TRAKYA İSTANBUL BURSA VE EDİRNE TURU HAFTALIK Tur Programı

MARMARA’NIN HER ÜÇ TARAFINI DA GEZELİM GÖRELİM…

KARAAĞAÇ’TA MUHTEŞEM DOĞADA KÖY KAHVALTISI KEYFİ
MİMAR SİNAN’IN ESERLERİNİ GÖRME İMKANI
EDİRNE, KIRKLARELİ, İSTANBUL, İZNİK, BURSA
İSTANBUL ADALAR VE BOĞAZDA TEKNE TURU
CAMİLER, SARAYLAR, TABYALAR, ANITLAR, MÜZELER, KÜLLİYELER, TÜRBELER

Kalkış Yerleri: BOĞAZİÇİ TEKNE TURU DAHİL
PROGRAM
1 Gün: EDİRNE, MİMAR SİNAN ESERLERİ, SELİMİYE CAMİ, TABYALAR, SARAYİÇİ, II. BAYEZID KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ, LOZAN ANITI, KARAAĞAÇ, MERİÇ NEHRİ KÖPRÜSÜ, KIRKPINAR

Gerekli molaların ardından sabah saatlerinde Edirne’ye varıyoruz. Karaağaç'ta muhteşem bir doğanın içinde ikramımız köy kahvaltısı ardından, Mimar Sinan‘ın "ustalık eserimdir" dediği Selimiye Camii, Üç Şerefeli Camii, Eski Camii gezileri. Saraçlar Caddesi’nde serbest zamanın ardından Tabyalar, Balkan Savaş Müzesi, Sarayiçi, Fatih ve Saray Köprüleri, tarihi Kırkpınar yağlı güreş alanı, Babüssade ve kasırların gezilmesi. 16yy. da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği II. Beyazıd Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı, tarihi Tren İstasyon’u, Karaağaç, tarihi Meriç Köprüsü gezileri sonrasında Meriç Nehri kıyısında çay molası ve gün batımının izlenmesi ardından akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Karaağaç’ta serpme köy kahvaltısı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Lozengrad Hotel
Güzergah              : Ankara – Edirne – Kırklareli 750 km



2 Gün: İĞNEADA, LİMANKÖY, LONGOZ SUBASAN ORMANLARI, MERT VE ERİKLİ GÖLLERİ, DEMİRKÖY, PINARHİSAR KALESİ, DÜPNİSA MAĞARASI, KIYIKÖY

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Kırklareli Pınarhisar ilçesine hareket ediyoruz; Pınarhisar Kalesi'nin muhteşem manzarasında fotoğraf molası ardından, Demirköy'e hareket ediyoruz. Altlı üstlü iki mağaranın birbirine bağlı olduğu içinden nehir geçen ve görünce büyüleneceğiniz Düpnisa Mağarası’nın gezilmesi, yöresel ürünler alışverişi ve çay molası. Trakya´nın doğa ile iç içe sahil kasabası İğneada‘ya varışımız sonrasında İğneada’da Erikli ve Mert göllerini içerisinde barındıran, Longoz (subasan ormanı) gezisi sonrasında, İğneada sahilinde yürümek ve Limanköy manzarasında fotoğraf çekmek için serbest zaman. Vize’ye bağlı Kıyıköy’e varış. Muhteşem manzara eşliğinde sahil şeridinde yürüyüşte, Cenevizlilerden kalma kale ve eski evlerin görülmesi ardından akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Lozengrad Hotel
Güzergah              : Kırklareli – İğneada – Kıyıköy – Kırklareli 200 km



3 Gün: TARİHİ YARIMADA, TOPKAPI SARAYI, AYASOFYA MÜZESİ, SULTANAHMET CAMİ, YEREBATAN SARNICI, BOĞAZ TEKNE TURU

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından aracımızın yanında buluşuyor ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim merkezi Topkapı Sarayı, 1500 yıldır tüm görkemiyle ayakta duran Ayasofya Müzesi, çinileriyle ün salmış Sultanahmet Cami, Bizans yapısı olan ve şehrin su deposu olarak kullanılmış Yerebatan Sarnıcı gezilerini gerçekleştirmek için yarımadaya hareket ediyoruz. İstanbul’un eşsiz manzarasını denizden görebileceğimiz Boğaz’da tekne turu sonrasında akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : The Bostancı Hotel
Güzergah              : Kırklareli – İstanbul 210 km



