BATI KARADENİZ BÜYÜK KEŞİF TURU HAFTALIK Tur Programı

YILIN HER MEVSİMİNDE DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE BÜYÜLEYEN ORTA VA BATI KARADENİZ…

DOĞA HARİKASI KARADENİZİMİZİN ORTA VE BATI BÖLGESİNİ KEŞFETME
AKÇAKOCA, EREĞLİ, ZONGULDAK, AMASRA, SAFRANBOLU, KASTAMONU
SİNOP, ERFELEK, GERZE, SAMSUN, AMASYA, ÇORUM, ALACAHÖYÜK
TARİHİ SİNOP CEZAEVİ MÜZESİ, BANDIRMA VAPURU VE DAHA FAZLASI

Kalkış Yerleri: MİNİBÜS TRANSFER ÜCRETLERİ DAHİL
PROGRAM
1 Gün: AKÇAKOCA, CENEVİZ KALESİ, EREĞLİ, CEHENNEMAĞZI MAĞARALARI, ZONGULDAK

İkramımız araç içi sabah kahvaltısı ve gerekli molaların ardından Akçakoca'ya varış. Selçuklu kıl çadır mimarisi ile inşa edilmiş modern Akçakoca Cami ve Karadeniz'in tek mavi bayraklı plajına sahip Ceneviz Kalesi’ni ziyaret ediyoruz. Karadeniz Ereğlisi'nde Herkül, Koca Yusuf ve Ayazma adlarıyla üç mağaranın bulunduğu Cehennemağzı Mağaraları'nın gezilmesinin ardından Türkiye'nin geniş kömür maden yataklarının bulunduğu Zonguldak’a doğru yola çıkarak akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Araçta 8 çeşit menü tabağı, çay ve kahve
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Bölgenin seçkin otellerinde
Güzergah               : Ankara – Akçakoca – Ereğli – Zonguldak 370 km



2 Gün: GÖKGÖL MAĞARASI, AMASRA, BAKACAK TEPESİ, ÇEKİCİLER ÇARŞISI, SAFRANBOLU, YEMENİCİLER ARASTASI, KAYMAKAMLAR EVİ

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Amasra'ya hareket ediyoruz. Yol güzergahımız üzerinde bulunan Gökgöl Mağarası ziyareti ile Bartın üzerinden Amasra'ya varış. Roma dönemi eserlerinden Kuşkayası Yol Anıtı’nda ve Fatih Sultan Mehmet'in şehri izleyip hayran kaldığı Bakacak Tepesi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Küçük Liman, Büyük Liman, Kemere Köprüsü ve Çekiciler Çarşısı ziyareti ve alışveriş molasının ardından Safranbolu'na hareket ediyoruz. Çarşı içerisinde yer alan Köprülü Mehmet Paşa Cami, İzzet Paşa Cami, Cinci Hanı ve Hamamı, Kaymakamlar Evi, Yemeniciler Arastası gezilerimizi gerçekleştirip meşhur Safranbolu lokumu tadımı ve bilgilendirmesi sonrası alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Park Hotel Safranbolu
Güzergah              : Zonguldak – Amasra – Safranbolu 200 km



3 Gün: KASTAMONU, ŞAPKA MÜZESİ, SAAT KULESİ, NASRULLAH CAMİ, İNEBOLU, AYANCIK, SİNOP

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Kastamonu'ya hareket ediyoruz. Tarihi Saat Kulesi, Valilik Binası, Nasrullah Cami, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından şapka inkılabının yapıldığı Kastamonu'da Mimar Vedat Tek tarafından kurulan kültür merkezinde Şapka Müzesi, Cumhuriyet Evi, Silah Müzesi, Dantel Müzesi, Atatürk Sergi Salonu, Bebekevi ziyaretlerini gerçekleştirerek İnebolu'ya varıyoruz. Atatürk'ün şapka devrimi konuşmasını yaptığı yapı olan İnebolu Türk Ocağı Binası’nı ziyaret ediyoruz. Karadeniz sahil kısmından devam eden yolculuğumuzda Abana, Çatalzeytin ve Türkeli'den geçerek Ayancık ilçesine varıp Ayancık kordonda verilecek çay molası sonrası Sinop üzerinden Gerze'ye ulaşıyoruz. Akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Bölgenin seçkin otellerinde
Güzergah               : Safranbolu – Kastamonu – İnebolu – Sinop 410 km



