU YEMEKLİ 90 €

VINALES VADİSİ VE PINAR DEL RIO TURU YEMEKLİ 120 €
BENZERSİZ HAVANA
 TURU YEMEKLİ 85 €
CHICHEN ITZA ANTİK ŞEHRİ TURU 140 

TULUM & PLAYA DEL CARMEN TURU 110 €

Kalkış Yerleri: THY İLE GİDİŞ-DÖNÜŞ
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HAVANA
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile 03 Eylül akşamı saat 23:00’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları TK183 sayılı tarifeli seferi ile saat 02:35’de Havana’ya uçuş. Yerel saat 08:05’de Havana’ya varış. Varışın ardından Havana şehir turu. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, dünyanın en büyük 31. Meydanı olan Plaza de La Revolucion (Devrim Meydanı), Colomb Mezarlığı, Miramar ve kenti kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz Morro Kalesi’ni göreceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Dileyen misafirlerimiz alternatif olarak Ernest Hemingway Turu’na katılabilirler. Küba aşığı, Küba’nın yakın tarihinde ve popüler kültüründe iz bırakmış dünyanın en önemli yazarlarından Ernest Hemingway'in gözünden Küba'yı göreceğiz. Günümüzde müze olarak kullanılan çiftlik evi "Finca Vigila'yı" ziyaret edeceğiz. Ardından Havana'ya 20 dakika uzaktaki küçük bir balıkçı köyü olan, yazarın kılıç balığı avlama tutkusu sebebiyle sık sık gittiği, balıkçılarla yakın dostluk kurduğu ve Fidel Castro’nun “Onun kadar güzel bir roman okumadım” dediği “İhtiyar Balıkçı ve Deniz” romanını yazdığı yer olan Cojimar'a gideceğiz. Ardından Havana ya geri dönüp Daikiri'si ile meşhur olduğu için Hemingway'in en sevdiği ve çok sık gittiği tarihi bar-restaurant Floridita'yı ziyaret ediyoruz. Kentin en hareketli caddelerinden biri olan Calle Obispo'da yürüyüş yaparak yazarın 7 yıl kaldığı Ambos Mundos oteli 511 nolu odasındaki müzesini ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Ernest Hemingway Turu : 60 Euro


2 Gün: HAVANA
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz alternatif olarak düzenleyecek olduğu Vinales Vadisi ve Pinar del Rio Turu'muza katılabilirler. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan ve dünyaca ünlü Küba purolarının tütünlerinin yetiştiği Vinales Vadisi’ne hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Vinales Şehir merkezini, tütün tarlalarını, yerel tütün çiftliğini ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında vadinin ortasında bulunan restoranda öğle yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra Pinar del Rio’ya hareket ederek Küba purolarının resmi olarak üretildiği fabrikalarda puro yapımını ve kültürünü yakından tanıyacağız. Dileyen misafirlerimiz burada orijinal Küba purolarını satın alabilirler. Günün sonunda Vinales Vadisi’nin tamamına hâkim bir manzaraya sahip tepede içeceklerimizi yudumladıktan sonra Havana'ya geri dönüyoruz.Akşam dileyen misafirlerimiz, rehberimizin alternatif olarak düzenleyecek olduğu Buena Vista Social Club Show ve akşam yemeği Turu'na katılabilirler. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Vinales Vadisi Ve Pinar Del Rio Turu (öğle yemekli) : 120 Euro
Buena Vista Social Club Show Ve Akşam Yemeği Turu : 90 Euro


3 Gün: HAVANA
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin alternatif olarak düzenlenecek olan Benzersiz Havana Turu'na katılabilirler. Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerika arabaları ile başlıyoruz. Bu renkli araçlar ile Küba sokaklarında yapacağımız kısa bir gezi sonrası Küba’nın Picasso’su olarak da bilinen Jose Fuster’in, yaşadığı dönem boyunca dekore ettiği resimler, seramikler ve çizimler yoluyla dekore edip açık hava sergisine dönüşen mahallesini göreceğiz. Bu gezinin ardından ismini Fernando Hamel’den alan modern sanatçıların merkezi olan hamel sokağını göreceğiz. Ardından Havana’yı tepeden görebileceğimiz Küba’nın efsanevi kahramanı Che Guevara’nın evini ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Yemek sonrası turumuza Havana’nın en keyifli caddelerinden birisi olan Prado caddesine geçiyoruz. Batista rejimi döneminde saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Küba’nın en büyük müzesi olan Devrim Müzesinde, Küba bağımsızlık savaşı ve Küba Devrimi dönemlerinden kalma silahları, tanları ve eşyaları görebileceğiz. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Benzersiz Havana Turu (öğle yemekli) : 85 Euro


4 Gün: HAVANA – CANCUN

Havana havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Cancun’a uçuş. Varışımız ile birlikte havalimanında rehberimiz ve otobüsümüz ile otele transfer.Yucatan Yarımadası üzerinde bulunan ve halk arasında Meksika nın Karayipleri olarak bilinen Cancun, Maya dilinde "Yılanların Yuvası" anlamına gelmektedir. Masmavi denizi, bembeyaz incecik kumlu plajları, güneşi, eğlencesi, alışveriş mağazaları ile her yıl milyonlarca turisti ağırlar. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