4 Gün: HEYBELİADA, RUHBAN OKULU, BÜYÜKADA GEZİSİ, BAĞDAT CADDESİ

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından aracımızın yanında buluşuyor ve iskeleye hareket ederek vapurla panoramik olarak Burgaz Ada ve Kınalı Ada’nın görülmesi ve Heybeliada’ya varış. 1773’ten günümüze kadar gelmiş Eski Deniz Harp Okulu, İsmet İnönü Evi ve açık olması halinde Ruhban Okulu’nun görülmesinin akabinde Büyükada’ya hareket ediyoruz. Büyükada’da dileyen konuklarımız fayton ile ada turu yapabilir, yüzmek isteyen konuklarımız denize girebilir ya da sahilde Marmara manzarasına karşı çay içebilirler. Serbest zamanın ardından otelimize hareket ediyoruz ve akşam yemeği sonrası dileyenlerle Bağdat Caddesi gezisine katılıp (yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda) konaklayacağımız otelimize dönüyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : The Bostancı Hotel
Güzergah              : İstanbul – İstanbul 50 km



5 Gün: İZNİK, ÇİNİ FIRINLARI, BURSA, YEŞİL CAMİ, TOPHANE, OSMANGAZİ VE ORHANGAZİ TÜRBELERİ, KOZAHAN

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve İznik’e hareket ediyoruz. İznik Gölü etrafında yürüyüş ve manzara keyfi yaptıktan sonra Ayasofya Müzesi, Yeşil (Çinili) Cami, İznik Çini (Nilüfer Hatun İmareti) Müzesi, Şeyh Kutbettin Cami, Çini fırınları kazı alanı, Roma dönemi kalıntıları, Lefke Kapı ve Süleyman Paşa Konağı gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Çini atölyelerinde Çini yapımı hakkında bilgi edinip alışveriş imkanı buluyoruz. Bursa’da Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Ulu Cami, Tophane, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri’nin görülmesi ile Kozahan’da alışveriş için serbest zaman vererek akşam saatlerinde konaklayacağımız otelimize varıyor, odalarımızı alıp akşam yemeği için restorana geçiyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği          : Ekstra
Akşam Yemeği      : Otelimizde açık büfe veya set menü
Konaklama            : Kervansaray Bursa City Hotel
Güzergah              : İstanbul – İznik – Bursa 220 km



6 Gün: MUDANYA, TİRİLYE, SİYE, CUMALIKIZIK, ETNOGRAFYA MÜZESİ, DÖNÜŞ YOLCULUĞU

Otelde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından odalarımızı boşaltıp aracımızın yanında buluşuyor ve Tirilye’ye hareket ediyoruz. Sit alanı olan bölgede Rum Kasabası, Fatih Cami, Kemerli Kilise, Ruhban Okulu ve eski evlerin görülmesi ardından Siye üzerinden Mudanya’ya varıyoruz. Mütareke Evi Müzesi, Osmanlı konakları, eski kilise ve iskelenin görülmesi sonrasında çınarlı kahvede cay molası veriyoruz. UNESCO tarafından koruma altına alınan 700 yıllık Cumalıkızlık Köyü’nde Eski Çoban Evi, Konuk Evi, Eski Muhtarlık, Sanat Evi ve Etnografya Müzesi’nin ziyareti akabinde Ankara’ya hareket ediyoruz. Gerekli molalar ve araçtaki ikramlarımızla akşam saatlerinde Ankara'ya varıyoruz. Bir başka İzci Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Kahvaltı                 : Otelimizde açık büfe kahvaltı
Öğle Yemeği         : Ekstra
Güzergah              : Bursa – Mudanya – Cumalıkızık – Ankara 460 km



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Özel Tur Araçları ile Ulaşım
  • Rehberlik ve İzci Turizm Refakat Hizmetleri
  • Seyahat Esnasında Sıcak Soğuk İkramlar
  • Programda Belirtilen Geziler
  • 5 Gece Yarım Pansiyon Konaklama
  • 6 Sabah Kahvaltısı (Birincisi restoranda)
  • 5 Akşam Yemeği (Otelimizde)
  • Adalar Vapur Geçiş Ücretleri
  • Boğaz Tekne Turu
  • Seyahat Güvence Poliçesi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • İptal İade Sigortası
  • Kişisel Harcamalar
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde Alınacak İçecekler


Kalkış Yerleri
  • Kızılay Avm Önü (23:10)
  • Bahçelievler Milli Kütüphane Yanı (23:20)
  • Söğütözü Armada Önü (23:25)
  • Bilkent Köprüsü Altı (23:30)
  • Ümitköy Petrol Ofisi Sosyete Pazarı Yanı (23:35)
  • Koru Sitesi Migros Karşısı (23:40)
  • Yaşamkent Bp Benzinlik (23:45)
  • Eryaman Optimum Önü (23:50)
Notlar

İptal Şartları
https://www.izciturizm.com/tur-169-trakya-istanbul-bursa-ve-edirne-turu-haftalik.html
Nima Turizm
1-Atatürk Bulvarı No 94 /1 Çankaya/Ankara 2-İşçi Blokları Mevlana Blv. No:190/B, P1, 06520 Çankaya/Ankara 3-Kültür Mah. Talat Blv. Olgun Blok No:34/A Konak / İzmir
0850 532 64 62


Bu çıktı 28.03.2024 15:28 tarihinde verilmiştir. Nima Turizm tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.