BULGARİSTAN TURU 3 GECE 4 GÜN Tur Programı

HER ÇARŞAMBA GECESİ HAREKET
LUX OTOBÜSLER İLE

KAYIT ESNASINDA 4 EKSTRA TUR %25 İNDİRİMLİ
115 € YERİNE 95 €


PLEVNE TURU 30 €, RILSKI MANASTIR TURU 25 €, PLOVDIV TURU 30 €
BULGAR GECESİ TURU (FOLKLOR-DANS-MÜZİK-YEMEKLİ) 30 €

Kalkış Yerleri: HER ÇARŞAMBA HAREKET
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – SOFYA

Çarşamba gece 23.55 de Harbiye merkez ofis önünden hareket. Edirne üzerinden Kapıkule sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin yapılması ardından Sofya’ya yolculuk.Sofya’ya varışımızın ardından Sofya şehir turu.14.yüzyılda Bulgar Devleti'nin Osmanlı hakimiyeti altına girmesiyle, Sofya da 1382'de Osmanlıların eline geçti ve Rumeli beylerbeyi buraya yerleşti. Sredets şehri, 13. yüzyılın sonlarından 19. yüzyıla kadar Osmanlı Devleti'nin egemenliği altında kaldı. Bu arada 14. yüzyılın sonlarında şehir Sofya ismini alır. Sofya Bulgaristan'ın başkenti ve en büyük şehri. Nüfusu yaklaşık 1,3 milyon kişidir. Bulgaristan’ın en büyük Ortodoks kilisesi olan Aleksander Nevski Kilisesi, Başkanlık Sarayı, Parti Binası, Sofya’nın en eski yapısı olan Aziz George Kilisesi, Banyabaşı Cami görülecek yerler arasındadır.Sofya turumuzun ardından Sofya otelimize transfer. Geceleme otelimizde



2 Gün: SOFYA
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz Plevne Turu'na katılabilirler. Plevne Bulgaristan’ın en kalabalık yedinci şehridir. 93 Harbi sırasında Gazi Osman Paşa tarafından Plevne savunması’nın yapıldığı kenttir. Şehir de 200’den fazla anıt bulunmaktadır. Turumuzun ardından Sofya otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz Bulgar Gecesi Show Turu'na katılabilirler. Turumuzun ardından Sofya otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Plevne Turu : 30 Euro
Bulgar Gecesi Show Turu : 30 Euro


3 Gün: SOFYA
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz alternatif olarak düzenlenecek olan Rilski Manastır Turu'na katılabilirler. Rila vadisinde: Balkan Yarımadasının 3000 metreye kadar yükselen, en yüksek dağının eteklerinde, kuzey-batı ucunda kuruludur. Sofya şehrinden, 117 km. uzaklıktadır.Bulgaristanın en büyük ünlü Ortodoks manastırıdır. Freskleri ve mimarisi ile Bulgar sanatının başyapıtıdır. Ortodoks kilisesi tarafından “Aziz” ilan edilen “St John” isimli bir keşiş adına, MS.930 yılı civarında: keşiş Ioan Rilski ve müritleri tarafından kurulmuştur. 1778 yılında, bölgede büyük bir yangın çıkmış ve bütün orman varlığı ile birlikte, birçok tarihi eser de yok olmuştur. Uzun süreli onarımlar sonucunda yeniden yapılan manastır, 1833 yılında yeniden yanmış ve ardından, binlerce Bulgar sanatçı burayı yeniden onarmışlar ve ülke genelinden toplanan bağışlarda, bugünkü konumuna getirmişlerdir.Kilisede, birbirinden değerli altın kaplama eşyalarla süslenmiş beş kubbe, üç sunak ve iki yan şapel bulunmaktadır. Turumuzun ardından Sofya otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