4 Gün: SİNOP ÇARŞISI, SİNOP TARİHİ CEZAEVİ MÜZESİ, SİNOP KALESİ, ERFELEK ŞELALESİ, HAMSİLOS KOYU, GERZE

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından aracımızın yanında buluşuyor ve eşsiz güzellikleriyle insanı büyüleyen Erfelek Tatlıca Şaleleri'ne hareket ediyoruz. İrili ufaklı toplam 28 şelaleden oluşan takım şelalelerinde basit yürüme etabında bulunan 7 şelalenin gezilmesi ve tarihi taş değirmende fotoğraf molası imkanı sağlıyoruz. Türkiye'nin Alkatrazı olarak bilinen 1999 yılında kapatılıp müzeye çevrilen Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi'nin ve Sinop Kalesi'nin gezilmesi ardından merkezde deniz kenarında çay içmek, fotoğraf çekmek ve meşhur kodracılık (maket gemi) atölyelerinde alışveriş için serbest zaman verip Hamsilos Koyu'nu gezdikten sonra akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Bölgenin seçkin otellerinde
Güzergah              : Sinop – Erfelek – Gerze 140 km



5 Gün: SAMSUN, İLKADIM ANITI, ONUR ANITI, GAZİ MÜZESİ, BANDIRMA VAPURU, AMASYA, KRAL KAYA MEZARLARI, FERHAT ŞİRİN SU KANALLARI VE MÜZESİ

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Bafra üzerinden Samsun'a hareket ediyoruz. Burada Atatürk'ün şehre adım attığı yer olan Tütün İskelesi ve İlk Adım Anıtı'nın gezilmesi ile Samsun'un simgesi Atatürk'ün yönünü batıya çevirmiş at üstünde betimlendiği Onur Anıtı'nı görüp Gazi Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Atatürk'ün Samsun'a varışında kullandığı Bandırma Vapuru ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Amasya'ya hareket ederek Türk halk hikayelerinden Ferhat ile Şirin'in aşkını anlatan Aşıklar Müzesi'nin gezilmesi ve oyulmuş dağın görüleceği park içinde kısa fotoğraf molası veriyoruz. Helenistik dönemden Pontus krallarına ait olan Kral Kaya Mezarları'nın panoramik görülmesi akabinde akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Taşhan Hotel Amasya
Güzergah              : Gerze – Samsun – Amasya 250 km



6 Gün: AMASYA, HAZERANLAR KONAĞI, II. BAYEZID KÜLLİYESİ, MUMYALAR MÜZESİ, BURMALI MİNARE, MİNİ AMASYA, ÇORUM, ALACAHÖYÜK, DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Burmalı Minare, Saat Kulesi, Hazeranlar Konağı, Alçak Köprü, Şifahane, II. Bayezıd Külliyesi ve Amasya'nın gecesini ve gündüzünü harika bir görsel ile bizlere aktaran Mini Amasya Müzesi gezileri için hareket ediyoruz. Akabinde Çorum’a doğru yola çıkarak leblebi alışverişi için mola ve serbest zaman veriyoruz. Hititlerin önemli merkezlerinden olan Frig, Roma, Bizans dönemi eserlerinin gün yüzüne çıkarıldığı Alacahöyük'ün gezilmesi akabinde Ankara’ya hareket ediyoruz. Gerekli molalar ve araçtaki ikramlarımızla akşam saatlerinde Ankara'ya varıyoruz. Bir başka İzci Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Güzergah               : Amasya – Çorum – Ankara 350 km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Özel Tur Araçları ile Ulaşım
  • Rehberlik ve İzci Turizm Refakat Hizmetleri
  • Seyahat Esnasında Sıcak Soğuk İkramlar
  • Programda Belirtilen Geziler
  • 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • 6 Sabah Kahvaltısı (Birincisi araçta 8 çeşit menü tabağı)
  • 5 Akşam Yemeği (Otelimizde)
  • Minibüs Transfer Ücretleri
  • Seyahat Güvence Poliçesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • İptal İade Sigortası
  • Kişisel Harcamalar
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde Alınacak İçecekler


Kalkış Yerleri
  • Kızılay Avm Önü (07:40)
  • Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı (07:50)
  • Söğütözü Armada Önü (07:55)
  • Bilkent Köprüsü Altı (08:00)
  • Ümitköy Petrol Ofisi Sosyete Pazarı Yanı (08:05)
  • Koru Sitesi Migros Karşısı (08:10)
  • Yaşamkent Bp Benzinlik (08:15)
  • Eryaman Optimum Önü (08:25)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/bati-karadeniz-buyuk-kesif-turu-haftalik
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 20.04.2024 06:27 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.