ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ TURU 2 GÜNLÜK Tur Programı

SİVİL İNİSİYATİF İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜRKİYE’NİN İLK KARNAVALI

Kalkış Yerleri: PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİ
PROGRAM
1 Gün: TARSUS- ESHAB-I KEYF, ST. PAUL KİLİSESİ, KLEOPATRA KAPISI, ADANA, TAŞ KÖPRÜ, FESTİVAL

Gerekli molaların ardından sabah saatlerinde Tarsus’a varıyoruz. Tarsus Şelalesi’nde restoranımızda manzara eşliğinde ikramımız serpme köy kahvaltısı sonrasında Hristiyanlarca kutsal St. Paul Kilise Müzesi’ni ziyaretimizin ardından St. Paul Kuyusu’nu görüyoruz. Dünyanın ilk kanalizasyonlu Tarsus Roma Antik Yolu’nu fotoğrafladıktan sonra Tarsus evlerini geziyoruz. Ardından sırasıyla Eshab- ı Keyf (yedi uyurlar), Nusret Mayın Gemisi ve Kleopatra Kapısı’nın görülmesinden sonra Adana'ya hareket ediyoruz. Panoramik şehir turumuza başlıyor ve gezimiz boyunca sırasıyla Türkiye’nin en büyük camisi Sabancı Merkez Cami, Tarihi Taş Köprü, Ulu Cami, Türkiye’nin en uzun Saat Kulesi’ni görüp festival alanında yerlerimizi alıyoruz. Ünlü Rio Karnavalı gibi tamamen sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen ve bu niteliği ile Türkiye’nin ilk karnavalı niteliğini taşıyan, portakal çiçeği kokan Ziya Paşa Bulvarı’nda, kortejde dans grupları, pandomimciler, sokak müzisyenleri ve ilginç kostümlü katılımcılarla son derece renkli ve keyifli Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılma olanağı yakalıyoruz. Fotoğraf çekimi, dans ve şarkılara eşlik ediyoruz. Portakal çiçeğinin en güzel koktuğu yerlerden Vali Yolu’nda yürüyüş yaparak Adana’nın Nişantaşı’sı Ziyapaşa’daki kafelerde kahve ve çay keyfine varıyoruz. Eğlence sonrasında akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                  : Tarsus Şelalesi’nde serpme köy kahvaltısı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Bölgenin seçkin otellerinde
Güzergah               : Ankara – Tarsus – Adana 520 km



2 Gün: ANAVARZA ANTİK KENTİ, MİSİS KÖPRÜSÜ, CEYHAN, SEYHAN, ÇUKUROVA, DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve ünlü yazar Yaşar Kemal'in "İnce Memed" isimli romanında adının geçtiği Anavarza Antik Kenti ve Kale gezisini gerçekleştiriyoruz. Adana'ya bağlı Kozan ilçesinin güneyinde bulunan Anavarza (Anazarbos) Antik Kenti, bugünkü Dilekkaya Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Anavarza, M.S. 3. yüzyılda birçok askeri ayrıcalık elde ederek "Metropolis" ve aynı yüzyılın ortasına kadar da 3 kez "Neokoros"luk unvanını almasıyla bilinir. Anavarza’da, 1500 metre uzunluğunda 20 burçlu sur duvarı, sütunlu yol, hamam ve kilise, tiyatro, amfiteatr, stadyum, suyolları, kaya mezarları, M.S. 3. yüzyıla ait deniz tanrıçası Thetys Mozaiği, Kilikya Bölgesi’ndeki tek örnek olan üç girişli zafer takı ve ovanın ortasında bir ada gibi yükselen tepe üzerindeki Ortaçağ Kalesi ziyaret edilebilir. Ayrıca Lokman Hekim’in ölümsüzlük formülünü nehre düşürdüğü yer olarak rivayet edilen Misis Köprüsü’nün görülmesi akabinde Seyhan Göl kenarında Sevgi Adası’na nazır manzara keyfi ve nehir kenarında kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Sonrasında Şalgam, Bici Bici, Şırdan, Adana Kebap, Mumbar vs. gibi yöresel lezzetleri tatma imkânı yakalıyoruz. Bereketli topraklarıyla adından söz ettiren Çukurova bölgesi bilgilendirmesinin ardından Ankara’ya hareket ediyoruz. Gerekli molalar ve araçtaki ikramlarımızla akşam saatlerinde Ankara'ya varıyoruz. Bir başka İzci Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği         : Ekstra
Güzergah              : Adana – Çukurova – Ankara 530 km



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Özel Tur Araçları ile Ulaşım
  • Rehberlik ve İzci Turizm Refakat Hizmetleri
  • Seyahat Esnasında Sıcak Soğuk İkramlar
  • Programda Belirtilen Geziler
  • 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • 2 Sabah Kahvaltısı (Birincisi Tarsus’ta serpme köy kahvaltısı)
  • 1 Akşam Yemeği (Otelimizde)
  • Seyahat Güvence Poliçesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • İptal İade Sigortası
  • Kişisel Harcamalar
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde Alınacak İçecekler


Kalkış Yerleri
  • Ufuk Hastanesi Önü (00:00)
  • Yüzüncü Yıl Köprüsü Altı (00:10)
  • Konya Yolu Taurus Avm Önü (00:20)
  • Oran Keklikpınarı Kavşağı (00:30)
  • Kızılay Avm Önü (23:40)
  • Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı (23:50)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-234-adana-portakal-cicegi-festivali-turu-2-gunluk.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 23.04.2024 22:14 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.