Rilski Manastır Turu : 25 Euro


4 Gün: SOFYA – İSTANBUL
Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından İstanbul’a hareket. Dileyen misafirlerimiz alternatif olarak düzenlenecek olan Plovdiv (Felibe) Turu'na katılabilirler. Plovdiv, Nebet Tepe, Taksim Tepe, Cambaz Tepe diye anilan üç tepe üzerinde kuruludur. Kentin ortasından Meriç Nehri geçiyor ve nehrin iki yakası 6 köprüyle birbirine bağlanıyor. Sofya’dan sonra en büyük şehri olan Plovdiv (FİLİBE), Türkiye Kapıkule sınır kapısına 150 km uzaklıkta olup şehrin nüfusu 700.000 civarındadır. Arkeolojik bulgulara göre yaklaşık 6000 yıllık bir tarihi olduğu belirlenen Plovdiv’in, Roma’dan, Atina’dan ve istanbul’dan daha eski bir kent olduğu söyleniyor. Plovdiv Barok tarzı olarak adlandırılan restore edilmiş 150’den fazla evden oluşan bu yerde bugün binaların her biri müze, galeri, atölye, otel, lokanta ve gece kulübü olarak işletiliyor. Osmanlı’dan kalma Cumaya Camii olarak bilinen Ulu Cami, Dünyaca ünlü Baçkovo Manastırı, Bizans döneminden kalan Gürcü manastırı, her odaya güneşin girebileceği şekilde tasarlanmış olan Filibe evleri görülecek yerler arasındaır. Turumuzun ardından İstanbul’a hareket. Gece 23.00 sıralarında İstanbul’a varış ve İzci Turizm hizmetlerinin sonu.

Plovdiv Turu : 30 Euro

TUR KODU : YDIŞIKT005


DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Otobüs İle İstanbul-Sofya-İstanbul Ulaşım
  • Zorunlu Sigorta (15 €)
  • Seçilen Otel Kategorisinde 3 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama
  • Havalimanı-Otel-Havalimanı Transferleri
  • Sofya Şehir Turu
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Bulgarıstan Vize Ücreti ve Hıimet Bedeli (İsteğe Bağlı) (140 €)
  • Yurtdışı Çıkış Harcı (50 TL)
  • 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (15 €) (İsteğe Bağlı)
  • Programda Belirtilen Alternatif Turlar (İsteğe Bağlı)
  • Kişisel Harcamalar
  • Şofor Bahşişleri (Kişi Başı 5 €) (İsteğe Bağlı)
  • Muze Ve Oren Yerlerı Gırıslerı (İsteğe Bağlı)
  • Yerel Oterıteler Tarafından Alınan Konaklama Vergılerı Gecelık 3,4 Euro (Sadece Gereklı Olan Otellerde Pasaport Ibrazı Ile Dırek Otele Odenır) 
 


Kalkış Yerleri
  • Harbiye Cumhuriyet Cad. No:171 Önü (00:30)
Notlar

- İzci Turizm, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce misafirlerimiz tarafından merkez ofis aranarak yazılı teyit edilmesi gerekmektedir.

- Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden İzci Turizm sorumlu değildir.

- Tur programında belirtilen tur güzergâhı örnek güzergâh olup tur parkurunda değişiklik olabilir.

- Uçağın ineceği şehir farklılık gösterebilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan İzci Turizm sorumlu tutulamaz.

- İzci Turizm, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.

- Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün/günler  gerçekleştirilebilir.

- İzci Turizm, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.

- Programlarda belirtilen tüm otel isimler V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez.

- Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.

- Turun iptali durumunda vize ücreti ve sigorta ücretleri iade edilemez.

- Yol üzerinde alternatif turlar gruptan en az 6 kişinin katılımı olduğu taktirde gerçekleşir. Katılmak istemeyen misafirler mola yerinde bekletilir.

- Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.

- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından İzci Turizm sorumlu tutulamaz.

- Müze ve ören yerleri girişleri ücreti fiyatlara dâhil değildir.

- 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür ve / yeya ilave acılan kapanan ek yataktır.

- Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan belirli yaş grubu içerisindeki çocuklar için geçerlidir.

- İzci Turizm konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi ve / veya vizede yanlışlıklar oluşması halinde hiçbir sorumluluğu olmayıp yolcunun hiçbir şekilde İzci Turizm dan tazminat hakkı yoktur.

- Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından İzci Turizm kesinlikle sorumlu değildir.

- Otellerde alınan kahvaltı standardı Continental kahvaltı olup tereyağı reçel kahve veya çaydan ibarettir. Grup kahvaltıları otellerde ayrı salonlarda alınıp münferit yolcu kahvaltılarından farklıdır.

- Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acentaya teslimi gerekmektedir.


İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-248-bulgaristan-turu-3-gece-4-gun.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 28.03.2024 19:20 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.