5 Gün: CANCUN
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin alternatif olarak düzenlenecek olan Chichen Itza Antik Şehri Turu’na katılabilirler. Dünyanın Yeni 7 Harikası Listesinde ve aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Chichen Itza, 300 hektarlık bir alanı kaplayan devasa büyüklükteki piramitlerin yer aldığı antik bir şehirdir.Chichen Itza, Meksikanın Yucatán Yarımadasın da, Valladolid ve Mérida arasında yer alan, Kristof Kolomb öncesi dönemde kurulmuş bir İtza Maya kentidir. Milattan sonra 4. ve 10. yüzyıllar arasında, Maya Uygarlığının en güçlü olduğu dönemde burasının da aynı güçte bir dini merkez olarak kabul edildiği bilinmektedir.Maya dilinde Chichen Itza “Itzaların Kuyusunun Ağzı” anlamına gelmektedir. Turumuz boyunca Chichen Itzada yer alan piramitlerin dışında salyangoz şeklindeki Caracol denilen ve ören yerinin en eski yapısı olan gözlemevi; yağmur tanrısı ChaacMoola kurban edilmiş bedenlerin atıldığı sanılan kutsal kuyu Cenotede yer almaktadır. Turumuzun ardından Cancun otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Chichen Itza Antik Şehri Turu : 140 Euro


6 Gün: CANCUN
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının serbest zaman.Dileyen misafirlerimiz  alternatif  olarak düzenlenecek olan Tulum & Playa Del Carmen Turu’na katılabilirler. M.Ö 300 ile M.S 1500 yılları arasında Orta Amerika ve Meksika sınırları içerisinde yaşamış ve tarihin en gizemli medeniyeti olan Mayaların Saray ve Tapınakları göreceğiz.Kayalıkların üzerine inşa edilen bu yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Playa de Carmen’in eşsiz plajında güneşlenip,Karayipler denizinin büyüleyici güzelliğinin keyfini çıkartacaksınız. Turumuzun ardından Cancun otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Tulum & Playa Del Carmen Turu : 110 Euro


7 Gün: CANCUN
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz  alternatif  olarak düzenlenecek olan Xcaret Park Turu'na katılabilirler.Meksika’nın gizli cennet olan dünyanın en ünlü eko-arkeolojik parkıdır. Meksika'nın yeraltı nehirlerindeki kültürel geleneklerini keşfedeceğiz. Turumuzun ardından Cancun otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

Xcaret Park Turu : 170 Euro


8 Gün: CANCUN – İSTANBUL

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte Cancun havalimanına transfer. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları’nın TK181 sayılı tarifeli seferi ile yerel saat 08:40’da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile Pazar günü saat 04:40’da İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

TUR KODU : YDIŞIKT008



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle İstanbul (Ist) – Havana (Hav) / Cancun (Can) – İstanbul (Ist) Arası Ekonomi Sınıfı Uçak Biletleri
  • Havalimanı Vergileri (250 Eur)
  • Zorunlu Sigorta (30 Eur)
  • Alan – Otel – Alan Transferleri Ve Varadero-Havana Arası Transfer
  • 4* Otellerde 7 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Küba Vize Ücreti (45 Eur)
  • Meksika Vize Ücreti (25 Eur) ABD Vizesi Olmayanlar Normal Ve Yeşil Pasaport Sahipleri İçin Randevu Alıp Konsolosluğa Gitmeleri Gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcı (50 TL)
  • Programda Belirtilmeyen Tüm Gezi Ve Turlar
  • Şahsi Harcamalar
  • Şöför Bahşişleri (Günlük Kişi Başı 5 Eur) (Istege Baglı)
  • Programda Belirtilen Alternatif Turlar (Istege Baglı)
  • Müze Ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri (Istege Baglı)
  • 50.000 € Teminatlı Seyahat Saglık Sıgortası (30 Eur) (Istege Baglı)
  • Ankara, Izmır Ichat Bağlantı 150 Eur, Dıger Iller 180 Eur Kıbrıs 150 Eur (İstege Baglı)


Kalkış Yerleri
  • İstanbul Yeni Havalimanı (23:00)
Notlar
- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir.
- İzci Turizm, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.
- Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden İzci Turizm sorumlu değildir. 
- Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir. 
- Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan İzci Turizm sorumlu tutulamaz. 
- İzci Turizm, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. 
- Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler  gerçekleştirilebilir. 
- İzci Turizm, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
- Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. 
- Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. 
- Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücretleri iade edilemez. 
- Yol üzerinde alternatif turlar gruptan en az 6 kişinin katılımı olduğu takdirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir. 
- Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. 
- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından İzci Turizm sorumlu tutulamaz. 
- Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir. 
- 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır. 
- Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir. 
- İzci Turizm konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi ve / veya vizede yanlışlıklar oluşması halinde hiçbir sorumluluğu olmayıp yolcunun hiçbir şekilde İzci Turizm dan tazminat hakkı yoktur. 
- Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından İzci Turizm kesinlikle sorumlu değildir. 
- Otellerde alınan kahvaltı standardı Continental kahvaltı olup tereyağı reçel kahve veya çaydan ibarettir. Grup kahvaltıları otellerde ayrı salonlarda alınıp münferit yolcu kahvaltılarından farklıdır. 
- Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acentaya teslimi gerekmektedir.

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-251-kuba-meksika-turu-7-gece-9-gun.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 28.03.2024 19:31 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.